İstenilen vücudu yaptıkdan sonra

Arkadaşlar ben İstediğim vücudu yapana kadar sporu hiç aksatmadan yapacağım.İstediğim vücudu yapınca sporu bırakacağım.Bıraktıkdan sonra vücudumda sarkmalar olur mu?

Ve sarkmalar olursa,o sarkmaları nasıl engelleyebilirim??

spor birden brakılmaz. kademe kademe azaltarak bırakmanız gerek. artı braktığınızda eskisi gibi kalmayacağınızı biliyorsunuz diye tahmin ediyorum.

Eskisi gibi kalmayacağımı biliyorum.Ama istediğim vücudu yaptıktan sonra ne daha fazla kaslı nede daha az kaslı olmak istiyorum.Bunun için ne yapabilirim peki?

Soru birakirsan ve beslenmene dikakt etmezsen kas kaybina ugraman gayet normal.Bunu onlemek icin beslenmene dikkat etmen ve periyodik idmanlar yapman lazim.

Basit mantik kur: Islemeyen demir ne olur ? Pas tutar.

Kas mantigina bakalim ne yapinca buyuyor? zorlayinca sonrada dinlendirip besleyince.Neden? KAs diyo ki zorlaniyorum , beslenip buyuyeyim bu kadar zarar gormuyeyim. Sen bunlari kullanmazsan ne olacak o zaman kuculeyim zaten kullanmiyorum fazla da enerji yakmam.Bilmem anlatabildim mi?

Gerçekten çok güzel bir örnek.

Ama ben istediğim vücudu yaptıktan sonra onun üstüne çıkmak istemiyorum.Yapmayıncada kas kaybı oluyor.Öyle bir sorun var:(

Adı üstünde Resistance Training ve Progressive Overloading :)

Bu mentalite ile istediğin veya hayal ettiğin vücudu elde edemezsin. Mentaliteni değiştirip hayal ettiğin vücudu elde edersen de bırakamayacaksın büyük ihtimalle. Çünkü hiç kimse o kadar yıl çalışma, sabır, inat ve fedakarlıktan sonra gıdım gıdım yarattığı eserini öyle bırakıp gitmez. :)

Sonuçta brhmcr doğru söylüyor. Vücuda mevcut kas kütlesini koruması için bir sebep gerekli. Haftada 2 kere bile olsa kasa direnç uygulamak gerekecektir. Ayrıca diyeti de bir yaşam tarzı haline getirmek yerine hep "diyet" olarak görürseniz o da aynı kapıya çıkacaktır. Kas kaybı ve yağlanma yani.

ıstedıgın vucudu yaptıktan sonrada o vucudu korumak ıcın antrenman yapman ve beslıyecek kadarda gereklı karbonhdrat ve proteını alman gerekıyor yoksa yaptıkların bosa gıder

Gerçekten çok güzel bir örnek.

Ama ben istediğim vücudu yaptıktan sonra onun üstüne çıkmak istemiyorum.Yapmayıncada kas kaybı oluyor.Öyle bir sorun var:(

Sikintiyi gayet iyi anliyorum ancak herkes daha ileri seviyelere gitmek icin idman yapmaz, formunu korumak icinde yapanlar vardir. Istedigin noktaya geldiginde zaten bir bilgi birikiminde olacak o noktada idman sikligini ve yogunlugunu degistirerek zaten tanidigin vucuduna ihtiyaci kadar besin vererek uzun yillar o formda kalabilirsin, korkacak birsey yok.

O seviyeye gelince bu sporun bağımlısı olacaksın merak etme.

Hepinize teşekkür ederim.

Teşekkür butonuna basıyorum:D

Back
Yukarı