byoski
Üye
Yaşım 16 evde düzensiz çalışmam var.2 hafta önce bizim burdaki salona yazıldım.60 Kiloyum atletik,gelişmeye uygun bir vücudum olduğunu söyleyebilirim.Öncelikle sormak istediğim bazı sorular var. Salona başladım 2-3 antreman sonra hoca ölçü alacağını söyledi.ve 4-5 gün sonra sadece sağ kol ölçümü aldı.30.5 ( soğuk ) , göğüs omuz vs. de alması gerekmiyormuydu ? Ayrıca ısınma yapmadan direk bench press'e girmem doğrumu ? . İlk başladığımda ölçüm alınana kdr 10 kg ye giriyordum.Ölçü alındıktan sonra 25 kg ile çalışmamı söyledi hoca. direk 25 kg ile başlıyordum gidip bu beni biraz zorluyordu.Forumda biraz araştırma yaptım ve artık 10 - 20 - 30 olarak giriyorum.Bu arada bütün hareketler 3x8 yapıyorum.Abimde daha önce bu sporla uğraşmıştı.O bana ısınma yapmadan antremana başlamamın sakıncalı olduğunu söyledi.10 dk bisiklette ısına bilirsin dedi.Program türkçe ama ben forumdan bulabildiklerimin ingilizcelerini buldum.1 gün gelip 1 gün dinleniyorum.Fakat bugün cuma antreman yaptım hocaya sordum hocam yarın dinlenicem pazar günü gelmem gerekiyor fakat pazar günü salon kapalı dedim.Hoca 2 gün dinlenmemi söyledi.
Bench Press 3x8
Dumbbell Flyes 3x8
Omuz makine press 3x8
Lateral 3x8
Wide-Grip Lat Pulldown 3x8
Seated (Cable) Row 3x8
3dk dinlenme . ( bu arada set aralarında 40 saniye dinleniyorum )
Tel arka kol 3x8
Triceps Pushdowns 3x8 ( tel ön kol )
Leg Extension 3x8
Leg Curl 3x8
1 - 4-5 ay body daha sonra kickboks'a geçmeyi düşünüyorum veya ikisini aynı anda yapmayı,hoca eklemlerimin zarar görüceğini ve yapmamam gerektiğini söyledi.Sizce body + kickboks'u aynı anda yapmam bir sorun teşgil eder mi ?
2- Antreman'a başlamadan önce 10 dk bisiklet'e binmelimiyim ?
3- Vücudumdaki yağ oranını %3-4 lere düşürmek istiyorum.(karın kasları için ) cardio da yapmam kas kütlesini küçültürmü.Yağların yanında kaslarda küçülür mü ?
4- Protein almak istiyorum.ilk 3 ay bittikten sonramı almalıyım ?
5 - Sizce salonu değiştirmeli miyim ?
Bench Press 3x8
Dumbbell Flyes 3x8
Omuz makine press 3x8
Lateral 3x8
Wide-Grip Lat Pulldown 3x8
Seated (Cable) Row 3x8
3dk dinlenme . ( bu arada set aralarında 40 saniye dinleniyorum )
Tel arka kol 3x8
Triceps Pushdowns 3x8 ( tel ön kol )
Leg Extension 3x8
Leg Curl 3x8
1 - 4-5 ay body daha sonra kickboks'a geçmeyi düşünüyorum veya ikisini aynı anda yapmayı,hoca eklemlerimin zarar görüceğini ve yapmamam gerektiğini söyledi.Sizce body + kickboks'u aynı anda yapmam bir sorun teşgil eder mi ?
2- Antreman'a başlamadan önce 10 dk bisiklet'e binmelimiyim ?
3- Vücudumdaki yağ oranını %3-4 lere düşürmek istiyorum.(karın kasları için ) cardio da yapmam kas kütlesini küçültürmü.Yağların yanında kaslarda küçülür mü ?
4- Protein almak istiyorum.ilk 3 ay bittikten sonramı almalıyım ?
5 - Sizce salonu değiştirmeli miyim ?