WebCODER
Üye
Babamda hastalığa yakalandığı zamanda yanlış hatırlamıyorsam 17-18 yaşlarındayken diyodu, taekwondo salonu varmış ve aynı zamanda vücut geliştirme falanda yapıyomuş hareketli bi hayatıda varmış önceden.. şimdi bu kadar hareketli birinin hastalıktan dolayı evde oturması çok ağırına gidiyor babamın.. bu ilaç ne kadar süre gidiyor size yani ağrıları dindiriyor dediniz kaç hafta veya kaç gün ağrılarınızı gideriyor sanırım pahalı bişi yani parasına değiyor mu?
Bak kardeşim bende 18 yaşlarında yakalandim bu hastaliga. Ama romatizmanın birden fazla çeşitli ve tedavi yöntemi var. Bu yüzden bir romotoga yanı romotoloji doktoru olan bir hastaneden randevu alın. Babani güzelce muayene ettir. Daha sonra doktor tedaviye ne derse devam edin. Şunu söyleyeyim benimki AS yanı ankilozon spondilit. Remicade, humira ve benim kullandığım ilaç olan enbrel var. SSK niz varsa benim gibi devlet hastanesi bulun ve sürekli takipte kalın. İlaç raporu çıkartıyor doktor tedavi olup, ilaçları ücretsiz alabilmesi için. Yoksa bende ilaçları alamam tek iğne bildiğim kadarı ile 1000 1200 TL arası olması lazım. Asgeri ücretle çalışan biri için çok zor ilaçlarin fiyatını karşılamak. Her uç aydan uç aya kontrole çağırıyorlar. Bu anlattıklarım benim yaşadığım tecrübeler. Babanda da aynısı olacak diye bir şey söz konusu değil. Rabbim acil şifalar versin. Geçmiş olsun. Umarım verdiğim bilgiler işine bir nebze olsun yarar.
Not: Bu iğneleri hastalığı daha çok ilerlemiş kişilere veriliyor. Tabi en sob karar doktorunuz ve sizin olacak.