13 yaşından beri özgüvenim yok

Merhaba arkadaşlar. 170 küsür boyundayım, 60 kiloyum. 13 yaşından beri çok fazla özgüven sorunum var. Karşı cinse karşı zaten umudumu çoktan kaybettim, karşılarına geçip 2 kelime edemiyorum çünkü sürekli saçım nasıl, burnum çok büyük gözükecek, gülersem dişlerimi görecek, boynum çok ince, ellerim büyük açıkta tutmamam lazım gibi düşünceler dönüyor aklımda. Hatta kendi kendime değişik şeyler geliştirdim, sol çarprazdan iyi duruyorum kızla konuşurken sağ çarprazdan bakmamalıyım, baksamda gülmemeliyim falan diye. Neyse bu ayrı, diğer özgüven problemlerim hayatım boyunca kavga etmedim. Etmek istemiyorum fakat 23 yaşında olduğum halde 6 yaşında çocuk üstüme yürüse bi an tırsarım yani düşünün.

Şimdi bana özgüven aşılayacağını düşünüyorum spor yapmanın. En azından kollarım şişerse ellerimle orantılı olur, boynum ve yüzüm hacim alır ve burnum o kadar büyük gözükmez diye düşünüyorum. Evet body yüz tipini değiştirmiyor ama güzel bir vücutla yüz birleşince gözle görülür güzellik ortaya çıkmıyor mu sizcede? Çünkü nerde zayıf çelimsiz birinin vücut yapıp geliştiğini görsem gözüme çok yakışıklı geliyor. Bence vücut yapmanında etkisi var diye düşünüyorum.

Hocam kas kütlen arttıkça özgüveninde artacak gerçektende dogru karar vermişsin.
Ben de senin gibi sayılırım tabi senden daha küçüğüm ama geçmişimiz aynı gibi (16 yaşındayım.)
Benim 4.5 yıldır açılamadığım bir kız vardı bu spor sayesinde açıldım hatta kızlarla muhabbetim yüksek oranda arttı.[DOUBLEPOST=1494921344][/DOUBLEPOST]Tabi bu sporu karı kız için yapmıyorum o ayrı bir mevzu benim felsefem biraz daha farklı :D

Özgüven için doğru yol. Ama karşı cinsle iletişim için doğru yol bu değil sanki. Onun için buna ilaveten beynini ve duygusal zekanı geliştir. Etrafına bak kadınların yanlarında hep yakışıklı erkekler yok. Zeki ve entelektüel ol. Kitap oku sosyal ol.

Sent from my ZUK Z1 using Tapatalk

Boşver o kadar takma 23 yaşına kadar kızlar olmadan geldiysen bundan sonrası da koymaz. Benim de seninle aynı problemlerim vardı. Vücut yaptım hala kızlarla muhabbeti kuramıyorum. Vücut sana görüntü katar işi dil bitirir. Vücut ama en azından kendinle barışık olmanı sağlar. Dersin ki burnumdan banane vücudum var, dişimden banane vücudum var falan falan işte ondan dolayı yapabilirsen yap.

Psikiyatri kliniğine görünmeni öneririm açıkçası. Pek sağlıklı görünmüyor durumun

Öz güven, vücut yapman ya da yakışıklı olup kendine güvenmen değildir. Kendini olduğun gibi kabul edip onunla barışık olmandır. Bu,spor yapmayacağın anlamına gelmez tabi.

Daha önce çalıştığım bir iş yerinde, kısa boylu, şişman bir adam, gözümüzün önünde kızların % 90 ını götürürdü:)Kızlar süperdi, çocuk ise, evlat olsa sevilmez:)

Çocukla bir dönem beraber çalışmıştık, öyle zengin falan değildi. Ama inanılmaz düzeyde kendi ile barışıktı. Mesela öğlen arası yemeğe çıkıp sonra parka gidip kola içerdik. O an gözüne bir kız kestirir, sonra gider hiç tanımadığı kıza selam verir muhabbet kurardı. Nice yakışıklı erkeği reddeden kızlar, o çocuk için kavga ederdi. Tekrar ediyorum, kısa boylu ve şişman bir çocuktu. Ama öyle bir yürürdü ki, sanki küçük dağları o yaratmış.

Kendine güvenmek, inanılmaz bir enerjinin olmasını sağlıyor. Ve bu karşı tarafa da geçiyor sanırım. Başka bir açıklaması olamaz:)

Öz güven, vücut yapman ya da yakışıklı olup kendine güvenmen değildir. Kendini olduğun gibi kabul edip onunla barışık olmandır. Bu,spor yapmayacağın anlamına gelmez tabi.

Daha önce çalıştığım bir iş yerinde, kısa boylu, şişman bir adam, gözümüzün önünde kızların % 90 ını götürürdü:)Kızlar süperdi, çocuk ise, evlat olsa sevilmez:)

Çocukla bir dönem beraber çalışmıştık, öyle zengin falan değildi. Ama inanılmaz düzeyde kendi ile barışıktı. Mesela öğlen arası yemeğe çıkıp sonra parka gidip kola içerdik. O an gözüne bir kız kestirir, sonra gider hiç tanımadığı kıza selam verir muhabbet kurardı. Nice yakışıklı erkeği reddeden kızlar, o çocuk için kavga ederdi. Tekrar ediyorum, kısa boylu ve şişman bir çocuktu. Ama öyle bir yürürdü ki, sanki küçük dağları o yaratmış.

Kendine güvenmek, inanılmaz bir enerjinin olmasını sağlıyor. Ve bu karşı tarafa da geçiyor sanırım. Başka bir açıklaması olamaz:)
Hocam işte o işler o kadar kolay olmuyor ki. Yani inanın sizin yazdığınzı örnekteki gibi binlerce makale okumuşumdur, onlarca kitap okumuşumdur ama beyin kimyasallarım farklı işliyor elimden gelen bir şey değil ne yazık. Vücudumu geliştirirsem biraz ele gelen biri olursam dış görünüşümün değişeceğini düşünüyorum. En azından beğeni oranı artar diye tahmin ediyorum. Sizce böyle bir şey var mı? Aramızda daha önceleri sıska olup vücut yapınca görünüşü nasıl değişti, dışardan tepkiler nasıldı illaki vardır bana açıklayabilirse memnun olurum.

Kendini vücut geliştirmeye adayarak başarı sağlamayı hedefle insanlar dönüp bidaha bakacak hale gelene kadar pes etme odak noktan vücudun olsun. Burun konusu çok kafana takılan bişeyse estetik olabilirsin :) Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın :)

Hocam işte o işler o kadar kolay olmuyor ki. Yani inanın sizin yazdığınzı örnekteki gibi binlerce makale okumuşumdur, onlarca kitap okumuşumdur ama beyin kimyasallarım farklı işliyor elimden gelen bir şey değil ne yazık. Vücudumu geliştirirsem biraz ele gelen biri olursam dış görünüşümün değişeceğini düşünüyorum. En azından beğeni oranı artar diye tahmin ediyorum. Sizce böyle bir şey var mı? Aramızda daha önceleri sıska olup vücut yapınca görünüşü nasıl değişti, dışardan tepkiler nasıldı illaki vardır bana açıklayabilirse memnun olurum.
Bazı insanların albenisi vardır.
Belki birazı doğuştan belki birazı da geliştirilebilir. Bilemiyorum.

Back
Yukarı