Şeker ihtiyacını nasıl gideriyorsunuz?

Ugur93

Üye
Arkadaşlar akşam öğününden sonra şeker ihtiyacı hissediyorum, gün içinde şekerli hiçbir şey almıyorum öğünlerimde. Bu ihtiyacımı nasıl giderebilirim?

Snicker cikolata bu kadar iskence etmeyin kendinize
Her gün 1 tane şeklinde mi? Kilo sıkıntısı yaratmaz mı?
Akşam öğünümde Protein gıdalarımı(Et, Balık veya Tavuk) alıyorum yanına Yağsız makarna ve salata bu öğünden sonra ciddi bir şeker ihtiyacım oluyor. Idmandan sonra da badem ve Lor peyniri yiyorum az olsa da devam ediyor bu.

Annemler yemek sonrasi tatli yerken bende de psikolojik bir ihtiyac olursa süte tarçin atip iciyorum. Tavsiye ederim, o ihtiyaci bastiriyor. Eger saat gec olmadiysa (sekersiz) kahve de iyi geliyor.

Ihtiyac demeyin suna canim istiyor deyin. Cok istediyse azcik yiyin, yemem derseniz ama duramiyorsaniz meyve yiyin. Koca koca adamlariz seker diyoruz ya :)

Bir çay kaşığı tarçın yiycen. Ya da yukaridaki arkadasin dedigi gibi süt tarçın ikilisi ;) kesmiyor sersen biraz bitter cikolata ye.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu nedir nazi kampimi canin cok isterse baklavada yiyeceksin...diyet yaparsin saygim var tmm..ama bir cikolatayi baklavayi da yakamiyorsan hic yapma bu sporu..heryerde tekrar ettigim gibi ne yedigin onemli degil..aldigin ve yaktigin kalori onenli..o gun 2dilim baklava yediysen demekki o gun 5dk daha fazla kardiyo yapip o kaloriyi yakicaksin..bu sporu iskenceye cevirmeyin...yukarida ugur arkadadimiz yazmis evet her spor cikisi bime ugruyor 1buyuk boy snicker yiyiyorum arti aksam yemekten sonrada sekerli bir turk kahvesi ve bir metro cikolata yiyiyorum..benim icim almiyor ama yine salondan bir arkadasim salon cikisi iki uc gunde bir o cok iri...yine bimden ufak kavonoz cilek receli ve 1litre sutu ayak ustu goturuyor...vucududa gayet fit..saygilar

Son düzenleme:
harika bir lezzet, ozellikle americano ile cok iyi gidiyor. birkac ayda bir yenebilir. cok iyi bir tadi var.
6d1b99467c149f1f48fb8dec41bb707a.jpg

Şeker ihtiyacı diye bir şey yoktur.
Şeker ihtiyacı ile kokain ihtiyacı aynı şeydir. Yani bağımlılıktan meydane gelen yoksunluk hissi.
1 ay dişini sıkıp şekeri sıfırlarsan hayatın boyunca canının çekeceğni sanmıyorum.

Haftada bir kere tatlı yicen abi. Eğer 4 gün spor yapıyorsan. O haftada yediğin tatlı kalıyormu zannediyorsun vücudunda. Bence kalmıyor!!!

Abi burası body forum sitesi.
Yani insanlara yanlış bilgi vermemek gerek. Bu işe yeni başlayan herkes ilk buraya bakıyor.
Haftada 4 gün spor yapmak yediğin baklavadan alacağın kaloriyi tabii ki yaktırır. Bunda bir sıkıntı yok.
Ama body açısından tatlı yemek her türlü zararlıdır. Şeker vücut için ihtiyaç değildir. Üzerine sadece kalori olarak düşünmeyip işin içine giren hormonlar, salgılar, glisemik yük vs. gibi kriterleri de göz önüne almak gerek.
Elbette yemek isteyen yesin. Ama NE OLACAK YAHU, ZARARSIZDIR tarzı yorumları yapmamak gerek.
Şeker her türlü zararlıdır.

Şeker ihtiyacı diye bir şey yok bu konuda kendimizi kandırmayalım fakat hepimiz insanız diğerleri haftanın 7 günü kirli beslenirken biz 7 gün antreman temiz beslenme yapıyoruz.
GÜNLÜK KALORİ İHTİYACININ FAZLA ÜSTÜNE ÇIKMAYARAK haftada bir kere cheat meal yaparsan hiç bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Sonuçta ölümlü dünya sonsuza dek burada olmayacağız ve ya haşa yaptığımız vucudu ahirete götürmeyeceğiz.
Hafta bir gün kendine Ailenle,sevdiklerinle bi öğüne izin verirsen hem daha motiveli olursun hem kendini tatmin edersin.

Back
Yukarı