öss'de hüsran:(

hayir yanlis anladin.simdi ek kontenjan a baş vurucan ya.o zaman da tercih formu dolduracaksin.aöf icin baraji geçmiş olman yetiyor,tercih formunda önce istedigin yerleri en sona da aöf yi yaz.

arkadaslar benm anlamadığım sey su ben ilk defa bu sene össye girdim ve tercih falan yaptım(tek tercih yaptım=kocaeli üni) ama tutmadı şimdi istesem aöf ye gidebilrmiyim gidemezmiyim?????

saydam dedi:
hayir yanlis anladin.simdi ek kontenjan a baş vurucan ya.o zaman da tercih formu dolduracaksin.aöf icin baraji geçmiş olman yetiyor,tercih formunda önce istedigin yerleri en sona da aöf yi yaz.
pardon saydam msjını görmedim ondan yazdım.tmm saol verdiğin bilgiler için tabi dier arkadaslarda saolsun...

little_huge dedi:
arkadaslar benm anlamadığım sey su ben ilk defa bu sene össye girdim ve tercih falan yaptım(tek tercih yaptım=kocaeli üni) ama tutmadı şimdi istesem aöf ye gidebilrmiyim gidemezmiyim?????

yahu ne adamsin 8)

şimdi tercih yaptin kazanamadin.ek kontenjan zamani gelecek,o zaman tekrar tercih yapabileceksin 15-20 gün önce yaptigin gibi.o tercih formunda istedigin yerleri tekrar yaz,son kisimlarada aöf den tercihler yap.istedigin yerler olmazsa en kötü aöf ye gidersin.bir soru daha sorarsan cevap vermiycem :evil:

saydam sana sunu söyliyim ki

benim calısma azmim yokdu..benim okuldaki lisedeki amacım okulun havalı tip gurupları vardırya otiplerin arasına girip

onlarla kavgalara girmek,dersten kacmak,okulda sigara içmek v.s....

bunların hepsini yasadım inan bana yalan yok lise 1de 60 gün devamsızlık ve 9 zayıfla kaldım zaten 11 ders vardı

sonra sayısalı secdim..ama hiç biyolojiye,kimyaya fizige yogunlasmadım lisede

okul bitti..ben calısmaya basladım ders.deli gibi divane gibi artık inanın rüyamda geometri cözüyordum.çok soru cözenler

bilir.rüyasında bile ders görürüler..anlıycagınız ben matematik ve geometrinin piri olmusdum..sunu söyliyim hani poset

yaprak testler satılırya ben onlardan alırdım sabahtan aksama yani 1 günde geometri ,ertsei bir günde matematigi

bitirirdim..yani ben sunu söyliyim.ben hiç bişi bilmezken azmettim ögrendim.ELİNİZDE FIRSAT VARKEN DEGERLENDİRİN

DİYECEGİM O.YOKSA ONU CÖZMÜSSÜN ÖLE YAPMISSIN BÖLE YAPMISSIN O ÖNEMLİ DEGİL.FIRSATI DEGERLENDİRİN

PİŞMAN OLMADAN ÖNCE

ama neticede ben tam bi esit agırlıkcıyken,secilen yanlıs bölüm benim dünyamı böyle degiştirdi..ben maliye bölümünde

okuyorum..ve ben ilk yılımdada kazanamadım..o kadar özel ders aldım çalıstım ama burası nasipmiş..benim çok arkadasım

hava harp okulunda

simdi bana kaybolan yıllarımı verseler..SİZİ SIKDIM DİYECEKSİNİZ Kİ BİZE NE FIRAT SENİN HAYATINDAN ..BENDE

DİYORUM Kİ PİŞMANLIK YASAMAYIN YENİDEN DENEYİN FIRSAT GİTMEDEN ÖNCE..ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ AKILLI OLUN

saydam söledim ama msjını görmediğimi :D nese cok saol yardımların için...fırat sende... ;)

