1.si vaktim yoktu uzun uzun okumak istemedim. o yüzden onlarca mesajı okuyamadım, 2.si Parayla sosyalleşmek evet,kolay, belki de önce kendinizi bir sorgulamalısınız, ben çok mu beceriksizim de arkadaş bulamıyorum diye. İsteyerek asosyal ya da antisosyal olanları kastetmiyorum. Eğer sosyalleşmek istersen ve ekonomik özgürlüğün iyi ise, istediğin lokasyonda&bölgede, tatile gidersin, sosyal aktivitelere katılırsın, yabancı dil sınıflarına ve gezi programlarına katılabilirsin, otomobil tutkunuysan onunla vakit geçirirsin. Ben mesela çok isterdim bir uzun yol motosikletim olsun ve pist için supersport klasmanında bir arabam olsun. Son olarak, kendini tam anlamıyla bulabilmek nedir acaba ? Bana onu biraz daha detaylı anlatır mısın ? her gün yeni bir şey öğrenen bir varlığız, görüşlerimiz&ideolojilerimiz, her zaman değişebilir. Ayrıca kişisel eğitim kitapları&videoları&setlerinin çoğunluğu tam bir fiyasko. Eğer kendini geliştirmek&öğrenmek için birilerinin pohpohlaması gerekiyorsa vay haline o insanın. O ticari kitapları okuyanların bir çoğu gözümde, evrenden mesaj bekleyen aciz insanlardır. Eskiden yakın olduğum bir insan da onları okuyordu, kendini özel zanneden, tam bir süzmeydi. Kesilen&işlenen ağaçlar dile gelse küfreder.
"Parayla sosyalleşmek evet,kolay, belki de önce kendinizi bir sorgulamalısınız, ben çok mu beceriksizim de arkadaş bulamıyorum diye. İsteyerek asosyal ya da antisosyal olanları kastetmiyorum. Eğer sosyalleşmek istersen ve ekonomik özgürlüğün iyi ise, istediğin lokasyonda&bölgede, tatile gidersin, sosyal aktivitelere katılırsın, yabancı dil sınıflarına ve gezi programlarına katılabilirsin, otomobil tutkunuysan onunla vakit geçirirsin. Ben mesela çok isterdim bir uzun yol motosikletim olsun ve pist için supersport klasmanında bir arabam olsun." iyi güzel söylüyorsun. Ancak, sen bunların hepsini yapabilirsin ama sosyalleşmek bunlardan ziyade başkalarıyla iletişim, etkileşim haline girebilmektir. Yazdıklarını sen de tekrar okursan hep bireysel şeylerden bahsetmişsin. Mesela, tatile gidersin oradan birileriyle tanışabilirsin gibisinden söylemiş olsan sana hak verebilirdim. Ancak yine söylemek isterim ki senin belirttiklerin tamamiyle bireysellik içeren aktiviteler.
"Son olarak, kendini tam anlamıyla bulabilmek nedir acaba ? Bana onu biraz daha detaylı anlatır mısın ? her gün yeni bir şey öğrenen bir varlığız, görüşlerimiz&ideolojilerimiz, her zaman değişebilir. Ayrıca kişisel eğitim kitapları&videoları&setlerinin çoğunluğu tam bir fiyasko. Eğer kendini geliştirmek&öğrenmek için birilerinin pohpohlaması gerekiyorsa vay haline o insanın." kısmına gelirsek zaten düşüncelerinin değişmemesi gelişmemen demektir. İlla ki düşünceler değişir ama değişim vardır, değişim vardır. En basitinden mesela bir saç stilin vardır. Onu aylarca yaparsın, daha sonra farklı bir stil yapabilirsin. Ancak her gün farklı saç stilleriyle toplum içine karışman tuhaf olur. Yani sen herzaman değişebilirden ziyade zamanla değişebileceğini öğrenmelisin.
"kişisel eğitim kitapları&videoları&setlerinin çoğunluğu tam bir fiyasko. " kısmından bahsedeyim. farkındaysan sen de çoğunluğu demişsin yani hala işe yarayabilir kitaplar var olarak da algılarım bunu. O yüzden bardağın dolu tarafına bakmayı tercih edebilirsin.
"Eğer kendini geliştirmek&öğrenmek için birilerinin pohpohlaması gerekiyorsa vay haline o insanın." kısmında ise akıl akıldan üstündür der geçerim. En basitinden sen bile belki bana birşeyler öğretebilirsin. Tavsiyelerde bulunabilirsin. Senin bu söylediğin şey tamamiyle kendini değersizleştirmenle denk demektir. Kendini de bu kadar değersiz görmeni istemem
"Eskiden yakın olduğum bir insan da onları okuyordu, kendini özel zanneden, tam bir süzmeydi. Kesilen&işlenen ağaçlar dile gelse küfreder." kısmına gelirse belki de tamamiyle o arkadaşından kaynaklı bu düşüncelere sahip olabilirsin. Şimdi okursun, öğrenirsin, uygularsın bu seni geliştirir. Ama sen bunları yaptıktan sonra bide kendini diğer insanlardan farklı olduğunu bir nevi belirttiğin gibi özel olduğunu düşünürsen çevrendeki insanlar da senin gibi süzme olduğunu düşüneceklerdir. Özetle, birşey öğrendiğin vakit ukalalık yapmadan insanlara gösterebilmeyi bilmelisin. Hatta bu şekilde davranırsan çevrendeki insanlar tarafından itibar görülen, düşüncesi önemsenen birisi dahi olabilirsin.