İstemeden Kilo veriyorum

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Novemberpaşalı tarafından 31 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Bilgi için teşekkürler yalnız "İstediğini ye" ifadesinden neredeyse ekmek arası makarnayla protein ihtiyacını karşılayabileceği anlamı çıkarttığını sanmıyorum, soruyu soran neredeyse 1 yıldır forum üyesi.
     
  2. actual1985
    Offline

    actual1985 Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    314
    Beğenileri:
    80
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ne yersen ye diye bir sacmalik olmaz protein, karbo ve hatta yagin bile kalitesi var
     
    nutritionist_88 bunu beğendi.
  3. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Konuşmayı biraz daha Türkçeleştireyim, bu belli ki böyle olmayacak.

    Soru: "Benim demek istediğim yumurta farz mıdır nedir. Onun yerine onun protein değerini taşıyan bsşka besinler tüketilemezmi"
    Cevap: "Hayır, ne istiyorsan onu ye. Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman."

    Burada "Hayır" cevabı şunu karşılıyor: "yumurta farz mıdır"

    Yani dediğim şu değil: "Ne yersen ye."

    Şu: "Günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşıladığın sürece ne yersen ye."

    Daha açık nasıl anlatılabilir bilemiyorum. Burada şunu biliyoruz, günlük protein ihtiyacı çoğunluğu kaliteli hayvansal proteinlerden karşılanmak üzere vücut ağırlığı başına 1.5-2 gr protein. Karşımızdakinin de bunu bildiğini varsaymakta haklıyız çünkü soruyu soran kişi uzun süredir forum üyesi. Bu yüzden en basit bilgileri tekrar tekrar yazmaya gerek olmadan kısaca söyleyip geçebiliyoruz. Diğer ihtimal, diyelim ki arkadaşımız günlük protein, yağ ve kalori ihtiyaçlarını bilmiyor, böyle bir durumda bunların ne olduğunu sorar ve ben de veya bir başkası da bu sorulara kısaca cevap verebilir veya daha da güzeli arkadaşımızın bilgi seviyesinin azlığını göz önünde bulundurarak okuması için sabit başlıklara yönlendirebiliriz. Sizin taktığınız ihtimal ise şu, adam bunları bilmiyor, "Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman." kısmını tamamen atlayıp bunların ne olduğunu da sormuyor, "Ne yersen ye" kısmını okuyacak ve sabah kalkıp örneğin patates kızartması+kolayla kahvaltı yapabilecek. Şimdi, bu konuyu 1000 kişi açsa bu cevabı alıp da "ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek insan sayısının 1-2'yi geçeceğini düşünmüyorum. Soruyu soran arkadaşın kafasının da bu şekilde çalışacağını düşünmüyorum. Ama bunu bu şekilde algılayan birisi için bu kez hiçbir koşul sunmadan "ne yersen ye" diyebilirim çünkü böyle bir insanın zaten vücut geliştirmekten daha önemli sorunları var demektir.


    Özet: "Ne yersen ye" diyen yok. Verdiğim cevap şu: "Hayır, ne istiyorsan onu ye. Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman."
     
