İyi Bir Fitness & Vücut Geliştirme Antrenörü Olmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve Grasy tarafından 14 Haziran 2020 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Grasy
    Offline

    Grasy Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2019
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness VG Ant.
    Öncelikle merhabalar, ben spor bilimleri fakültesi 4.sınıfa geçecek olan bir öğrenciyim, uzmanlığımı vücut geliştirme & fitness dersinden alıyorum. Bu branşın antrenörlüğünü iyi bir şekilde yapıp iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum sıradan bir mahalle salonunda herkese stabil 3 - 5 çalışma programı yazıp gönderen kişilerden olmak istemiyorum. Yaklaşık 4 senedir vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum ve bu alanda kendimi bilgi, birikim bakımından kendimi eksik görmekteyim. Bununla ilgili araştırmalarımı yaptım ama verim alabileceğimi düşündüğüm toplu bir dökümana erişemedim. Bu yüzden bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim iyi bir fitness & vücut geliştirme antrenörü sizce neler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor veya bilinmeyen neleri bilmesi gerekiyor, şimdiden yanıtlayan herkese teşekkür ederim.


    Not: Antrenör arkadaşlar bu konuya denk gelirse sizin görüşleriniz çok daha değerli olur benim için biraz vaktinizi ayırırsanız minnettar olurum.
     
    Son düzenleme: 14 Haziran 2020
  2. ahmet377
    Offline

    ahmet377 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2019
    Mesajlar:
    250
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    bir kaç sorum var cevaplarsan çok mutlu olurum :)
    1. bende bu sene giricem besyoya yani senden yaş olarak bir kaç yaş küçüğüm internetten baktığımda spor bilimlerindeki bölümlere antrenörlük yazıyor sadece, fitness antrönorlüğü vs. yazmıyor, 2 sene temel eğitim aldıktan sonramı seçiyoruz bölümü .
    2. bide besyodaki herkes böyle senin gibi kaslımı, bir kaç besyocu ile tanıştım hiç biri senin gibi değildi sdjsdj
    şimdiden teşekkürler
     
  3. Grasy
    Offline

    Grasy Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2019
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness VG Ant.
    Öncelikle ilk sorunla başlayalım kardeşim, besyoya girdiğinde seçtiğin bölüm ve uzmanlık ayrı olaylar antrenörlük bölümü öğrencisi isen 4 yıllık eğitim sürecinde aldığın seçmeli dersler oluyor bu derslerden BB ve üzeri notla geçtiğin takdirde 3.sınıfın 2.döneminde bu aldığın seçmeli branş derslerinin arasından uzmanlık için tercih yapıyorsun. Şu nokta da var bu alacağın dersler arasında Fitness Vücut Geliştirme dersi okulun akademik programında yer almıyor olabilir, şahsen benim bölümümde de bu ders yoktu okulumun ilk 2 senesinde antrenörlük bölümüne bu dersi eklettirmek için sürekli rektörlükle görüştüm iletişim halinde bulundum ve sonunda eklendi bu ders okul yönetiminden bu konu hakkında yardım isteyebilirsin ki yardımcı olacaklardır.

    İkinci soruna gelecek olursam, yok değil kardeşim :D herkesin farklı farklı spor branşlarıyla ilgilendiği için farklı yapıda oluyor genelde herkes sadece genel olarak fit olur %90 oranı kilolu kişi görme olasılığın çok düşük.

    Umarım sorularına cevap bulabilmişsindir :)
     
    ahmet377 bunu beğendi.
  4. ahmet377
    Offline

    ahmet377 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2019
    Mesajlar:
    250
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    yardımcı oldun sağol abi
     

Sayfayı Paylaş