İncline Bench Press

Evet arkadaşlar söylediğim gibi sorum incline bench pressle ilgili incline bench presste açı ne kadar olmalıdır 45 derece gibi büyük bir açı mı yoksa 30a yakın daha küçük bir açı mı? teşekkür ederim.

en iyi diye bi kavram söyleyemem
ama göğüs için 35 iyidir
açı yükseldikçe iş göğüsten omuza kaymaya ve zorlaşmaya başlar

Incline+Bench+Press.jpg

ben kombine etme taraftarıyım şöyleki;
bench press te tam düz konumdan kademe kademe inerek 45 dereceye kadar düşüp tekrar başa dönüp devam etmek işe yarar ben öyle yapıyorum yaklaşık 3 aydır.bu şekilde göğüs her açıdan vuruluyor ve çok etkili çalışıyor tavsiye ederim.

not;her 2 göğüs antrenmanından sonra açı değiştirdim ben;)

ben kombine etme taraftarıyım şöyleki;
bench press te tam düz konumdan kademe kademe inerek 45 dereceye kadar düşüp tekrar başa dönüp devam etmek işe yarar ben öyle yapıyorum yaklaşık 3 aydır.bu şekilde göğüs her açıdan vuruluyor ve çok etkili çalışıyor tavsiye ederim.

not;her 2 göğüs antrenmanından sonra açı değiştirdim ben;)

bir saniye tam düz konum derken ? 90 dereceden bahsediyorsan o açıda göğüsler oldukça minimal şekilde çalışır (üst göğüsler). Tam düz olarak standart bench press'ten bahsediyorsan 45 dereceye yükselmek demek istedin.

Eğim değiştikçe göğüsteki etki edeceği yerde değişir mesela 45 derecelik açı üst göğüs oluyor ama 45°'in üstü biraz daha kürek kemiklerine yakın kısımlara etki ediyor genellikle ilerlemiş kişler bunu yapar yalnız yeni başlayanlar için 45 derece olmalıdır

bir saniye tam düz konum derken ? 90 dereceden bahsediyorsan o açıda göğüsler oldukça minimal şekilde çalışır (üst göğüsler). Tam düz olarak standart bench press'ten bahsediyorsan 45 dereceye yükselmek demek istedin.

evet düz bench pressten bahsediyorum kademeli olarak 45 dereceye kadar inip sonra baştan devam etmek,ama 2-3 antrenmanda bir açı değiştirerek.

ben yıllardır yapıyorum bu işi
ancak dediğiniz şeyler konusunda cahilim
benim bildiğim bench en iyi yaklaşık 35-40 derecedir olur
45dereceyekadar çeşitlendirilir

evet düz bench pressten bahsediyorum kademeli olarak 45 dereceye kadar inip sonra baştan devam etmek,ama 2-3 antrenmanda bir açı değiştirerek.

tamam. düz bench press başlangıç noktasıdır (0). 30-45-90 dereceye kadar (gövden düz olasıya kadar) çıkar. Tabi ki 90 derecede göğüs çalışılmaz. 45 dereceye "inmek" deyince decline mı demek istiyo diye afalladım.

45 dereceyi geçerse artık omuzlara binmeye başlar 45 dereceden daha dik olmamalı.bu bahsettiğim sistemin en güzel yönlerinden biride göğüslerinin simetrisi çok güzel oluyor deneyin bakın;)

zaten anlaşılıyor çok dik olunca omuzunda çalıştıgı belli oluyor o ayarlı sehbadan 2 veya 3 dişe takıyorum ben .

gayet basit, elinizde açı ölçer olmadığını farzederek :

-45 derece altı, daha ziyade göğüs, trisepse hitap eder..
-45 derece üstü omuz ,trsiepse hitap eder...

tersi durumlarda ,yani ters incline da aynı durum sözkonusu...)

Back
Yukarı