önemli sorular(özellikle ağrılar)

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve ybkb tarafından 24 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. ybkb
    Offline

    ybkb Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    merhabalar ben vg ye yeni başladım ve bazı sorularım var:
    1.aletleri kullanırken ne kadar kasmalıyım? mesela butterfly da 5 te başlangıçta beni hiç zorlamıyor fakat 15. ci ,20.ci hareketlere doğru zorlanıyorum. ama 6 da başta da kısmen zorlanıyorum ama 5-10 hareket sonrası yaprken zorlanıyorum. sizce ağırlık seçiminde nelere dikkat etmeliyim?
    2.vg ye başlayalı 2,5 hafta oldu ama her antreman sonrası özelliklek ollarımda ciddi ağrılarım var.bu doğru çalıştığımın mı göstergesi yoksa abarttığımın mı?bazen 2gün sonraki antremanda zorlanıyorum.

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
     
  2. safeo
    Offline

    safeo Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    458
    Beğenileri:
    211
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kocaeli
    VG yi hangi amacla yapıyosun kilo almak mı zayıflamak mı sıkılaşmı vs bunları da yazarmısın. Cünkü anlayamadım 15. 20. tekrarda zorlanıyorum demişsin 15-20 tekrar definasyon da calısılan bi calısma biçimidir. Ağır calısmaksa hacim almak için. Amacını ve hedeflerini yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. ve programını da yazarsan set ve tekrar olarak daha iyi olur.
     
  3. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Ağrıların olması gayet doğal hatta biraz zaman geçince niye ağrım yok diyeceksin :) Şu an tam olarak nasıl bir çalısma programın oldugunu anlamadım ama sana tavsiyem hareketleri tam olarak doğru yapman. ( şimdi şöyle söyleyim , tutuşlar duruşlar nefes alıp verme vs gibi şeylere dikkat et )
     
  4. ybkb
    Offline

    ybkb Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim amacım vücuduma genel bir görünüm kazandırmak.safeo arkadaşım yanlış anlamışşın( ya da ben yanlış anlattım:eek:) ben setleri 12 şerden yapıyorum yani 5.ağırlıkta 2.setin başlarında yapamayacak hale geliyorum. 6 yi seçitğimde bir set anca yapıyorum.benim sorum ağırlığı nasıl seçmem yani beni iyice zorlayanı mı yoksa biraz zorlayanı mı cevabınız için teşekkürler...
     

Sayfayı Paylaş