1 kilo ekmek zararlı mı ?

Selamün Aleyküm, şuanki beslenmemi söylicem sağlıya zararı varmı bilmiyorum o yüzden düşüncelerinizi bekliyorum..
Sabah 100gr yulaf 100gr lor 250ml süt
2 yumurta ve 120gr tahıllı ekmek..
Oğle- 400-500gr arası tahıllı ekmek tüketiyorum ve yanında et veya protein, salatalık vb tüketiyorum.
Akşam: carb yok et veya lor peyniri + salata..
Toplam makrolarım aşa yukarı
70-80gr yağ
400-450gr carb
130-150gr protein.
Bunları 3000-3100kcal arası oluyor
Yaş 17 boy 182 şuanki kilom 79-80 arası gidiyorum.

Karbonhidrat kaynaklarını çeşitlendirmeniz sağlınız için daha faydalı olacaktır. Yulaf ve patates karbonhidrat kaynaklarını ekleyebilirsiniz. Ayrıca tek yönlü beslenmemek adına salatalığın yanına çeşitli yeşillikler ve birkaç adet meyve ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak hafta da en az 3-4 gün en az bir öğününüzde sebze içeren yemekler yemeniz yine sağlınız açısından oldukça önemlidir. Ayrıca ara öğünler ekleyip bu öğünlerde kuruyemişleri de beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Karbonhidrat kaynaklarını çeşitlendirmeniz sağlınız için daha faydalı olacaktır. Yulaf ve patates karbonhidrat kaynaklarını ekleyebilirsiniz. Ayrıca tek yönlü beslenmemek adına salatalığın yanına çeşitli yeşillikler ve birkaç adet meyve ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak hafta da en az 3-4 gün en az bir öğününüzde sebze içeren yemekler yemeniz yine sağlınız açısından oldukça önemlidir. Ayrıca ara öğünler ekleyip bu öğünlerde kuruyemişleri de beslenmenize ekleyebilirsiniz.
Dedikleriniz doğru kuruyemiş her gün tüketiyorum çiğ fıstık,ceviz fln olsun her gün almaya dikkat ediyorum..Patates nişastalı olduğu için tüketmek istemiyorum

Back
Yukarı