Öneri bekliyorum Yardımınız benim için çok onemli

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve FreeZone tarafından 18 Haziran 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. FreeZone
    Offline

    FreeZone Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese kolay gesin diyerek soze girmek istiyorum.

    Ben 2 ay oncesinde filan bi alışverişe cıktım ve indirimli şeylerin bana olmadığını görünce zayıflamalıyım dedim ve eve gittim tartıldım sonuc cok kotuydu 117 kg . sonra bahsettiğim gibi bir süredir okul devam ettiği için aşırı düzenli spor yapmadım ama 12 kilo verdim. şu anda 105 104 civarındayım. Ha bu arada yazmayı unuttum 1.90 sayılırım boy olarakta :) Vede işte burada kararsızlık içindeyim sizce ne yapmalıyım b.b. ye mi başlamalıyım yoksa bu tempo devam mı bu kadar kilo vermemi genel olarak baskete ve bazı geceler çıktıgım akşam koşularına borçluyum :) ya şu anda o indirim zamanında pahalıya aldığım pantolanlar üstümden direk düşüyor yani şalvar derecesinde bol ama o kadar kilo vermeme ragmen hala gogus bel kalça bacak bolgemde yag var kafa_ ve B.b yaparken cok yağ yakılmaz diye biliyorum ama 3 gun gittiğim bb den arta kalan gunlerde basket + koşu filan yapsam sonuc ne olur onerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler bu arada cokl guzel forum cok beğendim şimdiden teşekkürler :D Yaş 17 solemeyi unutmayalım onuda :D
     
  2. Teddie*
    Offline

    Teddie* Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci.
    Yer:
    Istanbul.
    3 gün ağırlık, 3 gün cardio antrenmanı yaparsanız sizin için daha kolay olucaktır.
    Yediklerinize dikkat etmelisiniz zararlı yağ, tuz, şeker hiç olmamalı. Bol sebze ve meyve tüketmelisiniz, yedikleriniz genel olarak haşlanmış olmalı. Örnek antrenman ve diyet listeleri için burada ki konulara göz atın. Kolay gelsin dostum.
    Ek olarak;
    Cardio'yu interval şekilde yaparsanız daha fazla verim alacağınızı düşünüyorum, yağ yakıcı kullanımı da sizi ileriye götürecektir. Önerim nos-x10 weider harika bir ürün inceleyin(Eğer 3 aydan az bir süredir vg ile ilgileniyorsanız ürünler için hocanıza danışın)
     
    FreeZone bunu beğendi.
  3. FreeZone
    Offline

    FreeZone Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cevabınız için teşekkürler zaten 2 ayda 12 kg verdim amatorde olsa bi diyet ile zaten :D ve gogus bolgemde yağlanma var bahsettiğim gibi gogus çalışmak sorun yaratır mı dahada kotu gorunmez dimi :D vede b.b için protein ağırlıklı beslenmek sart ama b.b yapmadıgım cardio yaptıgım gunler eski beslenme stilime devam mı edeyim ( gerçi o beslenmemde protein ağırlıklı yagsız ve az korbondu ama kas yapımına yetecek protein yok ondan eminim)
     
  4. Teddie*
    Offline

    Teddie* Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci.
    Yer:
    Istanbul.
    2 ayda verilen 12 kilogramın ne kadarının yağ olduğu da önemli burada. Yani günlük kilogram başına 2g veya 1.5g olarak protein almanız gerekiyor. Karbonhidratı 30-40% derecede düşürüp kilo vermeyi sağlayıp bu kilonun mümkünse tamamen yağ olarak gitmesini başarmanız en sağlıklısı olacaktır. Unutmayın ki sadece antrenman olan gün değil hergün vücudunuzun ihtiyacı olan protein miktarıdır o yani cevap hergün yeterli proteini almanız gerekiyor.
    Şöyle diyebiliriz ben de böyle uyguluyorum şuan definasyondayım;
    1.gün Göğüs ve biceps
    2.gün cardio ve mide
    3.gün omuz ve bacak
    4.gün cardio ve mide
    5.gün sırt ve triceps
    6.gün cardio ve mide

    Bu şekilde iyi sonuç elde ediyorum, bunu uygulamadan önce yağ oranınızı ölçtürmenizi öneriyorum, 1 ay sonra tekrar ölçtürdüğünüzde arada ki farkı görüp motive olabilirsiniz.
     
    FreeZone bunu beğendi.
  5. FreeZone
    Offline

    FreeZone Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tekrardan teşekkür ederim güzel bir temel oluşturdu bu bana ama yağ olçumunu nereden yapabilirim onu bilmiyorum küçük bi şehirde oturduğum için yapan yer yok yada varsada ben bilmiyorum v.g salonlarında var mı bu olçum bi sorum daha olacak mide çalışması nasıl olur acemiyimde henuz :D
     
  6. Directed
    Offline

    Directed Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2011
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Gıda Mühendisi
    Merhaba, @Teddie* yazısına katılıyorum, ancak ilaç vs yağ yakıcılar, protein tozları, aminoasid gibi ürünleri hekime danışmadan kullanman sakıncalı olabilir. Neden? çünkü; gelişme yaşındasın. Bilip bilmeden yapacağın hatanın bedelini kendi sağlığınla ödersin ( Bu, o tür ürünlerin sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor). Gelişimini tamamlayıp ( profesyonelce yapmayacaksan! ) 25 yaşından sonra bu tür destek ürünlerini ( ihtiyacın var ise ) kullanabilirsin. 3 gün ağırlık, 3 gün cardio antrenmanı seni isteğin sonuca zaman içinde götürecek, sen o zaman içinde yaptığın hatalardan ders çıkarıp kendi vucudunu tanıma şansına sahip olacaksın. Ve inan başarılı olacaksın. Bence öncelikli hedefin sağlıklı beslenme olmalı. NE'yi ne zaman, ne kadar tüketmeyi bilsen bile, senin vucudunun verdiği tepki ile bir başkasının verdiği tepki farklı olur. Bu sorunla karşılaşmaman için diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Gitme imkanın yoksa Sağlıklı Beslenme'yi iyice ögrenmelisin. Kal sağlıcakla.

    Bu siteden istifade edebilirsin. T.C Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler - Yetişkin ve Çocuklar için

    http://www.beslenme.saglik.gov.tr

    Ücretsiz PDF kitaplar; http://www.beslenme.saglik.gov.tr/index.php?pid=21
     
    FreeZone bunu beğendi.
  7. FreeZone
    Offline

    FreeZone Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tekrardan teşekkürler ya bide kilolu olarak malumunuz plajlardan hep kaçtım plajda utandırmayacak gogus modeline ne kadar sürede ulaşırım acaba ?zaten ilaç vblerine suanlık sıcak bakmıyorum
     

Sayfayı Paylaş