1 ay da kaç gram kas yapılır?

Eresbos

Üye
Geçen ay 1.600gr yağ yakmisim ve 400gr kas artışı olmuş. Standart bir sporcu her ay ortalama kaç gram kas yapabilir?

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

böyle bir değer bilinemez. bunun standartı yoktur. herkesin farklı bir metabolizması vardır. bu kişiden kişiye göre değişir. yeni başlayanlarda değişim hızı fazladır ama 7-8 ay sonra yavaşlar.

doğru demiz arkadaş . belirli bir ölçütü yoktur kişiye,beslenmeye göre değişir. mesela ben geçen 2 haftada 1 kilo kas alıp 2 kilo yağ verdim değişebiliyo

Anladigim kadariyla yag yakarken kas yapmak baya zor. Ama gördüğümüz gibi imkansiz degil :) ben sadece yag yakarken kazandigim kas kutlesini arttirabilme imkanim var mi onu ogrenmek istemistim. Benden daha fazla kas yapip(1200gr) ama benden daha az yag yakan arkadaslarim var. Heralde yagi veya kasi secip,birine abanmak lazim.

kişiden kişiye değişir
çok değişir
özellikle ilaçsız sporculardan bahsedecek olursak
ilk aylarda artış daha fazla olur sonra normale döner
80 kg bir adam için normade ilk ay 1kg 1 ay için aşırı güzel bir rakamdır
ama sürekli 1 kg alamazsınız bu birdahaki ay 100 gr bile olabilir
çok etken var ve kimse robot değil mutlaka aksamalar durmalar vs olur
yeni başladıysan aylık 0,5-1 kg alabilirsin zaman ilerledikçe u miktar azalacaktır
genel olarak aklımda kalan kilonun %0,8 sini bir ayda alabilirsin
yani 100 kg isen ayda 0,8 kg alabilirsin (ama bu ulaşılması çok zor bir orandır )

Hepinize tesekkur ederim. Hocamda 1600gr yag kutlesi azalip 400gr kas kazanimimi basari olarak adlandirmisti.moral oldu :)

ben spora başlayalı 7 ay oldu ve 2. aydan itibaren protein tozu almaya başladım ve vicudumdaki kas oranlarını 5 ay boyunca ölçtürdüm ilk ay 800 gram 2. ay 500 gram 3. ay nasıl oldu bilmiyorum 1800 gram 4. ay 1200 gram 5. ay 600 gram kas yaptım. 45.7 ydi şimdi 51.1 ve aşırı zayıfım vicudumdaki yağları toplasan 3 kilo etmez bunların yanında yarım kilo kadarda kemik kütlem arttı (kilo aldıgım için normal) 400 gram yapmıssın bence az tabi siz daha iyi bilirsiniz bide bunun yanında bi buçuk kilo yağ yakmıssın bence yağ yakmaya çok kafanızı koymayın spora başlayınca yağ yakmak kaçınılmazdır

Back
Yukarı