Ön çapraz bağ yaralanmalarına dikkat ediniz!

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve KralKim tarafından 23 Şubat 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. KralKim
    Offline

    KralKim Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2016
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Ön çapraz bağ yaralanması genellikle ısınma hareketleri yapmayan ve kas kuvvet eksikliği varken spor yapmaya devam eden kişilerde görülüyor. Kişi, yapabileceğinden fazla performans göstermeye çalıştığında, bu tıp yaralanmaya zemin hazırlıyor. Kilo fazlası olanlar, özellikle fiziki kapasitelerini zorlayan sportif aktivitelerde bulunduklarında, ön çapraz bağ yaralanmasıyla daha sık karşılaşabiliyor."
    [​IMG]

    HANGİ BAĞDAN KORKMALI?

    "Futbolda topa vururken destek atman veya üzerinde dönülen dizde, ön çapraz bağ yırtığı oluşma riski daha yüksektir. Yanı sol ayakla vuruluyorsa sağ diz risk altındadır. Diğer sporlarda da benzer durum söz konusu. Golfte sağ elle vuruş yapılırken sol diz üzerinde dönüldüğü için, bu diz risk altındadır. Badminton'da sağ elle baş üstü vuruş sonrası, yere önce sol ayak değdiği için sol diz risk taşır."
    [​IMG]

    AMELİYAT RİSKLİ Mİ?

    "Her ameliyatın kendine gore riskleri bulunur. Bu riskler, ameliyatın türünden bağımsız genel riskler olduğu gibi, o ameliyata özgü komplikasyonlar da olabilir. Ön çapraz bağ ameliyatı, günümüzde artık ‘out-patient" adı verilen günü birlik cerrahi operasyonlar haline geldi. Bu bağlamda genel riskler altında enfeksiyon, trombo-embolik hadiseler, eklem sertliği veya gevşekliği gibi komplikasyonlar oluşabilir."

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş