• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Öncesi ve sonrası olarak 2 yıllık spor geçmişim

CranTz

Üye
Herkese selam arkadaşlar,
Uzun süre koyup koymamak arasında kararsız kalmıştım ama sonunda bende paylaşmak o değerli öneriler,yorumlar ve eleştirilerinizi alma kararı aldım.
Tam 2 yıl olmasada 21-24 ay arası bir gelişim tabiki bu aralarda çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kaldım ( parmak kırıldı,aile sıkıntısı,fındıktı vs.) ama en uzun verdiğim ara 2.5 ay sürdü.Spora başlamadan önce 73 kiloydum, şuanda;

Boy: 1.86 - 1.87
Kilo: 84

İlk 7 ay hiç supplement kullanmadım gelişimi beslenmem kadarıyla son noktaya kadar getirdim. Sonrasında 2 defa protein tozu ve yaklaşık 3 defa aminoasit kullandım , creatin nox gibi ürünler kullanmadım.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Eklentiler

• Fotoğraf0233.jpg
    Fotoğraf0233.jpg
    66,4 KB · Görüntüleme: 1.928
  • Fotoğraf0830.jpg
    Fotoğraf0830.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 1.808
  • Fotoğraf0995_0.jpg
    Fotoğraf0995_0.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 1.725
  • Fotoğraf0994_0.jpg
    Fotoğraf0994_0.jpg
    27,5 KB · Görüntüleme: 1.729
  • Fotoğraf0975_0.jpg
    Fotoğraf0975_0.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 2.168
  • Fotoğraf0889_0.jpg
    Fotoğraf0889_0.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 2.179
Son düzenleme:
Fazla sık ölçü almıyorum en son 1.5 ay önce almıştım
Kol 42
Bel:84
Omuz:130
Önkol:36.5
Bacak:60
Calf:41
Bacaklarım ve omuzlarım zayıf biraz

Tebrik ederim, guzel gelisim. Hafif trapez yakisir gibi gozukuyor.
yorumun için teşekkür ederim evet ilk 6-7 ay trapez hiç calısmıyordum sonradan basladım ama genetik olarakta bir basıklık var sanırım
beslenmenide yazarsan daha yararlı olur !

Öğrenci olduğum için pek dikkat edemiyorum aslında
Her sabah lorlu 2-3 yumurta ve 1 büyük bardak az nescafeli süt ( bu aslında uyku açma amaçlı :D )

Öğle menüsü , kantinde satılan pilav + tavuk sote veya 2 tavuk şiş , şeftali suyu veya ayran . Aşırı can çekmesi durumunda çikolata yemekten kaçınmıyorum tabii en fazla 1 tane

Akşam yine pirinc yada bulgur genellikle olur + tavuk daha cok tüketiyorum. Bunlar olmasa dahi baklagil ile protein alımını sağlıyorum ama akşam öğününde genelde yiyebildiğimce fazla yerim.

Geç saatlerde acıkma durumum olursa ufak kasede sadece açlığı bastırsın diye tadımlık mı denir o şekilde yiyorum

pek diyet menü takılmam zaten hiç diyette yapmadım sadece biraz dikkat ediyorum

Gerçekten 10 numara vücudun var arkadaşın dediği gibi hafif trapez olursa tadından yenmez.Başarılarının devamını dilerim kardeşim.

Gerçekten 10 numara vücudun var arkadaşın dediği gibi hafif trapez olursa tadından yenmez.Başarılarının devamını dilerim kardeşim.

değerli yorumun için teşekkür ederim rıdvan :)

kardeşim tebrik ederim gayet güzel iş çıkarmışsın...

Tebrik ederim güzel bir vücuda sahipsin. Bu arada sormak istediğim bir şey var. Trapez tam olarak nedir?

yorumun için teşekkürler,boyun ile omuz arasında kalan kısım

Sevgili efekan,

teşekkür ederim yorumun için, kol ölçüm için ne desem yalan olur ölçmemiştim ama 32.5 cm olması lazım daha öncelerden hatırladığım kadarıyla.

Sanırım burası Jimsa spor salonu :) her şey yerli yerinde sadece trapez eksik...başarılar :)

Omuzlar 130 mu ?

Dostum ölçüyü nerden ve ne şekilde alıyorsun ?

Gelişme güzel bu arada yorumlarımı yanlıs anlama , başarılar.