    BLAST ve zeo64 bunu beğendi.
  4. nutritionist_88
    Offline

    nutritionist_88 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Öncelikle, Yumurtanın taşıdığı protein değerini taşıyan başka besinler tüketilemez mi kısmına, ne istiyorsan onu ye önemli olan protein ihtiyacını karşılaman diye cevap vermek istemişsiniz.Daha önce de belirttim yumurta ve anne sütü örnek protein olarak geçer.Daha sonra yüksek kalite protein kaynakları gelir et,tavuk,süt,balık gibi.Yumurta yiyemiyorsanız eş değer bir besin tüketecekseniz bu anne sütüdür.Yakın bir besin tüketmek isterseniz protein kalitesi olarak burada et süt balık tercih edilebilir.
    İkinci olarak, yumurta:
    -Yüksek antioksidan özelliğe sahip triptofan ve tirozin aminoasitlerini içerir.
    -Antioksidan özellikte karotenoidleri( lutein ve zeaxanthin) içerir.
    -Yumurtadaki salik asit mide enfeksiyonlarını engellemektedir.
    -Yumurta sarısında bulunan doğal bir antikor olan immunoglobulin yolk içermektedir.
    -Kolin, lesitin, lizozim enzimi içermektedir.
    -Yumurta sarısında vitellin, vitellinin, fosvitin proteinleri bulunmaltadır.
    -Yumurta sarısında bulunan fosvitin proteini en fazla fosfor içeren doğal proteindir.Fosvitin, fosfopeptid üretmek için çok iyi bir kaynaktır.Fosfopeptidler, vücutta kalsiyum ve demir biyoyararlılığını artırmaktadır.
    -Fosfolipidlerin çok önemli bir kaynağıdır.
    Bu liste daha da uzatılabilir.Yumurtanın telafi edilebileceğini öne sürüyorsunuz ya diğer kaynaklardan, hangi besini önerdiğinizi, hangi besinden tüm bunları sağlayabileceğimizi yazarmısınız?
    Üçüncüsü, günlük protein gereksinmemiz kg başına 1.5-2.0 gramdır demişsiniz.Kim için bu referans aralıkta?Bunu belirtmeniz gerekir.Ayrıca American Dietetic Association, Dietitians of Canada gibi büyük kuruluşlar sporcular için 1.2-1.7 g/kg/gün protein alımını önermektedir.
    Dördüncüsü, karşınızdaki kişinin üyelik süresi size bilgisi hakkında bilgi vermez.Karşınızdaki kişiyi bilmiyor gibi düşünüp verdiğiniz cevabı açıklayıcı ve bilgilendirici şekilde yapmanız gerekir.
    Son olarak, vücut geliştirmekten daha önemli sorunlarımız olduğunu söylemişsiniz.Neye dayanarak bu yorumu yapıyorsunuz?"Ne istiyorsan onu ye" diye bir yoruma protein kalitesi önemli diye yorum yapmam gayet doğal.Ayrıca yorumunuzu eksik ve gereksiz buldum.Beslenme adına bilginizi artırmanızı ve daha açık ifadeler kullanmanızı tavsiye ederim size.
     
  5. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Kendimi tekrar etmek zorundayım çünkü burada beslenme değil okuduğunu anlama tartışıyoruz. Bir önceki alıntı yaptığın mesajdan: "Burada şunu biliyoruz, günlük protein ihtiyacı çoğunluğu kaliteli hayvansal proteinlerden karşılanmak üzere vücut ağırlığı başına 1.5-2 gr protein. Karşımızdakinin de bunu bildiğini varsaymakta haklıyız çünkü soruyu soran kişi uzun süredir forum üyesi. Bu yüzden en basit bilgileri tekrar tekrar yazmaya gerek olmadan kısaca söyleyip geçebiliyoruz. Diğer ihtimal, diyelim ki arkadaşımız günlük protein, yağ ve kalori ihtiyaçlarını bilmiyor, böyle bir durumda bunların ne olduğunu sorar ve ben de veya bir başkası da bu sorulara kısaca cevap verebilir veya daha da güzeli arkadaşımızın bilgi seviyesinin azlığını göz önünde bulundurarak okuması için sabit başlıklara yönlendirebiliriz. Sizin taktığınız ihtimal ise şu, adam bunları bilmiyor, "Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman." kısmını tamamen atlayıp bunların ne olduğunu da sormuyor, "Ne yersen ye" kısmını okuyacak ve sabah kalkıp örneğin patates kızartması+kolayla kahvaltı yapabilecek. Şimdi, bu konuyu 1000 kişi açsa bu cevabı alıp da "ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek insan sayısının 1-2'yi geçeceğini düşünmüyorum. Soruyu soran arkadaşın kafasının da bu şekilde çalışacağını düşünmüyorum. Ama bunu bu şekilde algılayan birisi için bu kez hiçbir koşul sunmadan "ne yersen ye" diyebilirim çünkü böyle bir insanın zaten vücut geliştirmekten daha önemli sorunları var demektir."

