Yorumunuz için teşekkür ederim protein tozunu kastedmedim. Bcaa,kreatin,glutamin,komplex amino vb. Bunları kullanmamın zararı olurmu?Merhaba, supplementlerden kastın protein tozu vesaire ise, bu soru şuna benzer, 15 yaşındayım yemek yiyebilir miyim? Onun dışında kardiyovasküler sitemimiz üzerinden çalışan fazla kafein ve uyarıcı içeren performans arttırıcı ve termojenik yağ yakıcıları kullanmaman daha doğru olur. Başarılar dilerim.
Merhaba, öncelikle bu söylediklerim benim şahsi görüşüm ve herkesin görüşüne saygı duyarım. Bunlar zaten tükettiğimiz besinlerde bulunan şeyler. 25 gram hayvansal proteinin aminoasit değerlerine bakarsan 7-10 gramı bcaa olduğunu görürsün. Komplex aminoasit dediğin şey ise proteinin parçalanmış hali, diyette antrenman esnasında içmek bir nebze kas kaybını önleyebilir. Onun dışında protein ihtiyacını karşıladığın zaman zaten böyle bir şeye gerek kalmıyor. Aminoasitler proteinin kendisidir zaten. Glutamin yine proteinde bulunan bir aminoasittir. Sadece kas kütlesi yüksek kişilerde, normal besinlerden alınan glutamin yetersiz kalabilir ve toparlanma sorunu olabilir. Yeni başlayan birisi için parayı çöpe atmak gibi bir şeydir. Kreatin kırmızı ette var fakat onu sadece kırmızı et yiyerek karşılamak mümkün değil, istersen kreatin alabilirsin. Ben üstteki yorumumu tekrarlıyorum. Kreatin dışında hepsi israf. Başarılar.Yorumunuz için teşekkür ederim protein tozunu kastedmedim. Bcaa,kreatin,glutamin,komplex amino vb. Bunları kullanmamın zararı olurmu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben zararı olacağını düşünmüyorum, kimyasal bir madde değil sonuç olarak. 14 yaşından itibaren 4 sene boyunca kullandım. %5 kadar bir performans artışı sağlıyor, gözde büyütmemek gerekli diye düşünüyorum, hem sağlık açısından hem de spor açısından aman aman bir etkisi olmayacaktır. Yine de seni yanlış yönlendirmiş olmayayım, sporcu beslenmesi konusunda eğitim almış birisine danışabilirsin.