ısınma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan maeglins
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Forumda arasıtrıdm oncelııkle bu konuyu açmadan once ama aklıma bır kac sey takıldı daha once gıttıgım salondakı ki hocalrın deneyımsızlıgı yuzunden 2 kere sakatlandım bu yuzuden cok ıyı ısınmak ıstıyorum forumda ogrendıgıme gore 3 şekılde ısınınılıyo
1 kosu bısıklet
2 streching
3 hafif agırlılarla
bunların 3 unde uygulsam fazlamı gelır ayrıca antremandan sonrada streching mı yapmalıyım antremandan once bu 3. unden hangılerını tercıh etmelıyım konuyu arastırdım ama emın olamıyorum sakatlık korkusyla

5 dk koşu , 5-10 dk streching ve ilk harekette ısınma için 20 tekrar boş bar veya 10 kg kullan(yani hafif ağırlık).Soğuma konusunda tam bilgim yok :( antreman sonrası soğuma yapılır.

strechıng konusunu bende merak ediyorum bunla ilgili konu bulamadım yazamadım ismini galiba D: bulan varsa buradan yazarsa sevinirim

eklemleri ısıtmalısın. boyun, omuz, dirsek, bilek, bel, diz, ayak bileği...

forumda bu tür ısınma egzersizlerinin bulunduğu başlıklar olduğunu hatırlıyorum. aramalısın.

idmandan önce dinamik esnetme, sonra statik gerdirme yapmalısın. İlki esnetip bırakma, ikincisi gerdirip sabit kalma. forumda yine konuşuldu bunlar.

koşu bandı ya da bisikliet kendini yormayacak, hafif ter atacak şekilde olabilir.

toplam ısınma 10 en fazla 15 dk yeterli olur.

şu hafif ağırlık veya boş barla çok tekrar yaparak ısınmayı ben de merak ettim şimdi.. her hareketin ilk setinde mi bu şekilde bi ısınma yapmak gerekiyo?

Back
Yukarı