İdman öncesi ve sonra beslenme listem (tavsiyelerinizi bekliyorum)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mug3n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mug3n

Üye
Öncelikle herkese iyi akşamlar, başlıkta da belirttiğim gibi sizlerle günlük beslenme listemi paylaştım.
Boyum 1.85 ve 89 kiloyum,yaklaşık %19 gibi bir yağ oranına sahibim, amacım (hepimizin olduğu gibi) mümkün olduğu kadar az kas kaybı yaşayarak yağ yakımı gerçekleştirmek.
Konuyu açma sebebim ise; listemde bazı yanlış veya eksik noktalar var mı diye merak etmem (özellikle karbonhidrat alımında)
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

09:00 / 10:00 -> Kahvaltı

Yumurta (1 tam 5 beyaz)

Lor Peyniri (100 gr)

Yulaf ezmesi (100 gr)

12:00 / 12:15 -> Antrenman Öncesi

Makarna / Haşlanmış (150 gr)

Beyaz Peynir / Light (50 gr)

14:15/ 16:00 -> Antrenman Ve Sonrası

1 Ölçek Whey (350 ml üzüm suyu)

Haşlanmış Tavuk Göğsü (200 gr)

Pirinç Pilavı (50 gr lapa)

Yoğurt (150 gr)

16:00 / 18:00

Pirinç Pilavı (50gr lapa)

Yoğurt (150 gr)

19:00 / 19:30

Lor Peyniri (100 gr)

zaten neden üzüm suyu içiyorsun ki aldığın whey zaten kana hızlı karışıyorr üzmsuyuna felan gerek yok
yanında 1 muzyee sonrada whey shakini iç 1 sat sonrada normal öğününü ye eğer akşam ise fazla karbon alma protein ağırlılı beslen

antreman sonrası bana pek mantıklı gelmedi zaten whey ile gereken proteini alıyosun bidaha tavuk gogsu yemenin yararı olur mu bilemiyorum. onun haricinde üzüm suyu aslında o kadarda mantıksız degil antreman sonrası icin. Malum spor sırasında kaybedecegin ve acil ihtiyac duyacagın karbonhidrat konusunda yardımcı olacaktır

Öncelikle herkese iyi akşamlar, başlıkta da belirttiğim gibi sizlerle günlük beslenme listemi paylaştım.
Boyum 1.85 ve 89 kiloyum,yaklaşık %19 gibi bir yağ oranına sahibim, amacım (hepimizin olduğu gibi) mümkün olduğu kadar az kas kaybı yaşayarak yağ yakımı gerçekleştirmek.
Konuyu açma sebebim ise; listemde bazı yanlış veya eksik noktalar var mı diye merak etmem (özellikle karbonhidrat alımında)
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

09:00 / 10:00 -> Kahvaltı

Yumurta (1 tam 5 beyaz)

Lor Peyniri (100 gr)

Yulaf ezmesi (100 gr)

12:00 / 12:15 -> Antrenman Öncesi

Makarna / Haşlanmış (150 gr)

Beyaz Peynir / Light (50 gr)

14:15/ 16:00 -> Antrenman Ve Sonrası

1 Ölçek Whey (350 ml üzüm suyu)

Pirinç Pilavı (50 gr lapa)

Yoğurt (150 gr)

16:00 / 18:00

Pirinç Pilavı (50gr lapa)

Yoğurt (150 gr)

19:00 / 19:30

Lor Peyniri (100 gr)
s.a kardesim.gece yatmadan whey proteini yerine kazein proteini alırsan tüm gece boyunca vücut besinsiz kalmaz.yani lor peyniri yerine süzme peynir tüketebilirsin.{whey proteini:vücut bu proteini hızlı kullanıyor. kazein proteini:vücut bu proteini yavaş kullanıyor.}[DOUBLEPOST=1428512014][/DOUBLEPOST]
antreman sonrası bana pek mantıklı gelmedi zaten whey ile gereken proteini alıyosun bidaha tavuk gogsu yemenin yararı olur mu bilemiyorum. onun haricinde üzüm suyu aslında o kadarda mantıksız degil antreman sonrası icin. Malum spor sırasında kaybedecegin ve acil ihtiyac duyacagın karbonhidrat konusunda yardımcı olacaktır
spor dan hemen sonrası i
whey hızlı emildiği için spordan hemen sonra kullanılır.yaklaşık 1 saat sonra kadar hayvansal protein almak kas gelişimini önemli oranda arttırır.ve spordan sonra vücudun protein ihtiyacı artar.spordan sonra bir ölçek whey ortalama 25 gr protein bu yeterli olmaz.

Son düzenleme:
antrenman öncesi çok az protein alıyorsun, 50gr peynir yetersiz bence. örnek: 200gr yağsız ton balığıyla makarnayı karıştırıp tüketebilirsin.
ayrıca ant. sonrası üzüm suyu gereksiz bence, definasyon döneminde şekeri sıfırlaman çok iyi olur.

onun dışında bence güzel bir program.

Back
Yukarı