    Daha kısa söyleyeyim, artık elimden geldiğince sadeleştirmeye çalışıyorum, günlük protein ihtiyacı=vücut ağırlığıx1.5-2gr çoğunluğu kaliteli olmak üzere protein. Bunu forumda 1 yıldır gezen birinin bildiğini varsaydığımı da söyledim. Şimdi bunu cümle içinde yerine yerleştiriyoruz:
    "Hayır, ne istiyorsan onu ye. Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman." = "Hayır, ne istiyorsan onu ye. Önemli olan günlük kalori, vücut ağırlığıx1.5-2gr çoğunluğu kaliteli olmak üzere protein ve yağ ihtiyacını karşılaman."
    Peki neden ikinci değil de birinci ifadeyi kullanıyorum? Çok basit, 3 kelimede anlaşılabilecek şeyi 30 kelimeye uzatmayı her zaman gereksiz bulurum. Gerçi yağmurdan kaçarken doluya tutuldum haha :)


    Konuyla alakasız, burayı geçtim. Sadede şurada geliyoruz sanırım:
    Şimdi senden alıntı yapıyorum tekrar:
    "Yumurta yiyemiyorsanız eş değer bir besin tüketecekseniz bu anne sütüdür." Bunu geçmemde sakınca yok sanırım.
    "Yakın bir besin tüketmek isterseniz protein kalitesi olarak burada et süt balık tercih edilebilir."
    Buraya gelecek itirazı tahmin ediyorum ama önce itiraz gelsin, cevabını sonra yazarım. Belki de korktuğum başıma gelmez de birkaç paragraf yazıdan kurtulurum.

    1.5-2 gr kesin sayılar değil elbette, farklı çalışmalarda farklı sonuçlar ortaya çıkıyor ve özellikle kas kütlesi zaten düşük olan başlangıç seviyesi sporcularda vücut ağırlığı x 1.5 gr bile gereğinden fazladır, özellikle bulk zamanı. Peki neden 1.5-2? Çünkü gramı gramına protein ihtiyacını bilmemize gerek yok. Protein ihtiyacımı gramı gramına bilip en düşük seviyeden almaya çalışırsam bunun neticesi bazı günler sindirim bozuklukları olabilir, yanlış ağırlık hesaplaması olabilir, bazı günler ihtiyacımdan düşük miktarda protein almam olur. Vücut ağırlığı x 1.5-2 gr protein bunun için iyidir, bulkta 1.5 gr, yağ yakarken 2 gr seviyesi iyidir, Va x 1.4 gr alınca kaslar eriyeceği için değil, gerekeni aldığına emin olmak için. Yoksa 1.4-1.9 da tavsiye edilebilir, 1.35-1.82 de iyidir, 100 kilo %30 yağ oranında yeni başlayan birisi için va x 1 de yeterlidir, şimdi neden 1.2'den bahsi açtığını mı sorgulayayım? Bunlar küçük farklar, zaten gerekli protein miktarı için üzerinde anlaşılmış kesin bir oran yok. O yüzden birileri vg dergilerinde va x 2.5-3 gr tavsiye ederse o zaman birlikte "hoop" deriz çünkü birincisi gerekenin alındığına emin olunan aralığın da epey üzerine çıkılmış oluyor, ikincisi yoksul bir ülke olduğumuz için bu kadar proteine herkesin ulaşma şansı yokken bu değerlerle insanların hevesini kırmaya gerek yok, üçüncüsü bu sadece supplement satışlarını arttırmak için yapılıyor. Bu başka. Ama şurada da 20 gr protein için de bunca cümle yazdırmayıver bana :)

