İlk günden sonra kaslarım ağrıdı ve geçmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NERO13
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NERO13

Üye
Merhaba arkadaşlar. Spora 2 gün önce başladım. Yani Pazartesi günü.
1.78 - 64 kiloyum - 18 yaşımdayım.. Vücudumda kas oranı çok az. Hareketlerin isimleri aklımda değil ama 4 set 12 tekrar şeklinde çalıştım. Halteri hiç ağırlık olmadan kaldırdım. Ondan sonra uzandım bi yere kollarımı açtım kapadım havada birleştirdim. Yani basit şeyler. 4 KG dambıl ile çalıştım. İlk gün 4 hareket yaptım sadece.
Sorun şu kol ve göğüs kaslarım öyle bir acıyor ki. Kolumu tam açamıyorum. 2 gündür spora gidemiyorum. Sizce sıkıntı nedir neyi yanlış yaptım. Kaslarım acıyor bildiğiniz ve korkmaya başladım.

Veee son olarak beslenme programı için diyetisyene gitmeme gerek var mıdır önerir misiniz ?

antrenman sonrası kas ağrısı yaşıyorsun bu hep olacak , tabi ağrılar zamanla hafifleyecek. diyetisyene de gitmene gerek yok , forumdaki beslenme bölümünü detaylı okursan bu konuyla ilgili merak ettiğin tüm sorulara cevap bulabilirsin.
Hocam peki bu ağrılar varken antremana gitmem doğru olur mu çünkü ağırlık kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum yoksa ağrıların hafiflemesini mi beklemeliyim ? Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

yeni başladığından ağrılar kolay kolay geçmeyecektir. antrenmana git ama ilk haftalarda vücudun adapte olana kadar kendini zorlamamaya özen göster , zaten ilk birkaç hafta kaç kiloyla çalıştığının bir önemi yok önemli olan vücudu adapte edip , form kazanmak. bir gün çalışıp bir gün dinlenmeni tavsiye ederim.

Ilk ay vucudun sinir sistemini düzenleyecek zaten o acidan sacma agirliklara ve volume dolu programlara ihtiyacin yok. Temel hareketleri ogrenmeye ve o hareketlerdr kendini gelistirmeye bak

Vücudun zaten yaptığın hareketlere alıştıkça ağrı geçecektir. Burada sen değil çok uzun yıllardır spor yapan biri bile programında köklü değişiklik yapıp ağır çalışırsa ertesi gün ağrı hisseder. Bırakmıyorsun, aynen devam. Ağrıyor ediyor gidemem yok yani bu kadar zayıf bi mentaliteniz olmasın.

Bu ağrılar normal bende 2 hafta önce başladım 1 hafta ağrıdı geçti, tabi yine ağrıyor ama çok az alışınca hissedilmiyor bile.

Back
Yukarı