2.5 sene önce 160kg iken nefes darlığı ve benzer sağlık problemleri sonucu hayatım zindan oldu ve kilo verip fit olmayı kafaya koydum. 160'dan 150'ye indiğim süreçte senin gibi hissettim, yani birşey değişmediğini düşündüm ve bu o zamanlar olumsuz yönde etkilenmeme sebep oldu.
Sebep şu bizim gibi obezite sınırında yağı olan insanlarda sağlık sınırları içerisinde yağlanacak alanlar dolunca, vücut sadece göbekten almaya başlıyor.
Yani fotoğrafta cepheden çekilmiş bir obez 20kg verse bile farkedilmeyebilir.
Bu aşamada mezura ile ölçü almak faydalı olacaktır. Ben Göbek-göğüs-kalça ve üst bacağımı hep ölçtüm mesela.
Neticede göbeğiniz aynı formda olsa bile mutlaka derinliği azalmıştır.
Ben bu süreçte haftada en az 3 gün düşük-orta şiddette spor yaptım, metabolizmanın yavaşlamaması ve kas kaybı yaşamamak için önemli. Kas kaybı demek direncinizin düşmesi ve bu mücadeleyi kaybetmeniz demek. Tabii ki uzun diyetlerde kayıp kaçınılmaz ancak minimize edilmeli.
Velhasıl kelam 2 senenin sonunda 100kga düştüm, stresli bir süreç olduğu için beslenmemi arttırıp 5-6 aydır da kilo koruma denemesindeyim, max 1kilo alıp- max 1 kilo verdiğim rahat bir süreç geçirdim, yani nispeten zor olan bir evreyi de geçtim.
6xl giyerken şimdi large slim-fit giyebilen bir insan oldum, şimdi hazıranda bir 6 aylık 6-pack çıkarma dönemine girip, kış döneminde bulka gireceğim.
Yani sözün özü bir oyun planı kurun ve adım adım gidin. Bunun uzun bir süreç olduğunun bilincinde olursanız hayal kırıklığı yaşamazsınız.
"Birşey değişmiyor" cümlesini bende çok kurdum, "harika olmuşsun"lardan sıkılacağımı dahi bilmeden...
Sent from my iPhone using Tapatalk