    Bu arada American Dietetic Association veya Dietitians of Canada 1.2-1.7 derken muhtemelen 1.2 değerinin yeterli olduğu spor dallarıyla 1.7 değerinin yeterli olduğu spor dallarını ayırmıştır, maraton koşucusuyla powerlifterın protein ihtiyaçlarının aynı miktarda olmadığının farkındadırlar diye düşünüyorum. Örneğin bulktaki değil ama yağ yakma aşamasındaki bir vücut geliştirmecinin ihtiyacı için yakın zamanlı oldukça kapsamlı bir araştırmada protein ihtiyacı yağ harici vücut ağırlığının 2.3-3.1 katı bulundu. Merak edersen linkini atarım, va x 1.7 gr yağ oranına göre değişmekle birlikte düşük yağ oranlarında ya ucu ucuna yeterli olacak ya da yeterli olmayacaktır. Örneğin 90 kilo %10 yağ oranından %8 yağ oranına düşmeye çalışan bir vücut geliştirmecinin yağ harici vücut ağırlığı 81 kg ise bu adamın alması gereken protein miktarı 186.3-251.1 arası çıkacaktır. Fakat American Dietetic Association ve Dietitians of Canada'ya göre 108-153 arası yeterli. Bu farkı nasıl açıklayabiliriz bakalım. Aklıma gelen ihtimallerin birisi şu, belki vücut geliştirme olimpik spor olmadığı için bu değerlere dahil edilmemiştir. Bir yandan çalıştığım için şimdi bunun araştırmasını yapamayacağım ama gerekli linkleri atarsan vücut geliştirmede bulkta ve yağ yakımında yağ oranlarına göre ne tavsiye ediyorlar bakarım.

    Üşenenlere özet: O yüzden kim için 1.5-2 sorusunun cevabı amatör vücut geliştirmeciler için. Neden 1.2-1.7 değil? En düşük seviyeden biraz daha yukarıda almak daha güvenli olduğu için.

    Tabi ki verir, neden vermesin? Mesaj sayısı 1, üyelik tarihi bugün olan birisi protein ihtiyacını sorduğunda hayatında bununla ilgili hiçbir şey duymamış olduğunu düşünürüm. 1 yıldır forumda dolaşan birisinin ise bununla ilgili yeterli fikri olmasını beklerim. Burada yeterli fikir derken tabi ki va x 1.2-1.7 mi 1.5-2 mi şeklinde pratik faydası olmayan tartışmalar değil, aşağı yukarı bir fikri vardır diye düşünüp bir de onunla gerekli protein ihtiyacının ne olduğu tartışmasına girmem. Çünkü vax2 diye biliyorsa işe yarar, vax1.5 diye biliyorsa bu da işe yarar, vax1.2 diye biliyorsa her zaman değil ama çoğu zaman işe yarar. Oturup yumurta şart mı diye soran ve 1 yıldır burada olan kişinin ihtiyacı olan cevap basittir, evet veya hayır. Sorunun cevabı hayır. Bunun dışında her cevap gereksiz ayrıntıya girmektir. Yani şunu sormuyor "hangi besinle yumurtanın içindeki makro ve mikro besinleri tam tamına yerine koyabilirim?". Şunu soruyor, "Yumurta yemesem olmaz mı?" Cevabı da gayet basit, "Olur tabi, neden olmasın?"

    Ama yok, öyle olmaz, oturup paragraflarca amino asit profili, protein ihtiyacı bilmem ne tartışmalıyız değil mi? Değil.

    Burada beslenmeden çıkıp tekrar okuduğunu anlama tartışmasına dönmüş oluyoruz. Bakalım vücut geliştirmekten önemli sorunlarınız var mı demişim. Kendimden alıntı yapıyorum gene:
    "Şimdi, bu konuyu 1000 kişi açsa bu cevabı alıp da "ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek insan sayısının 1-2'yi geçeceğini düşünmüyorum. "
    Burada açıklamam gereken bir şey var mı diye baktım ama bulamadım.
    "Soruyu soran arkadaşın kafasının da bu şekilde çalışacağını düşünmüyorum.
    Burada soruyu soran arkadaşın bu 1-2 kişiden biri olmadığını tahmin ettiğimi söylüyorum. "bu şekilde" dediğim şekil bir önceki cümledeki " "ne yersen ye" kelimesini (burada kelime değil ifade demeliydim, burası hatalı olmuş ama hala yanlış anlaşılacak bir şey yok) bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek şekildeyi kastediyorum. Yani bu="ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yemek...Bu da sanırım anlaşılmıştır.
    "Ama bunu bu şekilde algılayan birisi için bu kez hiçbir koşul sunmadan "ne yersen ye" diyebilirim çünkü böyle bir insanın zaten vücut geliştirmekten daha önemli sorunları var demektir."

