Üst vücut genişliği

Arkadaşlar merhaba bir süredir spor yapıyorum kaslarımda hacim artışı kuvvet kazancı vs gözlemledim ama merak ettiğim bi konu var açıklayan olursa sevinirim.
Göğüs ve omuz genişliği ne kadar genetiktir yani omuzlarımı ve göğsümü geniş göstermek için yapabilceğim çok bişey var mı? Bikaç yazı okudum bazılarında kemik yapısı oturduktan sonra hiç bişey işe yaramaz sadece kasla kaparırsın üstünü deniyo bazılarında sırt çalışmanın üst kısmı komple geniş göstericeği yazıyo şimdiden teşekkürler iyi sporlar.

Üst vücuttaki her kas büyük görünmek için önemlidir.Tabi burada oluşturulmak istenen ilizyon kişiden kişiye değişir.Kimisi V görüntüsü için oblik kaslarını ihmal edip omuz ve sırt gelişimine önem veririr.Kimisi ciddi iri bir görüntü için bütün üst vücut kaslarını(trapez-oblik-omuz-erector-göğüs hepsi) geliştirir.Burada amacı belirlemek lazım.Kemik çerçevesi ergenlik sonrası değişmemektedir ancak bu saydığım kasları geliştirerek hatrı sayılır miktarda genişlemek mümkündür.Çok ciddi bir şekilde dar omuz ve küçük bir göğüs kafesi yoksa kas geliştiren kişide öyle ya da böyle genel kitleden iri duracaktır.

Vücut yapın ne olursa olsun doğru programla sistemli bir şekilde çalışarak istediğin görüntüye ulaşabilirsin.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genetik olarak geniş omuzlu biri kadar V gozukmeyebilirsin ama omuz ve sırtın geliştikçe vücudun V olucak. Öyle ya da böyle :)

Bence sırf hacim çalışmak yanlış bir şey. Genç arkadaşlar hep hacim peşinde. Güç olmazsa balon gibi olursun. Güce de yatırım yapmak lazım.

Hocam simdi yazacaklarim tamamen kendi tecrubem.
Bu sporda genetik onemli;bu kas simetrisi olur,kemik yapisi olur vs vs.
Ben mesela genetik olarak genis omuz catisina ve dar kalcalara vs sahibim.bu herkesde farkli.ben 1.yil bittiğinde omuz catim 125 cm di.3.yilimdayim omuzlarim136-137 cm mesela.yani dogru program ile buyursun.omuz buyutmede en cok military press,dumb letr gibi hareketlerden verim aldım.tabi burda genetikde çok onemli kiminin kolu,kiminin bacagi vs hizli buyur..

Ben mesela genetik olarak genis omuz catisina ve dar kalcalara vs sahibim.bu herkesde farkli.ben 1.yil bittiğinde omuz catim 125 cm di.3.yilimdayim omuzlarim136-137 cm mesela.yani dogru program ile buyursun.omuz buyutmede en cok military press,dumb letr gibi hareketlerden verim aldım.tabi burda genetikde çok onemli kiminin kolu,kiminin bacagi vs hizli buyur..
Teşekkürler :)

136-137 cm omuzlara sahipsen çok tuhaf durmuyor mu ya ben şahsen en son ölçüm yaptırdığımda 124 cm omuzlara sahiptim şimdi boy da 1.74 falan olunca tuhaf duruyor diye kas kütlesini azaltmaya karar verdim.

136-137 cm omuzlara sahipsen çok tuhaf durmuyor mu ya ben şahsen en son ölçüm yaptırdığımda 124 cm omuzlara sahiptim şimdi boy da 1.74 falan olunca tuhaf duruyor diye kas kütlesini azaltmaya karar verdim.
Yoo aksine belinde ince ise gayet iyi duruyor.tabi omuzlarin cok genis duruyor bu da bulk da bile seni ucgen gosteriyor.

Yoo aksine belinde ince ise gayet iyi duruyor.tabi omuzlarin cok genis duruyor bu da bulk da bile seni ucgen gosteriyor.

valla benim bu zamana kadar ki en iyi formum profilimdeki omuz 124 dü bel 68 di arada 42 cm fark vardı. Şu an o kadar fark olmasa da yine bel ince ancak meslekten dolayı gömlek giyiyorum. Aşırı tuhaf oluyor. Kemerde delik açacak yer kalmadı

Back
Yukarı