102 Kiloyum, 31 Yaşındayım, Zayıflamak İstiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coderMX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arakdaşlar haftanın iki günü spor salonuna gidiyorum. Her gittiğimde benzer hareketleri yapıyorum. Zayıflamak incelmek ve karın kası yapmak istiyorum, sizce nasıl bir cardio çalışması yapmam gerekiyor? Tavsiyeleriniz nelerdir? 6 ayda 90 klioya düşmek istiyorum.
60 dk yürüyüş (Hız genelde 4-6 arası oluyor)
4 yada 5 istasyon çalışması (aletlerin adını tam olarak tarif edemiyorum)
3 dambıl çalışması (ayaktayken yana doğru açış, ayaktayken dirsek hizasına kadar kaldırma ve indirme, kafa hizasından sırta doğru indirip kaldırma)
25 mekik,
25 ters mekik,
15-20 dakika saunada kalmaya çalışıyorum.
Boy: 1.71
Kilo: 102

Kardeşim Allah yolunu açık etsin.

İlk öncelikle 60 dakika çok fazla. Girişte bi 10 dakika yürüme yap 6-6.5 hızında. Sonra ağırlıklara geç.

En sondada 25-30 dakika yürü. Yine sana kalmış 6.5-7 olabilir.

Haftada 2 gün çok az. En fazla 4 senin için idealdir.

Saunaya girmeni tavsiye etmem. Ve etmiyorlarda. Çünkü kalbini yoruyorsun yoruluyorsun. Ve sauna sıcak. Kalb için zararlı.

Spora gitmedin günlerde git.

Ve diyetine dikkat et. Gerisi kendiliğinden gelicektir

Hayalinizde ki fiziğe ulaşmak için kardiyo makinelerinden,mekiklerden daha çok hormonal değişimlere ihtiyacınız var. Vücut oldukça ilkel işliyor ağırlıklar ile kaslarınızı çalıştırdığınızda siz bunu iyi bir şey olarak algılarken vücudunuz yaşam koşullarınızı riske atan bir saldırıya uğradığınızı düşünüp testosteron vb hormon faliyetlerini başlatıyor. Yani kardiyodan daha çok yönelmeniz gereken şey temel egzersizler örn push up,squat,deadlift vsvs. Antrenörünüze temel bir ağırlık programı istediğinizi belirtirseniz yardımcı olacaktır.

abicim yolun acik olsun sirf destek vermek icin girdim konuya.120 130 kilolardan 80 kiloya dusen 100 kilodan 75 kiloya dusen arkadaslarim var dek yapman gereken sey kendine inanmak ve pes etmemek umarim istedigin gibi olur hersey

Günlük makrolari hesaplayıp karbonhidrat azaltarak bunun yanına temel hareketlerden oluşan bir idman şekli yaparsanız çok daha verimli olacağı kanısındayım.60 dakka boyunca 4-6 koşmaktansa interval şeklinde koşmak daha mantıklı illa.kosacam derseniz tabi.ben koşma taraftarı değilim kendi adıma.

Arkadaşlar konuyu açtığım günden bu yana hiç bir gelişme olmadı, en fazla haftada iki gün spora gidiyorum, farkındayım daha sık gitmem gerekiyor.

Sizce özel hoca yani PT tutmam etkili olur mu? Yoksa gereksiz mi?

PT tutmana ne gerek var abicim , sana lazım olan tek şey motivasyon . Forumdaki konulara bak , youtube'den videolar izle çok iyi değişimler var belki 1 sene sonra çok iyi vücudun olacak . Kendine inan yeter .

H2O Şişli şubesine kayıtlıyım. Bugün spor çantamı yanıma aldım, haftanın 3 günü gitmeye çalışacağım. Belki üyeliğim bitince havuzu olan bir yere yazılırım.

Öncelikle sitenin yeni başlayanlar bölümünde hazır bir çok program bulunuyor bunları kullanmanızı tercih ederim , cardionuzuda 60 dk çok fazla onun yerine 20 dk hit cardio yapmanızı öneririm araştırmalara göre hit cardioda yağ yakımı daha hızlı.

Öncelikle sitenin yeni başlayanlar bölümünde hazır bir çok program bulunuyor bunları kullanmanızı tercih ederim , cardionuzuda 60 dk çok fazla onun yerine 20 dk hit cardio yapmanızı öneririm araştırmalara göre hit cardioda yağ yakımı daha hızlı.
Benim konuştuğum tüm akradaşlar senin sadece cardio çalışman, koşu bandı, bisiklet, eliptek çalışman gerekiyor, diğerlerine hiç girme dediler.

20 dk hit cardio dediğiniz sanırım 3 dk hızlı tempo yürüme 2 dk normal tempo gibi sürekli değişken bir tempo ile yürüme midir? Geriye kalan sürede neler çalışmam gerekiyor? Karın kası yapmak için 15 x 2 set halinde toplam 30 mekik çekiyorum, 15 x 2 tekrar, toplam 30 ters mekik çekiyorum.

Sabah üc dilim ekmek yedim, öğlen hiç ekmek yemedim ama akşamları 2 dilik ekmek ve çayın yanında birşeyler yiyorum.

Arkadaşlar konuyu açtığım günden bu yana hiç bir gelişme olmadı, en fazla haftada iki gün spora gidiyorum, farkındayım daha sık gitmem gerekiyor.

Sizce özel hoca yani PT tutmam etkili olur mu? Yoksa gereksiz mi?

Abi PT sensin. Eğer sen kendinin uzmanı olamıyorsan kimse sana yardımcı olamazki. Bu forum maşallah google gibi. Arama yaptır her konuyu. Araştır. Ona göre kendine harita belirle ve o harita üzerinden git.

Beslenmeye gelince sadece çavdarlı elmeği sabah tüket oda 2 dilim olsun. Şu çayın yanında birşeyler tüketmeyi bırak abi ( kilolu insanların en büyük belasıdır şu çayın yanında birşeyler içme yeme) yani en azından kendimde öyleydi.

Günde 3-4 bardak yeşil çay tüket. Ama yiyeceklerle beraber değil. Yarım arayla tüket.

Öğlen birşey yemedim dedin. Oda yanlış abi. Yeme araları 4 saat en ideali. Ana öğünlerin yani. Yağ yakımı daha fazla olur.
Ve ağırlıktan sonra BEST OF THE HİTT CARDİO!!!

maalesef Türkiyede PT tavsiye etmiyorum. sen 4 güne çıkartmaya çalış, üzerine kardiyoyu da olabildiğince hitt şeklinde yapmaya çalış. üzerine ek olarak beslenmeni tamamen yeniden inşaa etmelisin. beslenme olmadan istersen günlerce salonda kal boş.

Bugün 15 dk 5,5 km hızda yürüdüm, 5 farklı istasyon çalışması, 3 farklı dambıl çalışması, 15 x 2 set mekik, 15 x 2 set ters mekik, 35 dk 5,5 km hızında yürüyüş.

Spordan sonra bir dilim kepekli ekmek, çorba, salata yedim. Öğlen hiç ekmek yememiştim.

Bugün 15 dk 5,5 km hızda yürüdüm, 5 farklı istasyon çalışması, 3 farklı dambıl çalışması, 15 x 2 set mekik, 15 x 2 set ters mekik, 35 dk 5,5 km hızında yürüyüş.

Spordan sonra bir dilim kepekli ekmek, çorba, salata yedim. Öğlen hiç ekmek yememiştim.
ağırlık idmanı sonrası çorba salata ile beslenirsen kas yakımı başlatırsın.protein ağırlıklı beslenme tavsiye ederim ve az yemek demek çok kilo vermek anlamına gelmez.verdiğiniz kilolar kas tan giderse daha vahim bir tablo ile karşılaşırsınız.yürüyüşleri 6 km hızla 12 incline şeklinde idmanınız bitince eve gitmeden önce tavsiye ederim.karın konusunda hızlı sonuç almak istiyorsanız ters mekik düz mekik bırakma, 4-5 hareketten oluşan bir set yap bence ve bunu idmanda 3 set yap,set ler arası 30 sn mola. X and O hareketi mountain climb hareketi oblid hareketi bunları eklemeni tavsiye ederim.bu arada flexor hocamın ağırlık idmanlarını tavsiye ederim.programın biraz ağırlaştırılması lazım bence.türkçem biraz bozuk kelime hatası yapmış olabilirim k.bakmayın

Back
Yukarı