    bu (hala)="ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek

    Yani;
    "Ama bunu bu şekilde algılayan birisi için bu kez hiçbir koşul sunmadan "ne yersen ye" diyebilirim çünkü böyle bir insanın zaten vücut geliştirmekten daha önemli sorunları var demektir."= "Ama bunu bu (yani "ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyecek") şekilde algılayan birisi için bu kez hiçbir koşul sunmadan "ne yersen ye" diyebilirim çünkü böyle bir insanın zaten vücut geliştirmekten daha önemli sorunları var demektir."
    Şimdi burada sorunları olan "siz" değilsiniz. "Yumurta yemek şart mı?"diye sorup da "Hayır, ne istiyorsan onu ye. Önemli olan günlük kalori, protein ve yağ ihtiyacını karşılaman." cevabını alınca bundan "ne yersen ye" kelimesini bağlamından tamamen kopartarak gerçekten ne yerse farketmeyeceğini düşünecek şekilde anlayıp hiçbir makul seçim yapmadan eline geçeni yiyebileceğini anlayan, oranının 1000'de 1-2 kişi olacağını tahmin ettiğim hayali kişiler. Eğer böyle insanlar varsa diyorum, vücut geliştirmeden daha önemli sorunları vardır. Senin değil veya "siz"in değil, "onların". "Ben olsam öyle anlardım" diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Bilgi seviyen yüksek olduğu için kendini tuzağa düşürüyorsun. Bu tuzağı mesajın sonunda açıklayacağım.

    Sanırım açıklayıcı olmuşumdur. Tabi bu kez de bu mesajımda yazdıklarımda parça parça açıklamam gereken bir şey çıkmaz umarım. Neyse, sonunda bitiyor galiba. Sona geldik. Bundan sonra tırnak içinde alıntı yapacağım, daha pratik.

    -"Ne istiyorsan onu ye" diye bir yoruma protein kalitesi önemli diye yorum yapmam gayet doğal.
    Doğaüstü olduğunu düşünmüyorum ben de. Konunun bu kadar uzamasının sebebi şu oldu, sen
    -Tüketilen proteinin miktarı kadar kalitesi de önemli biliyorsunuz ;) dedin, ben de
    +Evet biliyorum ve yumurta hala farz değil. dedim.
    Bundan sonra diğer arkadaşın
    -Ne yersen ye diye bir sacmalik olmaz protein, karbo ve hatta yagin bile kalitesi var
    demesine verdiğim karşılığa sen uzun uzun yanıt yazmışsın. Muhtemelen orada en sondaki daha önemli sorunları olan insanlar ifadesini üzerine alındığın için bunca paragraf yazdırdın bana, alacaklıyım senden :)

    "Ayrıca yorumunuzu eksik ve gereksiz buldum.Beslenme adına bilginizi artırmanızı ve daha açık ifadeler kullanmanızı tavsiye ederim size."
    Buraya cevap verme gereği duymuyorum.

    Şimdi, asıl önemli kısıma gelelim. Yapmaya çalıştığını anlıyorum, bilgi düzeyin yüksek, ayrıntılı düşünüyorsun ve bunların faydalı olmasını, bir şeyleri değiştirmesini istiyorsun. Mesela bu konuda şunu tartışmak istiyorsun, besinlerin protein içeriğinin biyolojik değerlerini, PDCAA skorlarını falan kıyaslayalım, tartışmayı bunun üzerinden devam ettirelim. Bu işte tam olarak da bu işle uğraşan bilgili insanların düştüğü tuzak. Kafadaki bilgiler fazlalaşınca bunların hangileri gerçekten pratik hayatta bir fark yaratacağı, hangilerinin karşıdaki insanın işine yarayacağı, hangilerinin karşıdaki insanı gereksiz yere yoracağı birbirine karışıyor. Bu bahsettiklerin ileri seviyede tartışılabilecek konular ancak karşındaki insan "yumurta yemek zorunda mıyım" diye sorduğunda ayrıntıya girmeden "hayır" demek günlük hayatta çoğu zaman çok daha faydalıdır. Bodybuilding.com forumlarında buna KISS (keep it simple stupid) diyorlar ve ben de başlangıçta öyle değildim ama hem forumda hem de günlük hayatta gözlemlerim zaman içinde beni bu yaklaşımın toplamda daha yararlı olduğuna ikna etti. Vücut geliştirme amatör seviyede çok kafa karıştırıcı bir uğraş değildir.

