çok kg az tekrar sorunu

Forumda çok ağırlık az tekrarın daha iyi gelşimi desteklediğini söyledi herkes. Bu çok doğru fakat benim bir sorunum var.
Ben misal biceps antremanında
20kgyu zorla 5 tekrar yapıyorum.bunda hiç acı olmuyor
Bumu daha sağlıklı yoksa 15g kgyu nizami bi şekilde kaslar acıyarak yedire yedire yapmakmı daha sağlıklı

Aynen dediğin şekild eyap.yedire yedire ve nizami.

20 kg 5 tekrar da nizami yapamiyorsan kg düşür. Ama zorlana zorlana nizami yapabiliyorsan 20 kg ile devam et. Önemli olan hareketi nizami yapmak. Tabi ki kasları zorlamakta.

Peki kaslarım güclendikce agırlıgı arttırırım ozmn
bi sorum daha var sizce agırlıgı ne kadar zaman diliminden sonra arttırmalıyım

Buna biz cevap veremeyiz. Bu tamamen kişiye bağlıdır. Antreman çalışmasından tut dinlenme, beslenme hatta genetik bile buna etki eden faktörlerdir.

ne zaman kaldırdığın ağırlıkla yaptığın setin sonunda yorulmuyorsan o zaman bence. yani 8 tekrar yapıyorsun diyelim 8 i yaptıktan sonra 9-10 u da rahat yapacak gücü buluyorsan kendinde o kilo artık sana az demektir.

Küçük kas gruplarında çok ağır girmek büyük kas gruplarında ağır girmekle eşdeğer değildir . Küçük kas gruplarında hareketlerin kasa yedire yedire negatif tekrarlarla yapılması ve doğru ağırlık kullanılması gerekir.Fazla ağırlıklarda ne yazikki sadece indir kaldır yapılmış oluyor ve bunun da özellikle bicepsler için pek faydalı oldugu söylenemez. Ağır gireceksen eğer öncelikle göğüs , sırt- kanat ve bacakta ağır girmelisin.Bu kas gruplarında zaten ağır girdiğin için doğal olarak biceps-triceps gibi küçük kas gruplarında güç ve hacim kazanımı olacaktır.

Herkese teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için

Back
Yukarı