Fırat Geometriye matematiğe asılayım derken Türkçeyi dilbilgisini ihmal etmişsin. :D şaka şaka.
Senin yaşın 21 değilmi benim müdürüm 43 yaşında inş. mühendisliğini bitirdi.Senin okulun anladığım kadarıyla meslek lisesi yada imam hatipte değil.Yani puan kesilme derdin yok.O zaman senin sıkıntın nedir anlayamadım.Bilmeyen 35 yaşında ipin ucunu kaçırmış bir adamla konuşuyorum sanır.Ama sen zekama güveniyorum çalışma azmim var diyorsan vakit geçmiş değil.Bahaneler buluyor kendine yalanlar söylüyorsun bence.Seneye okula girsen 26 yaşında mezun olursun.Hayata farklı bir şekilde atılmak için çok erken bir yaş.Düşün derim.

benim 4 yıllık bittikten sonra.nasipse ingilizceye asılıp les yapıcam.bunun yanında bi kac sey daha var..benim cizgim

ALLAH nasip ederse belli artık..hayırlısı..benim diyorum ki arkadaslar tekrar denesin azmetsinler

pişman olmasınlar..TSK treni gecdi artık. o trene yetişemedim.bundan sonrasıda önemli degil :cry: artık

ne biliyim içimde bi ukte kaldı..benim kardesim dersaneye yazıldı..hep onun soru bankalarını cözesim geliyor

ama diyorum ki dur oglum senin trenin gitti

aman bos ver ya saglık olsun..saol

arkadaşlar üniversite hayattaki dönüm noktalarından biridir.ama niye okumanız gerektiğini ne olmak istediğinizi düşünün belki üniversite okumak sadece ideallerinizi 2-4 yıl ertelemenizden başka bir işe yaramayacak.pek çok arkadaşım var üniversitede okuduğu bölümle kesinlikle alakasız işler yapıyor.çok yakın bir örnek bizim salonun sahibi olan hocamız gazi işletme mezunu ama yaptığı iş bambaşka.kendimden de kötü bir örnek vereyim 4 sene işletme öğretmenliği okudum ( tabi ki 4 yılda bitmedi bıraktım) şimdi devlet memuruyum açık öğretim bitirmeye çalışıyorum ve 4 yılım boşa gitti verdiğim harçların hesabını ben bile bilmiyorum.diyeceğim o ki hedefinizi belirleyin ona göre üniversite okuyun.üniversite ortamını görmek herzaman güzel bir deneyim ve bol anıları olan bir hayat sağlar tabi boşa giden yılları saymazsak.

offf ya bende açıkta kaldımmm lanet olsunnn arkadaşım senin nasıl hissettiğini bliyorumm........ :? :? :cry: :cry: :cry:

habib dedi:
offf ya bende açıkta kaldımmm lanet olsunnn arkadaşım senin nasıl hissettiğini bliyorumm........ :? :? :cry: :cry: :cry:
ne mutlu bana beni anlayan biri :D gecmmiş olsun habib ne diyim :lol: :lol:

Bu baslıktakı yazıların hepsını okumadım amasunu soyleyebılırım.

Acıkogretım bıtırmıs arkadaslarım var ve bazıları oldukca ıyı konumdalar, unıversıteyı gozunuzde buyutmeyın ulkemızde bazı branslarda etıketten fazla bır etkısı yoktur.Ben mesela ısımde unı mezunuyum demekten baska hıc kullanmadım , olmasada olurmus yanı.

Acıkogretımın bır onemlı ozellıgıde erkeklerın askerlıklerını kısadonem veya yedeksubay yapabılmelerını saglamalarıdır.

Hıcbıryere gıremıyorsanız muhakka acıkogretım yazın ve calısmaya baslayın. Is hayatı tecrubesı yerıne gore egıtım etıketınden cok daha onemlı olabılır.
Bırde dıl ogrenın.

masteer dedi:

Acıkogretım bıtırmıs arkadaslarım var ve bazıları oldukca ıyı konumdalar, unıversıteyı gozunuzde buyutmeyın ulkemızde bazı branslarda etıketten fazla bır etkısı yoktur.Ben mesela ısımde unı mezunuyum demekten baska hıc kullanmadım , olmasada olurmus yanı.

Acıkogretımın bır onemlı ozellıgıde erkeklerın askerlıklerını kısadonem veya yedeksubay yapabılmelerını saglamalarıdır.

Hıcbıryere gıremıyorsanız muhakka acıkogretım yazın ve calısmaya baslayın. Is hayatı tecrubesı yerıne gore egıtım etıketınden cok daha onemlı olabılır.
Bırde dıl ogrenın.

Kesinlikle masteer'a katılıyorum, açık öğretimin bir numaralı getirisi askerlikte sağladığı avantajdır.
Hiçbir katkısı olmasa, bu bile liseden sonra en azından açık öğretimi bitirmeyi gerekli kılıyor.
Diğer konuda çok doğru, iş deneyimi, bir çok durumda akademik eğitimin önüne geçiyor, kendimden örnek vermem gerekirse, iş yerinde orta okul mezunu bir arkadaştan komut alıyorum, sebebi şu anda çalıştığım yedek parça sektöründen benden çok daha deneyimli ve bilgili olması.
Özellikle iş hayatına özel bir ilginiz var ise, üniversiteyi ilerde kullanılacak bir yatırım olarak düşünerek işinize gücünüze bakın ve evet kesinlikle dil öğrenin.
Üniversite mezunu olmanın sayısız getirisi var hayatta hem etiket anlamında hemde yaşam standartı yönünden, sadece askerlik değil, zamanında çalıştığım Lykia World tatil köyünde üniversite eğitimi olan personel tesisin tüm olanaklarından bir turist gibi yararlanabilirken,"diğer" personel sadece hizmet etmekle sınırlandırılmıştı, o zaman, insanlar arasındaki eşitsizliğe bu derece net tanık olmuştum, daha sonra askerde devam etti bu, ve simdi de iş hayatında sürekli karşılaşıyorum, üniversite mezunu olmanın yarattığı farklı bir sınıflandırmanın her yerde mevcut olduğuna.
İki seçenek sunulabilir, ikinci defa hazırlanın ve gerçekten ne istediğinize karar vererek örgün bir üniversite eğitimini hedefleyin.
Ya da açık öğretime girin, ingilizce kursu ile kendinize bir dil edinin ve muhakkak çalışmaya başlayın.

İhtiyarlamak bu olsa gerek, bu kadar fazla öğüt vermek yaşlılığın belirtisi sanırım...

masteer dedi:

Bırde dıl ogrenın.
cok saol masteer yorumların için.gerceten sölediklerinde haklısın ;)

Karasan dedi:

İhtiyarlamak bu olsa gerek, bu kadar fazla öğüt vermek yaşlılığın belirtisi sanırım...[/quote]
yok karasan bu senn hayat tecrübeni belli ediyo.bu tecrübeni benmle paylaştıgın için teşekkr ederim

masteer çok onemlı bır konuda düşüncesini belırtmiş ve bu düşünce yaşanınca öğrenilen türden.ben sonuna kadar katılıyorum kendisine.3 defa universiteyi kazandım ama gitmedim.ardından nasıl olsa gıdemıyorum dıye açık ogretımı sectım ve 4 yıllık işletme fakultesını bıtırdım.hemen ardından askere gıttım ve kısa donem olarak resmen ayrıcalıklı olarak bıtırdım.bırakın dayak yemeyı küfür etmeye çekiniyorlar :)
askerden geldıkten sonra 11 ay işsiz gezdim.başvurmadıgım yer kalmadı.işe alınmama gerekçem her yerde aynıydı;ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI ALMIYORUZ.ilk defa okuduguma pişman oldum.gırmek ıstedıgım yerlerdekı alımlarda ozellıkle okulun adına bakılıyor.itü veya odtü yazıyorsa ertesi gün işe başlıyorsun.aksi taktirde arkanı dondugun gıbı cv yırtılıyor.11 ay sonra şans eseri turkiyenın onder markalarından bırınde teknisyen olarak işe basladım.işe alınmamdaki sebebp ise universite mezunu olmam değil,meslek lisesini bitirmiş ve teknik resim okuyor olabilmemdi.şükür şu anda pozisyonum çok iyi.ben birazda şans diyorum arkadaslar.

Back
Yukarı