    Va x hayvansal protein ağırlıklı 1.5-2 gr protein+ Günlük kalori ihtiyacı x 1.10-1.20 + uygun bir antrenman programı = kas yapımı
    Va x hayvansal protein ağırlıklı 1.5-2 gr protein + Günlük kalori ihtiyacı x 0.80-0.90+ uygun bir antrenman programı = yağ yakımı
    Va x hayvansal protein ağırlıklı 1.5-2 gr protein + Günlük kalori ihtiyacı + uygun bir antrenman programı = rekompozisyon

    Forumda çoğu insan bunu oturtmuş değil ama bu işin %80'ini çözer (şimdi neden %80, neden %75 değil deme :) ) Benim deneyimim bunu henüz oturtamamış insanlara ayrıntılara girmenin sadece kafa karıştırdığı ve insanlarda "ulan ne zor işler bunlar" şeklinde bir algı oluşturduğu yönünde. O yüzden benim tarzım böyle, gerekli görmediğim ayrıntılara girmiyorum. Senin tarzın farklıysa hay hay, sen öyle devam edersin. Ancak ben bazı sorulara "evet" veya "hayır"la cevap vermenin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

    İş günü, boş kaldıkça hızlıca yazdım, imla hataları vs. affola.
     
    BLAST bunu beğendi.
  6. Novemberpaşalı
    Offline

    Novemberpaşalı Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar yorumlar için çok sağolun. Ben kahvaltıda yumurta yemem. Çok fazla da kahvaltı etmem. Ama diğr öğünlri sağlam yaparım. Hele de antrenman sonrasını. Buna rağmen vücudum iyi denebilir 1,5 sene için. Demekki yumurta o kadar da önemli değilmiş.


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  7. Novemberpaşalı
    Offline

    Novemberpaşalı Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Ayrıca supplementlrrin de para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Karaciğer böbreklere zarardan başka bişey değil. Supplement sadece 1 krre kulllandım ve beni tıkamaktan başka faydası olmadı. Yani önemli olan sevdiğimiz besinleri tüketmek. Aksi takdirde sevmediğimiz besinleri tüketerek hem bu spordan soğuruz hem de mental olarak o besinleri mide sindirmez ve boşa yemiş oluruz


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Şubat 2015 ---
    image.jpg Sizce nasıl vücut nereleri çalşıyım daha çok
     
    Son düzenleme: 2 Şubat 2015
  8. nutritionist_88
    Offline

    nutritionist_88 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Sayın @doxux uzun yazınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi söylediğiniz şeyi ''ne yersen'' ye kısmına karşı çıkan bizlere karşı sözlediğinizi düşündüğüm için o kısma değinip üzerime alındım.Sanırım açık bir şekilde belirtilmediği için bu böyle oldu.ADA konusunda ya da protein gereksinmesi konusunda cevaplar verip konuşmayı uzatmak istemiyorum.Sadece bilgilendirme amaçlı ADA'nın protein alımı önerisinin kuvvet sporcuları için 1.4-2.0 g/kg/gün olduğunu belirteyim.Bilgi düzeyimimin yüksek olduğunu ve ayrıntılı düşündüğümü söylemişsiniz bunun için de teşekkür ederim.Ancak ayrıntılı düşünmemiz ve ayrıntılı yazmamız gerektiğini düşünüyorum, çünkü mesleğimin gereği bu.Yumurta yerine şunları yiyebilirsiniz demek yerine, yumurtanın artılarını ne içerdiğini öneminini vs uzun uzun anlatmamız gerekiyor diye düşünüyorum.Evet forumlarda bu pek mümkün değil.Makalelerde kullandığımız KISS yöntemi forumlarda da geçerli olabilir ancak bir şeyi tüket ya da tüketme derken dediğim gibi artılarından eksilerinden bahsetmeliyiz.Toplumun bilinçlenmesi için bu şart ;)
     
    doxux bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş