Şekerli Besinden Sonra Nefeste Problem

Selam arkadaşlar,

:arrow: Ben, şekerli herhangi birşey yemeye başladığımda (çikolata, baklava türevleri vb.. ) boğazımda, bir sonraki aşamasının nefes alma güçlüğü olan, enteresan bir durumla karşılaşıyorum ki bu tip gıdaları aldığımda nefes almakta güçlük çekebiliyorum, boğazım tıkanıyor.

:arrow: Gördünüz, duydunuz mu böyle birşey, düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

Walla ben cok yemek yediğim zaman böyle midem tıka basa şişince öksürük geliyor .. Normalde değil ama çok aşırı yeyince bu oluyor ..

şekerle ilgili alerjik bir problem olabilir..yada yükselen insülin ile ilgili bir sorun olabilir..
doktora görünmende fayda var..tehlikeli olabilir..

çikolata bitter ve kaliteli işe örneğin yüzde 70 kuru kakao oranlı falan boğazını yakması sonucu olabilir hafif tıkanma baklavada bildiğin gibi çok şekerli ve çok az ciğniyor olabilirsin bu yüzden olabilir

Çok fazla glikoz içeren gıdalardada olabiliyor.Örnek kalitesiz Tulumba benzeri tatlılar ve baklavada.Hepimizin başına gelmiştir.İğrenç derecede boğucu bir şekerle boğazımız yanar.

Selam arkadaşlar,

:arrow: Ben, şekerli herhangi birşey yemeye başladığımda (çikolata, baklava türevleri vb.. ) boğazımda, bir sonraki aşamasının nefes alma güçlüğü olan, enteresan bir durumla karşılaşıyorum ki bu tip gıdaları aldığımda nefes almakta güçlük çekebiliyorum, boğazım tıkanıyor.

:arrow: Gördünüz, duydunuz mu böyle birşey, düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

Şekerden değil de fıstık, fındık vb. tarzı besinlerden dolayı olabilir...bu besinler kaynaklı oldukça yaygın bir alerji türü var ve ciddi sonuçlara dahi yol açabiliyor...belirtileri de sizdekine benzer tarzda, boğazda şişme, boğulma hissi veya durumu vs vs..sizin bahsettiğiniz yiyecekler de fıstık fındık vb. içeriyorlar (çikolatada, sade bile olsa az miktarda fıstık fındık türevleri bulunabiliyor)...gerekirse bir doktora görünün, o size test vs. yoluyla yardımcı olacaktır...

Son düzenleme:
böyle bişeyi ilk defa duydum doktora görüksen iyi olur sağlığın açısından fındığın fıstığın böyle bi alerjik duruma yol açtığını bilmiıdum çok ilginç bişey

Back
Yukarı