17 Yaşından sonra kaç cm uzadınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan likev1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

likev1

Üye
Baba boy: 190
anne boy: 155
benim boy çıplak ayak: 167
4 ay sonra 17 gireceğim. Baba boyuna yaklaşabilme şansım var mı? Görülmüş bir şey mi? Tecrübelerinizden, düşüncelerinizden ümit almak istiyorum.

Bol proteinli besinlerden ye barkiks çek,basketbol oyna arkadaşlarınla biraz daha uzar ama kardeşim moralini bozmak istemem ama artık aşırı fazla uzamaz en fazla 6,7 cm uzar ama takma sen bu boy işini her şey boy değil..

Çevrenizde 17'den sonra büyük sıçrayış yaşayan birisine tanık oldunuz mu?

Benim oldu alt komşum. Ancak o çocuk bariz ergenlige baya geç girdi. Ben lise 3 deyken o lise 2'ydi. Çocuk lise 1 gibi gözükmüyordu ama orta 1-2 gibi gözüküyordu. Sadece boy kısalığı değil. Genel olarak ufak duruyordu. Ortaokul çocuklarının yanına koyun sırıtmazdı yani.

Onun babası da senin baban gibi çok uzundu 193-194 cm vardı tahminimce. Annesi hatırladığım kadarıyla orta boyun biraz üstüydi 168-170 falandir. Ablasi uzundu 175-178 vardı. Çocuk lise 3-4 ten sonra uzadı. Lise 2 de 160-165 de ise lise 4'te rahat 180'i bulmuştu. O sıra ben il dışında universiteye gittim aileme yarıyıl tatilinde gelince çocuğu taniyamadim. Sadece boy değil saç rengi de değişmişti. Sarışın iken esmer-kumral bişey olmuştu. Sonra biz taşındık ondan ötürü bir daha görmedim elemanı.

Son düzenleme:
plakların kapandıysa uzamazsın ona baktır istersen bilimsel bir kanıtı var mı bilmiyorum ama benim tanıdığım çoğu kişinin sakalları çıkınca uzaması durdu

Boyda genetik faktör çok önemli. babanın boyu + anne boyu + 13 / 2 olarak hesaplama yaparak 5 santim yanılma payıyla yaklaşık boyun çıkacaktır.
Not: eklemlerine iyi bakmalısın

Back
Yukarı