Sen 5 kilo al öpte başına koy. Böyle şeylerle uğraşacağınıza neden bizzat spor yapıp bunu kendiniz gözlemlemiyorsunuz? Yılda 1 kg kas alınca sporu mu bırakacaksınız ya da 10 kilo alınırsa devam mı edeceksiniz!
Herkes zorlanıyor. Ağır antrenmanlar yapıyor. Sakatlandıysanız bu sizin hatanız.Bir yılda bırakıcam diye bişey söylemedim sadece merak edip sordum kendim spor yapıyordum bazı sorunlar oldu o yüzden ara verdim 2 ay sonra yeniden başlacam burada okuduk okadar zorla kasları zorla kasları sonunda zorlaya zorlaya bilgide belide sakatladık tabi zorlamak şart dimi
Zorla derken sürekli zorlamayacaksın. Son ya da son iki seti biraz daha ağır girersin. Daha zaten yolun başındaysan öyle zorlamayla olmaz. Sen sıkı çalışıp sıkı beslenirsen bunun meyvesini alırsın. Ayrıca bu sporun büyük çoğunluğu beslenmedir.
Destinyi bize agır antrenman yap diyenlerin sorumlulukları yok dimi sakatlıklarda hatalar bizim tutuşuna kadar herşeyi araştırıpta yaptım okadar hareketi üstüne güç kazanacagıma güç kaybettim bilek güreşinde kolaylıkla yendigim adamla bugün zorlanıyorum gerisini sen düşün.
Elbette yaptığın hatalar olmuştur. Ağırdan kasıt kaldıramayacağın değil son sete geldiğinde seni zorlayacak bir ağırlık olması. Bu zamanda hocalar devreye girmeli. Ayrıca eğer spordan sonra gerilemeye başladığını düşünüyosan bir yerde yanlışlık vardır.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Antrenmanın ilk yılında kilo almak mümkün. Sakatlanmanın sebebi ağır girmen değil, hareketleri yanlış yapman, düşündüğün kadar iyi araştırmamışsın. Güç kaybetmenin sebebi de yetersiz beslenmen. Şimdi bunu yazdıktan sonra açtığın konulara baktım, kilo vermek için 1390 kaloriden falan bahsediyorsun. Muhtemelen daha öncesinde de bu şekilde beslendin. Elbette güç kaybedeceksin bu beslenmeyle.
dostum zaten son sette agır giriyordum ama 10 tane yapmam gerekiyordu 4 ten sonra bar kalmıyordu desem yeridir bi ara 10 u tamamladım barı indirince bildigimiz halterin altında kaldım desem yeridir ugraşıyorum kalkmıyor sonunda barı sehbaya bıraktım kalkıp yerine taktım zorlama bu şekilde hoca konusuna gelirsek ilgi yoktu hoca başka bi işte çalıştıgı için salonu başkasına bırakıyordu yerine bakan kişilerde bu işten tam olrak anlamıyordu bu da ara sıra sıkıntı yaratıyordu[DOUBLEPOST=1393248743][/DOUBLEPOST]
Hocam ozamanki beslenmelerde sıkıntı vardı ona bişey diyemem ama sakatlıkların oldu hareketler birisi ters mekik birisinin adını hatırlamıyorum böyle bi yere oturuyorsun üstünde barfiks demiri gibi demir var agırlıgı ayarlayıp onu çekiyorsun bilgide orada sakatladım orada genelde onu çekerken baya baya zorlayacak seviyede agırlıklar takıyordum o şekilde antrenmanı bitiriyordum agırlıktan olduguna eminim hocayla saatler aynı geldiginde onun yanındada o hareketi yapmıştım bi sorun yok demişti Hoca derken salona bakanlar degil gerçek bu işten anlayan hocayı kast ediyorum6 yıldır bu işin içinde adam
![]()
Demekki doğru ağırlık değil. Öncelikle iyi bir spor salonu bul. İyi bir hocayla çalışmak en doğrusu olacaktır. Daha sonra beslenmeni gözden geçir.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi