Şınav-Bench Press

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan symboL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

symboL

Üye
Arkadaşlar bir insan düşünelim 80 kg.
Bu kişi spor salonuna gidip örneğin 40 kg'lik barın altına yatıp bench press hareketi yapıyor.

Aynı kişi bu sefer evinde 80kg kendi ağırlığıyla nizami,yavaş bir şekilde şınav çekiyor.

Hangisiyle daha çok göğüslerde gelişme kaydeder ve nedeniyle birlikte açıklarmısınız?
 
Benim bu forumdan öğrendiklerim kadarıyla ve başta SiR_Arawn hocamızın yardımlarıyla bu iki hareketinde özellikle bench press hareketinin en önemli göğüs hareketi olduğunu düşünüyorum.Ve tabi ki şınav da en temel hareketlerinden biri.Ve yine bence bu iki hareketi birden yapan en iyi gelişimi kazanır diyorum.
 
şinavda ayaklar destek noktadi olusturuyor fizik dersi goruyorsan eger yuk yuk kolu kuvvet basit makinalar prensibiyle olay anlasiliyor
 
bench press ' in yerini tutamaz :)

aynen öyle şınav bench press in yerini tutamaz, ben bench press yapmadan önce şınav çekiyorum, şınav çekmekteki amacım ısınmak göüs kası yapmak değil ayrıca şınav çekerek göüs çıkartılıyormu ? evet, benim gibi zayıfsan olur :D fitnese başlamadan önce ( 49 kiloydum ) ipoddan indirdiğim bi şınav programı vardı 30 sn dinlenme aralarıyla şınav çekiyodun çeşitli pozisyonlarda onları düzenli olarak yapmıştım yanlarının falan şiştiğini hissettim, ancak şınavla olucak iş değil bu, şınavı benche girmeden önce çekersin ısıtmak için kollarını göüslerini falan o kadar : )
 
Bacaklar ve sırt için Squat neyi ifade ediyorsa göğüs içinde Bench onu ifade eder ;)
 
Düz zeminde şınav çekerken vücut ağırlığının %60-70 ini basarsın. Yani şınavla daha iyi gelişme kaydeder. 120kg bench press basıyosa o başka tabi. Yeni başlayan 100kg biri için şınav fena antrenman sayılmaz
 
Bench gibi olmaz ama evde off günlerde göğüsün eksik olan yerlerini doldurmak için yapılabilir.Örn. benim üst göğüs eksik, ayaklarımı 50-60 cm yüksek bir yere koyup şınav çekiyorum.
 
İkisinin kulvarları farklı denebilir.Karşılaştırmamak lazım.
 
street workout tarzında bir çok değişik şınav pozisyonu kullanılarak ve sık çalışılarak istenilen göğüse ulaşılabiliyor.fakat tahmin edebileceğiniz gibi uzun ve uğraştırıcı bir süreç.bu yüzden ağırlıklarla yapılan başta bench olmak üzere göğüs hareketlerinin şınavdan daha etkili olduğunu düşünüyorum.
 
Bench gibi olmaz ama evde off günlerde göğüsün eksik olan yerlerini doldurmak için yapılabilir.Örn. benim üst göğüs eksik, ayaklarımı 50-60 cm yüksek bir yere koyup şınav çekiyorum.

Off günler kasların dinlenmesi içindir , off günde şınav çekmek overtrainige sebep olabilir

Konunun geneline bakarsak bench press vücut geliştirmeciler olarak bizlere hacimlenme için daha alışık geliyor gibi ama şınavda hacim konusunda bence yardımcı olabilir.Aslında bu ikisini karşılaştırma yerine göğüs antremanınız 4 haftalık ise arada 1 hafta bench yerine sırtınıza ağırlık alarak 10 tekrar şınav çekmek en mantıklı olan olucaktır hem kası farklı bir çalışma ile zorluyorsun gibi gelicek hemde ben şınav çekerken kendimi kaldırabildiğim için motive oluyorum yanlız bu 10 tekrar gene bench gibi maximum gücümüzü zorlamalı amaç hacimse.
 
Bench'in daha ön planda olduğunu yorumlarınızdan anlaşılıyor.

Peki şınav çektikten sonra göğüs kısmında oluşan kasılma,ağrı gibi faktörler o bölgedeki kasların geliştiği büyüdüğü anlamına gelmiyor mu?
 
Bu az ağırlık çok tekrarmı çok ağırlık az tekrarmı mantığındadır
Tabiki her ikiside faydalıdır ama bi yerden sonra sınırları ancak bench presle sağlayabilirsin
 
Back
Yukarı