İnternet hızı ve Kota aşımı

Arkadaşlar aklımda bir soru var. Yeni bir internet bağlatıcaz ama 8 Mbps e kadar limitsiz diyor. Anlamadıgım bu 8 mpbs hızını aşınca ek ücret ödüyoruz. Sorum şudur ki o hız nasıl aşılır ? Yani ben torrentten oyun indiren birisiyim merak ediyorum ?

O konuda kimsenin bilgisi yok zaten. Valla ben sınırsız kullanıyorum bi ay 55 bazen 60 geçen 68 falan geldi kafalarına göre geçiriyorlar resmen. İşin peşini kovalamak lazım aslında ufak para içinde uğraşmak istemiyor insan ama bunlara da kazandırmamak lazım kimbilir kaç kişiye yapıyorlar bu durumu.

O konuda kimsenin bilgisi yok zaten. Valla ben sınırsız kullanıyorum bi ay 55 bazen 60 geçen 68 falan geldi kafalarına göre geçiriyorlar resmen. İşin peşini kovalamak lazım aslında ufak para içinde uğraşmak istemiyor insan ama bunlara da kazandırmamak lazım kimbilir kaç kişiye yapıyorlar bu durumu.

Gerçekten bende ttnet sınırsız kullanıyorum bazen 50 bazen 60 70 geçiriyolar ne iş anlamıyorum,adı sınırsız ama kotalı internetten çok fatura geliyo:mad:

Arkadaşlar aklımda bir soru var. Yeni bir internet bağlatıcaz ama 8 Mbps e kadar limitsiz diyor. Anlamadıgım bu 8 mpbs hızını aşınca ek ücret ödüyoruz. Sorum şudur ki o hız nasıl aşılır ? Yani ben torrentten oyun indiren birisiyim merak ediyorum ?

8MPBS HIZ DEMEKTİR YANİ BU NEKADAR YÜKSEK OLURSA İNTERNETE OKADAR HIZLI GİRERSİN.BENİMDE 8MPBS AMA TTNET BANA 10 MPBS VERİYO :D BU KONUDA ŞANSLIYIM. eger aldıgın internet sınırsızsa 50gb kotası var bu kotayı aştıgın an hızın 1mpbs düşer ama ek ücret isetemezler.eger kotolalı yani sınırlı aldıysan galiba 20 gb mı ne veriyolar bunu aşarsan çok para ödersin heleki torrente bi oyun indirmek 10gb inşallah sınırsız almamışındır

Ya yuuh ya İndirme hızı testi yaptım 0.87 mps diyo bu nasıl bi saçmalık ya ama gerçekten de doğru youtube de 360 çözünürlükte adam gibi video izleyemiyorum saniye başı donuyo..ne yapmak gerekiyo şimdi m.hizmetleri yardımcı oluyomu

Kota yapmak cok ama cok sacma . Sınırsız zaten ıdeal daha ucuza gelır ınanın dert tasa kalmaz.

Ya yuuh ya İndirme hızı testi yaptım 0.87 mps diyo bu nasıl bi saçmalık ya ama gerçekten de doğru youtube de 360 çözünürlükte adam gibi video izleyemiyorum saniye başı donuyo..ne yapmak gerekiyo şimdi m.hizmetleri yardımcı oluyomu

valla ben alışmışım 1080p izlemeye en az 720p izliyorum :) valla size çok üzülüyorum :( ama semtine göre degişiyo internet hızı...
bi ara konuş onlar söyler sana detaylarıyla.

Son düzenleme:
:) işe bak arkadaş tam rezillik bizimkisi

Ek ücret ödemezsiniz ama fatura nasıl oluyorsa hiç sabit gelmiyor bazen 62 bazen 64-66-60TL :D şeklinde geliyor. Daha fazla kabarık gelen fatura görmedim. Şimdiye kadar hep durmadan download yaptım kimi zamanlar aylık 200 GB den fazla download yaptığım oldu ama asla hızda düşme olmadı. :) . Her şekilde yaklaşık 7 mbps download hızına sahibim. (TTNET görmüyor galiba)

Bendede 10mbs gösteriyor hız testinde , ayrıca artık kotayı aştığınızda hızınız 1 mbs değil 3mbs'ye düşüyor geçen ay değiştirildi :)

Adil kullanım kotası. Hızının düşmesi gerekiyor belli bir gb dan sonra.

Bu ttnet bir tek bana kıllık yapıyo heralde herkesin hızı 10 mbs :D

Bulunduğunuz konuma göre değişiyor, biraz şans meselesi :) mesela bizim ev santralden bayağı uzaktaydı o nedenle internet kullanamıyorduk daha sonra santral taşındı daha yakına ve pek yoğun olmadığı için gayet internet hızlı. Hızınızı santrale olan uzaklığınız ve yoğunluk belirliyor büyük ihtimal.

hız santrale olan uzaklıgı ve evinizdeki telefon kablosu ne kadar uzun mesafede olursa hızda düşme oluyor.sebebi ise kablonun direnci artıyor direnç artıkça sinyalde binevi küçülüyor.bölümümden biliyorum iyiki elektronik okumuşum :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:07 ----------

biz burda 10mbitle hava atıyoruz ama akrabama gitmiştim onlarda sitede oturuyo 26mbit geliyo internetleri mükmmel hızlı :)

sınırsız ttnet kullanıyorum hiç bir kampanyaya dahil değilim aylık 13,75 tl ödüyorum şakır şakır da takılıyorum sizce bunu nasıl yapıyorum ? :D

Yok öyle bir dünya :lol: TTNET kotalı bile 10aylığına 19.90 sonra pahalanıyor.

İndirme hızında bulunduğunuz semtten tutun oturduğunuz binaya kadar alt yapı önemlidir.Fiber optik internet diyolar ama belli başlı şehirler hariç daha fiber optik alt yapı yok yani her dediklerine inanmayın.8 mbps sınırsız kullanıyorum indirme olayını abartınca internet hızında yavaşlama ve kesilmeler başlıyor müşteri hizmetlerini arıyorum bişeyler yapıyo şu anda bağlantı var mı diyo bakıyorum gelmiş bazen bilerek yaptıklarını düşünüyorum.:)

Siz o zaman yatın kalkın dua edin. Benim internetim gün gelir 2 dk da bir gider gelir gün gelir bi gider 1 hafta gelmez..youtubede 240 pikselde video izlerim, 10 mb lik şeyi 20 30 dk da indiririm...telefon açsam bu internet niye böyle diye tamam arıza kaydı aldık diyolar ya interneti koparıyolar yada hiç bişey yapmıyolar yani destek diye bişey yok zarar veriyolar üstelik :)

Back
Yukarı