Üst Göğüs Ve Alt Göğüs Çalışmazsak Ne Olur ?

Arkadaşlar merhabalar öncelikle aranıza yeni katıldım sayılır bayadır misafr olarak takip ediyordum forumu kısmet bugüneymiş :)
Arkadaşlar ben spor salonuna gidiyordum vücut geliştirme için yaklaşık 2 haftadır bıraktım salonu gidemiyorum . 2 gün öncede eve bench sehpası,1 uzun bar,2 kısa bar ve birkaçta ağırlık aldım . Sorum göğüs olarak sadece düz bench ,dambıll fly vs. gibi hareketleri yapabiliyorum. alt ve üst göğüs için ayarlanmıyor maalesef sehpa :( Mesela bugün çalıştım içime oturdu soruyum size dedim . Acaba alt ve üst göğüs çalışmasam sadece bench,fly vb. yapabildiğim hareketleri yapsam göğüs bölgesi meme şeklinde mi çıkar ? ne yapmamı tavsiye edersiniz acaba hiç çalışmıyım mı ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Bende merak ettim simdi. Bende hic alt ust yapmiyorum

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bench press yaptığında tüm göğüs kısmına vurur fakat orta kısmına daha fazla vurur (: üst çalışmazsan da orta bölge şişeceği için alt bölge biraz zayıf kalır fakat güvercin göğsü varsa baya bi kötü durur

bench press yaptığında tüm göğüs kısmına vurur fakat orta kısmına daha fazla vurur :) üst çalışmazsan da orta bölge şişeceği için alt bölge biraz zayıf kalır fakat güvercin göğsü varsa baya bi kötü durur
güvercin göğüs yok çok şükür sehpa ayarlanmadığı için dediğim gibi çalışamıyorum onun yerine ne tavsiye edersiniz sadece orta bölgenin şişmemesi için

pilates topu alip onun acilariyla ust gogus ve alt yapabilirsiniz ya da dumbell ile low pulley yapabilirsin

low pulley cable crossover hareketini dumbell ile yap fakat iki dumbellla calisma tek calis

Gögüs kasi 3 bölümden olusan bir kas grubu degildir,tek ve büyük bir kas grubudur,yani sen gögüs icin bir hareket yaptigin zaman bundan bütün gögüs ister istemez etkilenir,ancak bazi hareketler vardirki gögsün üst,alt yada yan kismina daha cok gerilim uygulayarak baskiyi artirir ve o bölgelerin daha belirgin olmasina fayda saglar.sende gögsünün hangi bölümünü diger bölümlere göre zayif görürsen o harekete agirlik verir ve gögsünü o yönde sekillendirirsin.Tabiiki bu bugünden yarina olacak birsey degildir zaman ve sabir ister.

Back
Yukarı