Önce kas yapmak mı yoksa yağ yakmak mı? Yada ikisini birlikte yapmak mı?

Öncelikle herkese merhaba sayın Bodyforum TR kullanıcıları. Biz iki kafadar üniversite öğrencisiyiz :D ikimizde yurtta kalıyoruz ve yurtta vücut çalışabiliyoruz salona gitme şansımız malesef yok. İkimizinde biraz body geçmişi olsada tam düzene yeni oturttuk derken kafamıza bu soru takıldı. İkimizde yağ oranımız çok olmamasına rağmen (yaklaşık %13-14) yağ yakıp kas yapmak istiyoruz fakat bunu nasıl yaparız, ikisini aynı aynı anda yapmak mümkün mü bilemiyoruz. Supplement olarak muscletech nitrotech, ve yağ yakıcı olarak l- carnitin alıyoruz. P90x , dumbbel programı ve şınav -barfiks programı uyguluyoruz fakat henüz kafamızda bu soru işareti var.
Benim; boy 187cm - 79 kg arkadaş; 175cm- 72 kg
Özetlersek önce kas yapmamızı mı yoksa yağ yakmamızımı tavsiye edersiniz? Yağ yakarsak kas kaybedermiyiz? Yoksa ikisinide aynı anda yapabilirmiyiz? Amacımız %10 yağ oranı ve kaslı hacimli bir vücut. Teşekkürler.

Şimdi az sonra girip konuyu uplarsınız neden cevap gelmedi diye :)
Foruma üye olup konu açmadan önce bir kaç arama yapıp okusaydınız istediğiniz sorunun cevabından çok daha fazlasını bulacaktınız :)

Genede cevap vereyim; body yaparken kardio antremanlarıda yaparsanız yağ kaybederken kas kütlesi kazanırsını, ne kadar kas o kadar fazla yağ yakma :) hepsinden önemlisi beslenme..

ya araştırma yaptım ama bizim bide supplement desteğimiz var (protein tozu, l carnitin) o yüzden sormuştum kusura bakmayın cevap için teşekkürler :)

ya araştırma yaptım ama bizim bide supplement desteğimiz var (protein tozu, l carnitin) o yüzden sormuştum kusura bakmayın cevap için teşekkürler :)

Spora başlar başlamaz supplement kullanmak çok anlamsız, beslenmeniz yeterli olmadığı durumda, kendiniz gelişemediğiniz durumda ek gıda olarak kullanılır bunlar sihirli değnek değil l carnitin iç, düzensiz beslen boşuna karaciğer yorarsın bi işe de yaramaz :)

yeni değiliz :D bunları kullanabilecek seviyedeyiz bundan eminim yani orta seviyeyiz :)

protein diyeti yapıyoruz yüksek protein orta karbonhidrad düşük yağ alıyoruz düzenli diyetimiz var :)

yeni değiliz :D bunları kullanabilecek seviyedeyiz bundan eminim yani orta seviyeyiz :)

protein diyeti yapıyoruz yüksek protein orta karbonhidrad düşük yağ alıyoruz düzenli diyetimiz var :)

yeni değilsiniz ama sorduğunuz sorunun cevabını bilecek kadar seviyede de değilsiniz :)

isterseniz diyeti yazayım

sabah 8.00 kahvaltı -- 3 yumurta beyazı, 1 salatalık, 2 dilim beyaz peynir, peynirin üzerine az miktar bal, kahve

ara öğün 11-11.30 -- 1 adet portakal\muz

öğle yemeği 12.30-- haşlanmış- kızarmış tavuk/balık eti (300gr) salata, 300 gr pirinç-bulgur pilavı

ara öğün 14-15 -- 10 tane badem- 1 adet portakal-muz

akşam yemeği 19-00 -- 350 gr tavuk yada hindi köfte, bazen sebze yemeği

spordan 45 dk önce ve hemen sonra muscletech nitrotech protein tozu alıyoruz l carnitinde alıyoruz.

işte tam napacağımızı bilmiyoruz yardım istiyoruz yaza kadar hacimmi yapsak yoksa definition mı yapsak? İkisi bir arada zor gibi. önerileriniz diyete eklemek çıkarmak istedikleriniz nelerdir? isterseniz antreman programınıa yazabilirim

isterseniz diyeti yazayım

sabah 8.00 kahvaltı -- 3 yumurta beyazı, 1 salatalık, 2 dilim beyaz peynir, peynirin üzerine az miktar bal, kahve

ara öğün 11-11.30 -- 1 adet portakal\muz

öğle yemeği 12.30-- haşlanmış- kızarmış tavuk/balık eti (300gr) salata, 300 gr pirinç-bulgur pilavı

ara öğün 14-15 -- 10 tane badem- 1 adet portakal-muz

akşam yemeği 19-00 -- 350 gr tavuk yada hindi köfte, bazen sebze yemeği

spordan 45 dk önce ve hemen sonra muscletech nitrotech protein tozu alıyoruz l carnitinde alıyoruz.

işte tam napacağımızı bilmiyoruz yardım istiyoruz yaza kadar hacimmi yapsak yoksa definition mı yapsak? İkisi bir arada zor gibi. önerileriniz diyete eklemek çıkarmak istedikleriniz nelerdir? isterseniz antreman programınıa yazabilirim

Beslenme güzel bence hocam, kesinlikle bana sorucak olursan definisyon derim bende şuan def aşamasındayım.
RollOver - Beslenme ve Spor Günlüğü DEF - Her Gün Aktif | Sayfa 2 | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
takip edebilirsin :)

bulk olcak kadar yağımız yok hocam :D benim karın kaslarım belirgin zaten çok aşırı olmasada ben nasıl daha gelişgin hale getirceğimi soruyorum :D

karın için ağırlıklı (dumbbell göğüste) mekik crunch ve türevleri ve knee up yapsam yeterlimidir? tabi kardiyo için p90x ab ripper da yapıyorum

İnsanity yap p90x yerine salona gidiyosan eğer ben öyle yapıyorum. Ab ripperX ve ağırlıklı crunch yeterli :) ab ripper başlı başına bir olay zaten

salona gidemiyorum baştada yazıyo :) insanityde denerim ama p90x ab ripper vazgeçilmezim oldu 3 ayı tamamlıycam 1.5 ay oldu

Bende sizin gibi dusunuyordum daha onceki senelerde yag yakip sonra sekle girerim dedim ama gittikce ufaldim. Simdi protein tozu kullanarak, tavuk eti, yumurta yiyerek sizinkine benzer bir beslenme ile spor yapiyorum ve yag yakimim gayet iyi gidiyor. Body building ile birlikte spora baslamadan 10-15 dk kosu, spor bitisi 10-15dk eliptik bisiklet suruyorum. Bence bu ayin sonuna kadar body ye agirlik verin, dedigim gibi baslangic ve bitiste de bisiklet, kosu bandi kombinasyonu yaparsaniz simdilik yeterli olacaktir. Mart sonu nisan basi gibi vucut gelistirme ile birlikte kardiyoyu da arttirinca yaglar o zaman gider. O surecte bcaa, aminoasit gibi bir takviye alirsaniz kas kaybi da engellenecektir. Yine de supplement pek onermiyorum acikcasi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı