İnsülin mi ? Kalori mi ?

elite35

Üye
Kas yapmak için ikisine de ihtiyacımız var. Fakat sık öğün yiyerek insülini sık sık yükseltmek de var, 2-3 öğünde toplam kaloriyi almak da var.
Bu konuda kafamda ufak karışıklıklar mevcut. Yorumlar bekliyorum.
Bununla ilgili bilimsel araştırma sunacak üyeler varsa hiç beklemesinler :)
 
Sık insülin pik i yaptırmak insülin in post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup insülin rezistansına neden oluyor.En azından bilim dünyasında ivme bu yöne kaymış durumda.
 
Sık insülin pik i yaptırmak insülin in post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup insülin rezistansına neden oluyor.En azından bilim dünyasında ivme bu yöne kaymış durumda.

İnsülin rezistansını anladım ancak ''... post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup...'' şu kısım biraz bilimsel olmuş şahsen anlayamadım,açıklayabilir misiniz? belki başka arkadaşlar da anlamamış olabilirler.
 
Sık insülin pik i yaptırmak insülin in post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup insülin rezistansına neden oluyor.En azından bilim dünyasında ivme bu yöne kaymış durumda.
Bu cümleyi direkt bilimsel araştırma olarak yayınlayabiliriz :) İşin espri kısmı tabii.
O zaman bu yoruma göre kalori diyebiliriz.
 
İnsülin rezistansını anladım ancak ''... post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup...'' şu kısım biraz bilimsel olmuş şahsen anlayamadım,açıklayabilir misiniz? belki başka arkadaşlar da anlamamış olabilirler.
Translasyon= protein sentezi ,post translasyonel modifikasyon da - insülin gibi- protein yapıdaki maddelerin üretildikten sonraki geçirdikleri bazı kimyasal işlemler.İnsülin ilk üretildiğinde pro-insülin halinde sentezleniyor.Sentezlendikten sonra (post translasyonel) da bazı kimyasal modifikasyonlara uğrayarak fonksiyonel haline kavuşuyor.İşte sık insülin tetiklemelerinde ani insülin ihtiyacı öyle bir noktaya geliyor ki işlemi hızlandırmak adına bu aşama atlanarak olgunlaşmamış insülin kana geçmeye başlıyor ,insülin direncinin sebebi aslında bu.olgunlaşmamış insülin reseptörlerine bağlanamıyor ve glukoz hücre içine giremeyip kanda yükseliyor.

dipnot:bilimsel araştırma yazmışsınız o yüzden terminolojiyi hafifletmeden yazdım,daha etkileyici olduğu kanaatindeyim,tv şovlarındaki doktorlar da belki aynı şeyleri anlatıyorlar ama böyle moleküler düzeyde açıklamak,anlamak bilimsel verileri hayatımıza entegre etme açısından daha güvenilir oluyor.Sırf dokktor Ahmet dedi diye değil anladığımız için görüşlere inancımız artıyor kanaatindeyim :)
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı