İftar ve Sahur Vaktinde Yenilmesi Gerekenler Ne Olmalıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan herort
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

herort

Üye
Arkadaşlar merhabalar ben bu konuda çok araştırma yaptım bodyforumtr.com da olsun Google amcada olsun :) ama istediğim cevaba ulaşamadım herkez ayrı bişey yazıor buna benzer konuda açtım ama yinede istediğim cevabı alamadım
Boy 190 cm
Kilo: 88
şimdi arkadaşlar ramazandan dolayı oruç tutuyorum

İftarda :
1 bardak su
1 hurma (tabi yemekten sonra hurma sayısı artıyor toplamda 6 7 hurmayı buluyor gün içerisinde)
1 kase çorba
Akşam yemeği(fazla yağlı ve tuzlu olmamasına dikkat ediyorum)
yarım veya çeyrek ekmek

Saat 22:00-23:00 arası
Üzüm ,karpuz, kavun ,kiraz bunlardan 1 veya 2 tanesini

Sahur Vakti 02:00
1 bardak şekersiz açık çay
bol salatalık domates
1 kase lor peyniri
çeyrek ekmek
tahin pekmez karışımı (max 2 çay kaşığı tabi ekmeği batırarak lezzeti gerçekten tartışılmaz :) )
4-5 bardak su

Yanlış bi kısım varsa lütfen yardımcı olun arkadaşlar hangisini yiyip yemiyecegimi söylerseniz sevinirim

şimdiden tşkler

Benden daha bilgililer elbet yorum yapacaktır ancak; ekmekleri tam tahıllı ekmek tarzı ekmeklerden tercih etmeni öneririm birde sahurda pekmeze ekmek banma işi olmamış gibi :-) Pardon Max 2 çay kaşığı yazısını görmemişim.

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben mesela iftarda 1 çorba biraz bulgur pilavı az da yemek bol bol su içerim sahurda ise lor peyniri yine bulgur şekersiz çay 3-4 dilim ekmek yer yine bol bol su tüketir yatarım yulafta yerim.

benim tek merak ettiğim yediğim hurma sayısı çok mu bide sahurda tahin pekmez yemeli miyim bunun cevabını alsam yeterli

Fazla abartmadan şeker alınmalı kan şekerinizin düşmemesi lazım şahsen çalışıyorum vucudumda su bitiyor hissine giriyorum bir de şekerli yemesem i gün boyu hoşaf gibi çalışırım abartmadan doğal şeker alınmalı mesela şeftali kiraz gibi iftar ile sahur arası 6 litre su içiyorum 1 litreyi saymyorum sporda gidiyor 5 litre anca yetiyor allahtan klimalı ortam yazılım mühendisiyim oyun sektöründeyim ama ister istemez etkileniyor vucüt işim pc üzerine beyin daha fazla yoruluyor önceden saat başı iki üc dakıka dolaşıp su içerdim artık su yok şaşırıyor insan

peki sahurda günlük 2 çay kaşığı tahin pekmez yemelimiyim yoksa yememelimiyim
ve günde kaç tane hurma yemeliyim?

Back
Yukarı