İş hayatı olanlar nasıl besleniyorsunuz?

mevsres

Üye
İş hayatı olanlar nasıl besleniyorsunuz bir anlatabilir misiniz? Yemeklerinizi nasıl hazırlayıp götürüyorsunuz oraya?

Benim de yakında bir iş hayatım olacak, istemsizce strese giriyor insan, hiç alışık olmadığın bir şekilde hayatında 8-9-10 belki 12 saatlik bir iş hayatı girecek, alışık olduğum düzen kökten değişecek. :)

alışana kadar zorlayabilir ama iş yerindeki yemek imkanın ne önemli olan o . bazı yerler gerçekten güzel yemekler veriyor sağlam karbonhidrat ve tavuk içeren yemek veren iş yerleride oluyor , yada ekmek arası döner yemeye de zorlanabilirsin :D ilk dediğim olursa şanslı olursun en azından karbonhidratını düzgün alsan bile evinde proteini tam alıcak şekilde düzenlersin beslenmeni o kadar kasma yani dönerciyle filan anlaşmalı olursa o zaman sıkıntı o zamanda tek çare ızgara tavuk yersin :D

İş hayatı olanlar nasıl besleniyorsunuz bir anlatabilir misiniz? Yemeklerinizi nasıl hazırlayıp götürüyorsunuz oraya?

Benim de yakında bir iş hayatım olacak, istemsizce strese giriyor insan, hiç alışık olmadığın bir şekilde hayatında 8-9-10 belki 12 saatlik bir iş hayatı girecek, alışık olduğum düzen kökten değişecek. :)
Kahvalti haric tum ogunleri goturuyorum. Kahvaltiyida gotururumde yumurta les gibi kokuyor, tiksindirmeyelim milleti.

Yaklaşık 4-5 yıldır iş hayatının içindeyim. Hiç yemek hazırlayıp götürmedim. Belki yulaf süt vs götürmüşümdür bir kaç kere. Sporu da uzun süredir yapıyorum, 7-8 yılı vardır. Bu işi stres olmadan, bana en zorluk çıkarmayacak ve en efektif olarak büyük bir zevkle devam ediyorum. Bence kilit nokta burada.
Ne yaptığıma gelince. sabah whey, yulaf, süt, muz bal vs. shake yapıp çıkıyorum. Öğle yemeği şirkette çıkıyor. Yanımda her zaman kuruyemiş muz, elma vs. bulunur. Eksik kalan kalorimi de akşam yemeğinde kapatmaya çalışıyorum. 3300-3400 civarlarında kaloriyi genellikle bu şekilde çok da zorlanmadan karşılıyorum.
Unutma ki hayatta kalmak için farklı bir durumun yoksa ömrün boyunca çalışman gerekecek. Spora da tutkun varsa iş hayatı-spor-sosyal hayat-beslenme dengesini sağlamalısın.

alışana kadar zorlayabilir ama iş yerindeki yemek imkanın ne önemli olan o . bazı yerler gerçekten güzel yemekler veriyor sağlam karbonhidrat ve tavuk içeren yemek veren iş yerleride oluyor , yada ekmek arası döner yemeye de zorlanabilirsin :D ilk dediğim olursa şanslı olursun en azından karbonhidratını düzgün alsan bile evinde proteini tam alıcak şekilde düzenlersin beslenmeni o kadar kasma yani dönerciyle filan anlaşmalı olursa o zaman sıkıntı o zamanda tek çare ızgara tavuk yersin :D

Yoklukta gideri olabilir aslında tavuk dönerin de. :D Ama ben spora başladığım günden beri hep evde yaptığım yemekleri yiyorum her öğün.

Yaklaşık 4-5 yıldır iş hayatının içindeyim. Hiç yemek hazırlayıp götürmedim. Belki yulaf süt vs götürmüşümdür bir kaç kere. Sporu da uzun süredir yapıyorum, 7-8 yılı vardır. Bu işi stres olmadan, bana en zorluk çıkarmayacak ve en efektif olarak büyük bir zevkle devam ediyorum. Bence kilit nokta burada.
Ne yaptığıma gelince. sabah whey, yulaf, süt, muz bal vs. shake yapıp çıkıyorum. Öğle yemeği şirkette çıkıyor. Yanımda her zaman kuruyemiş muz, elma vs. bulunur. Eksik kalan kalorimi de akşam yemeğinde kapatmaya çalışıyorum. 3300-3400 civarlarında kaloriyi genellikle bu şekilde çok da zorlanmadan karşılıyorum.
Unutma ki hayatta kalmak için farklı bir durumun yoksa ömrün boyunca çalışman gerekecek. Spora da tutkun varsa iş hayatı-spor-sosyal hayat-beslenme dengesini sağlamalısın.

Bu güzel yazıydı gerçekten, teşekkür ederim.

Evden hazirlayip goturuyorum bende hem ne kadar yiyecegim belli oluyor hem lezzetli oluyor hemde ne yedigin hangi yagi attigin kac gunluk yagi attigin belli oluyor bence yanina goturup yiyebilirsin

3,4 adet kapalı saklama kabı aldım bu sefer tasıda olabilir . örnek bugün sabah kahvaltımı evde yaptım ve yanıma 600 gr bulgur pilavı 400 tavuk göğsü duruma göre salata veya yoğurt alıyorum yanıma , akşama kadar yetiyor. ara öğünlerdede tam karşımda bakkaldan badem ve muz alarak iş saatlerimi böyle hallediyorum.tavsiye ederim çok iyi oluyor yoksa çoğu iş yerinde çok çok çok ama çok sağlıksız besleniliyor.

Teşekkürler herkese.

Peki milletin içinde plastik kapları çıkarıp bulgur pilavını yerken hiç utanıyor musunuz? :D

Ben utanacağımı düşünüyorum.

Kahvaltiyi getirirken zorlaniyorum eger aksam usenmezsem. Lorlu omlet yapiyorum beslenme cantama koyup getiriyorum yaninda domates biber ve tambugday genelde kahvaltim boyle oluyor.
Eger usenirsem sabahta erken kalkamazsam beyaz ekmek arasi domates peynir biber koyuyorum :([DOUBLEPOST=1482306603][/DOUBLEPOST]
Kahvalti haric tum ogunleri goturuyorum. Kahvaltiyida gotururumde yumurta les gibi kokuyor, tiksindirmeyelim milleti.
Yumurta getirince is yerine,
OFF kokuttun iyice diyorlar fakat hic taviz vermiyorum :D motive oluyorum daha cok :D[DOUBLEPOST=1482306707][/DOUBLEPOST]
Teşekkürler herkese.

Peki milletin içinde plastik kapları çıkarıp bulgur pilavını yerken hiç utanıyor musunuz? :D

Diger insanlarin sporu sadece oturup kalkmak baska bir egzersizleri yok. Neden utanicaksin ki ? Ayricaligin var senin ve saglikli besleniyorsun burada utanicak kisi yanlis.

Son düzenleme:
yemekte birşey yok ya abuk sabuk bakanlar olur illa ki ama görmezden gelceksin, ben protein tozu içmeye kalktığımda gelen tepkileri görsen :D

Vaktim az olduğu için nadiren evden götürebiliyorum. Genellikle etraftaki restorantlardan yiyorum ya da dışarıdan sipariş veriyorum. Bolca hazırlayıp buzlukta beslenme işine dolabımın dondurucusu yetersiz kaldığı için yapamıyorum. Vakit sıkıntım olmasa ara öğüne varana kadar tüm ayrıntısı ile evden götürürdüm. Hem ekonomik olarak daha uygun hem de daha besleyici. Utanma mevzusuna gelince, olsa olsa en fazla 1 hafta sorsunlar neden dışarıda yemiyorsun diye. O da meraktan. Daha sonra dikkat bile çekmez. Kahvaltıda yumurta yemek istiyorsan eğer yumurtaya dikkat et. Soyup götürsen kokusu darmadağın ediyor. Orda soysan yine kokmaya başlıyor. Tabi bu arada haşlanmış yumurtadan bahsediyorum. Omlet tarzı pişirirsen çok daha az kokar muhtemelen. Ben kahvaltımı evde yapmayı sevdiğim için o yumurta kokuttum derdim olmuyor :D

Teşekkürler herkese.

hiç hemde hiç utanmıyorum şöyle düşün şahsen laf atanda oluyor ve cevabı basit uğraştığım sporu düzenli yapabilmek için bu şekilde beslenmem gerekiyor siz dürüm yerken ben birşey diyormuyum diyorum hak verip susuyolar :)

Allaha şükür kendi iş yerim olduğundan. 8 aydır hiç sıkıntı yaşamadım. Eğer sabah dışarıda işim varsa. Evde 10-15 dakika daha erken kalkıp kahvaltımı hazılarım. Dükkanımı açar. Kahvaltımı yapar çıkarım. Zaman açısından.

Utanmana gerek yok. Karşındaki insan senin yaptığını görünce. Vaaayyy anasını. Biz nerdeyiz bu nerde diyceklerdir.

Bu iş biraz sınırları zorlamayla olur. Yoksa başka türlü verim alınmıyor. Hem sporu. Hemde beslenmesi olarak!!!

Benim bunu yapmam lazım. Diye kafaya yerleştirmek lazım. YOKSA SPOR BOŞ. BESLENMEDE BOŞA GİDER. Kİ BEN 42 kilo vermiş biri olarak. Hikayem daha uzun :)))

Back
Yukarı