Şınav çekememe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kan Mevsimi

Yeni Üye
Sınav cekmekte zorlanıyorum 3 tane cekebılıyorum bu anormal bırsey mı.
Veya neyden kaynaklanıyor ?
Ne yapmalıyım ..
Yanlıs sınav mı cekıyorum ?

çekememen gucsuzlukten kaynaklanıyor.tavsiyem şınav pozisyonu alıp öylece durman,inip kalkma.bu gerilim bikaç hafta yaşaman ilerde şınav çekmen konusunda yardımcı olacaktır...tabi aynı bölgeyi guclendirmek için dumbellarla gogus de basabilrisin.
bel ve karın bölgesinide çalıştırmna gerekir.

şınav sayısını arttırmak devamlılık işi.

Ben ilk başladığımda 7-10 arası çekebilmekteydim.
Gün aşırı sayı arttı. Sayıyla beraber moral de artıyor. Gelişim de (Hem bench press hem de triceps de)

Sana tavsiyem birden sayının artmasını değil aşama aşama yükseltmek.

Bu sporda ne yaparsan yap sabırlı olacaksın.

Tabi bi de şınav için duruş pozisyonu ( ellerin açıkılığı- omuz, omuz genişliği, omuzdan daha dar açıklık) ve nefes alıp verme de önemli.

Aşağı inerken nefes alacaksın, yukarı harekette nefesini vereceksin.

Vücut düz bi şekilde olacak. (Popo tepeye dikilmeyecek )
Fazla seri bi şekilde yapamana da gerek yok.

Fazla tok karna da şınav çekme. Miden biraz rahatlasın, aksi durumda rahatsızlık verir.

şınav=kollarınla kendi ağırlığını kaldırma demektir ve bunun içinde tabi ki kaslı kollara sahip olman lazım en azından ağırlığını kaldırcak kdr ve birde biraz zayıf olursan daha rahat kaldırırsın(tabi kolların yine kaslı olması şartıyla) yani:
-bu anormal birşey değil
-yeteri kdr kaslı olmamandan ya da yağlı olduğundan kaynaklanıyor
-ellerini omuz hizasında yere koyduğun sürece ve şınav çekerken yeteri kadar alçaldığın sürece ''no problem''

ilk mesaja 1993 doğumlu olduğunu yazsaydın çok daha farklı yorumlar alabilirdin çünkü 15 yaşındasın.bu yaşlarda çok atletik değilsen tabiki zorlanırsın..yukardaki yorumları dikkate al..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı