1. Yıl doldu yeni programım

Önerim; 1 sene boyunca herhangi bir adeleyi çalıştırırken aynı 4 hareketi yapmak hiç doğru değil örneğin: bir göğüs antrenmanında
1. hafta Bench press
İncline D.press
Cable crossover
İncline flys
yapiyorsan bir sonraki antrenmanında veya 1 hafta sonra cabble crossover yerine decline flys,bench press yerine dumbell bench press,incline ıda dumbell ile değil bar ile yapabılırsın vsvs..

Aynı şey (özellikle) omuz içinde geçerli;çünkü omuz adelesi 9 bölümden oluşur,bir grubu çalıştırırken diğerleride çalışır ama kısmi olarak.

5 program kullandım 1 senede. Her programda hareketleri değiştiriyorum olabildiğince.

bazen değişmeli yapıyorum tabiki. cable yerine sonraki hafta dips yapıyorum

bi şey danışıcam mesela arkadaş setleri 12-10-10-8 veya 12-10-8-8 yapmış bunu neye göre belirliyoruz?
örneğin bench press te ben 12-10-8-6 yapıyorum giderek ağırlıkları artırıyorum.arkadaşın yaptığı atıyorum 2 ay sonra program değişikliğinde setleri böyle yaparak kasları şaşırtmak mıdır?

12-10-8-6 bu güçlenmeye yönelik bir antrenman; ama son tekrarı 6 dan 8 e cıkarırsan adeleyi şaşırtamazsın 2 tekrar dediğin nedirki :) 1.ay bu şekilde gidiğ 2. ay 15-8-15-8 yapabilirsin bu antrenman hem güce hemde dayanıklılıga yonelık 1 antrenman olmuş olur veya 3*15-3*25 te girebilirsin ama set sayısı ve tekrarı her harekette AYNI olmaz!! bunun kombinasyonunu işi bilen bir hocadan yardım alarak yapabılırsın

programim yogun ama gene iyi yapiyorum hareketleri. nizami sekilde.
fakat ertesi gün ağrı- acı olmuyor neden olabilir?
sadece gögüs calistiktan sonra ertesi gün baya bi ağrı - acı oluyor .
bicepste ve omuzda hiç rastlamadım. çok zor gelişiyorlar :S

Hocalara güvenmiyorsunuz ama programlarınızı neye göre planladınız o zaman hocalarımızdan farklı bildiğiniz başka birşeylermi var.

1 senen dolduysa keşke resimlerinide koysaydın...

bakalım 1 senede neler olabılıyormuş..
yeni başlayan insanlara örnek olabilirsin.......

Hocalara güvenmiyorsunuz ama programlarınızı neye göre planladınız o zaman hocalarımızdan farklı bildiğiniz başka birşeylermi var.

genelde bu siteden yararlandim. Salondaki hocalara güvenmememin sebebi sen bisey sormazsan selam bile vermiyolar yani o derece ilgisizler. Kendim program hazirlamasam ruhu duymicak.
İlgi beklemiyorum ama en azindan program verebilirdi bana.

@victor1

Suan henüz cekmedim 1-2 güne cekip koyarim.
Yanliz dedigim gibi diger konularima bakarsan cok gelisemedim ben.
Sorunum yemeklerdeydi.
Hem yanlış beslenme hem eksik beslenme sonucu 1 yıllık vücut olmadı.Çabalıyorum hala.

Back
Yukarı