Sanırım burası Jimsa spor salonu :) her şey yerli yerinde sadece trapez eksik...başarılar :)
yorumun için teşekkürler :)
Omuzlar 130 mu ?

Dostum ölçüyü nerden ve ne şekilde alıyorsun ?

Gelişme güzel bu arada yorumlarımı yanlıs anlama , başarılar.

ölçüyü sık olarak almadığımı belirtmistim zaten , en son aldığımda 130 du fakat sıcak-soğuk hatırlamıyorum ama muhtemelen sıcaktı çünkü az önce ölçtürdüm tam 128 geldi omuz gelişimim oldukça yavaş :( ölçüyü aldığım yer omuzların uçlarından sırtın alt noktalarına kaçmadan çepe çevre ölçüsü,forumda belirtilen yer yani,yorumun için teşekkürler

Sevgili CranTz ;

Oldukça güzel bir gelişim , bacakların aslında zayıf değil ama boyuna göre zayıf kalıyorlardır ,

Beslenmeni düzene sokman şart , yaşın zaten genç evet yakıyorsun belki ama bu sporda iyi yerler çikolata falan ile olmaz :( o sebep ile şekeri-tuzu-abur cuburu-kantin yemeklerini hayatından çıkar ,

Güzel bir genetiğe sahipsin , boyunda uzun , ilerde yarışma dahi olabilir ,

Fakat asıl nokta beslenme şu an için ,

Yanında taşıyacaksın her sporcu gibi yemeklerini , ve istediğin noktaya geleceksin ,

Tuzu tamamen değil fakat min olarak kes , oldukça definesin ama yine oldukça sulusun , tuzu tamamen kes sadece günde 1 çay kaşığı tuzu lapa pilava yada bulgura ekle , yada salatana ekle ,

Bu arada ön kol ölçüsünü nasıl alıyorsun , yanlışlık olabilir mi yoksa kalın kemikli misin ?

Başarılar dilerim ....

Saygılarımla , Danny Boy ...

sırt çok iyi gelişmiş , omuz başlarını biraz yuvarlarsan vücut gelişimi gayet güzel; hakkını vermişsin...
ayrıca bilekler cidden iri duruyor bilek çalıştın mı çalıştıysan hangi antremanı uyguladın?

Sevgili Danny ,

Yorumların için teşekkür ederim , önerilerini kesinlikle dikkate alacağım beslenme konusunda biraz serbest takıldığımın farkındayım ama diyet zor geliyor :)

Bacaklarım gerçekten oldukça zayıf görünüyor calflerde ince olunca istenilen görüntü olmuyor malesef ama tabi bahanem hazır ilk 6-7 ay trapez gibi bacakta programıma dahil değildi ne yazıkki, boy olmasıda cabası

Bu sene yine istediğim kadar dikkat gösteremeyecegim gibi hatta belki sadece vücudu korumaya calısacagim sınav senesi malum ..

Önkol ölçüsünü forumda verilmiş başlıktaki gibi alıyorum hatta az önce tekrar ölçtüm 36 geldi 0.5 i sanırım antremandan sonra kavrama ile şişmesi idi.

Sevgili dostum Phil ,

Sırta normalde hiç önem göstermezdim fakat spora başladıktan aylarr sonra ( rahat 4-5 ay ) omuz un açmasında destekci olduğunu öğrenene kadar. Ondan sonra daha dikkat etmeye başladım hatta hareket başına 10 set yaptığım günler bile oldu tabi çok nadiren.

Omuzlarım en basık bölgemdi spora başladığımda hep 2-3 adım hatta 4-5 adım geriden geliyordu ama göğüs genetiğim fit değilde arnold tarzı dışarı doğru olduğu için bir çözüm bulmam gerekiyordu , allahtan sonradan gelişmeye başladılar ama hala istediğim kıvamda değiller ve gelişimi durdu gibi tekrar programa göz gezdirmem gerekecek

Bilek pozlarında aşırı pump durması sanırım biceps antremanı sonrası olmasından kaynaklı ama bileğim 5-6 aydır sakat , bu zamana kadar ayrı bir önkol antremanı yapıyordum .
Wrist Curl
Reverse Wrist Curl
İp sarma ve
Reverse Barbell Curl şeklindeydi.

Değerli yorumların için teşekkürler :)

Son düzenleme:
Gelişim güzel gerçekten. Estetik kaygıdan dolayı trapez çalışmayan çok var fakat senin vücuduna yakışır gibi geliyor. tebrikler.

Back
Yukarı