1 yemek kaşığı pirincin karbonhidrat değeri???

Konu başlığında olduğu gibi arkadaşlar,pişmiş pirincin 1 dolu yemek kaşığının kaç gram karbonhidrata denk geldiğini öğrenmem gerekiyor acilen,doğrusunu bilen var ise paylaşsın lütfen.

1 yemek kaşığı pirinç ortalama 20 gram desek, 100 gr pirinçte ortalama 70 gr karbonhidrat bulunuyorsa, 70/5 = 14 gr karbonhidrat bulunur.

Pişmişinden bahsediyoruz değil mi?Çünkü pişmiş değeri ile pişmemiş arasında gramajda çok farklılık var?Neden bu kadar didikliyorsun diye merak eden var ise,yarışma için yükleme yapacağım gramaj çok önemli benim için.

Verdiğim değerler pişmemiş değerler. Pişince ağırlığı ortalama 2 katına çıkar. Ortalama 6-7 gr karbonhidrat bulunur. Hıfzullah vermiş gerekli cevabı zaten.

Hıfzullah 20 gram 1 yemek kasıgı mı yanı ?Derdimi anlatamıyorum heralde :) Bana bir kişi pişmiş pirincin 1 kaşığının kaç gram karbonhıdrat ıcerdıgını soylesın ya...

1 yemek kaşığı pirinç ortalama 20 gram desek, 100 gr pirinçte ortalama 70 gr karbonhidrat bulunuyorsa, 70/5 = 14 gr karbonhidrat bulunur.
Verdiğim değerler pişmemiş değerler. Pişince ağırlığı ortalama 2 katına çıkar. Ortalama 6-7 gr karbonhidrat bulunur. Hıfzullah vermiş gerekli cevabı zaten.
20 gr pişmiş pirinç 5.74 gr karb 0.49 pro 0,04 yağ 26 kalori kolay gelsin

@Steve Austin gerekli cevap 3 kere verilmiş. Az matematik kullanarak doğruyu bulursun diye düşünüyorum ki yine de yardımcı olmak adına değerleri pişmiş ve pişmemiş olarak yazdım.

Back
Yukarı