Şınav-Dumbbell arasındakı fark nedir?

Arkadaşlar dumbbell kaldırma boy uzamasını engeller tamam ona sözüm yok.Ama şınav çekerkende ağırlık kaldırıyorsun,dumbbell ile çalışırkende.Ancak neden şınav boy uzamasını engellemiyorda dumbbell engelliyor?

kimsenin böyle bir tezi yok bildiğim kadarıyla aksine flexor hocanın genç vg ciler programında dambıll çalışmalarıda yer almaktaydı.

boy uzamansına 10 kilouk 2 dambulun etkı edeicenı sanmıyorum ama compound hareketlere mesela bench press ,lep press,spuat,deqadift gibi ağırlıkları 150 -200kilo gibi ağrılık kullanarak yapıosan azda olsa omur iligibdekı disklere baskı yapar biraz engeller:)
dediklerının senın hurefeden ibaret

Arkadaşlar dumbbell kaldırma boy uzamasını engeller tamam ona sözüm yok.Ama şınav çekerkende ağırlık kaldırıyorsun,dumbbell ile çalışırkende.Ancak neden şınav boy uzamasını engellemiyorda dumbbell engelliyor?

omurgana yük bindiren hareketlerden kaçınmalısın öncelikle, temel nokta şu bana göre; şınav çekerken yük sadece sırta binmiyor, bacaklar, mide, triseps vs. bir de hareketin konumu var, yüzükoyun yapılması ve yukarıdan omurgaya doğru bir baskı olmaması. Military press, dumbbell omuz press, deadlift, ağır barbell rows, squat vb. hareketlerden kaçınmalısın gelişim döneminde, ayrıca baysaling'in kitabında dumbell pullover gibi hareketlerin boy uzamasına yardımcı olduğu yazıyordu, genelleme yapmak yanlış olur.

bu konu forumda cok tartısıldı bu dedğim hareketlerı cok agır bi şekılde yapılmamak sartıyla boy uzamasına engel olucağını sanmam
eğer ağırlık baya fazlaysa etkıleyebilir oda cok az bi etkı eder kanısındayım bu hareketler yapılıyısa mutlaka ant sonunda streching hareketlerı yapılmalı

ben 7-9kg ile Kol+goğüs+triceps çalışıyorum.Yorumlara göre boy uzamasını engellemez?

Back
Yukarı