Öğün başına 30 gr protein konusu hakkında...

Zayif celimsiz biri spora baslarken ecto deniliyor.3yil spor yapyr bu sefer mezo deniyor.sporu birakyr geri ecto denyr.bos isler bunlar.
Her insanin dna si ayni olmadigi gibi bu sporda katedecegi yolda degisblr.buda vucut tipiyle degil metabolizma faktoruyle aciklanabilir ancak.

bence hikaye olan bizati sensin.hem de tam hikaye. ben sana protein diyorum sen bana amino asit diyorsun. ozaman daha dibenelim hepimiz 99999999999 tane atomuz neki yani. metabolizma zati vücut tipini belirleyen öğelerden birtanesi. buna kemik yapısını, çalışılmamış kas kütlesinin büyüklüğünü vs vs d eeklersen zati bu ana sınıflara giriyorsun .he sadece 3 sınıfa gireceksin diye debişey yok. ama işin çatısı budur. ne sadece dünya dönüyor ne sadece güneş neden sadece galaksi. sende düz mantık insanısın vardı öylebi video adam dünya düzdür diyor ve bayada emin adam inanmış yani çok basit onun içiin.sende aynı hesap ne vücuttipi yametabolizmadırmetabolizma gerisi hikaye diyemodundasın. bu yazdıklarımıda sanmaki sana cevap olarak yazıyorum burası forum sen ben okumuyoruz bilgi yuvası olması lazım burası bilmem anladın mı.
aynı değil demedim.o matebolızma ıle ılgılııdır.benım dedıgım ektomorph vs bunlar hıkaye

arkadaısm, adam gelıyor edoyum dıyor gelısemem dıyor.yok boyle bısey. bunu cıkaran adam kalın kemık vs ıcın cıkarttı.yanı endmorph olan zor yag yakar dıe bsee yok.ben hep endomorph cıkıyordum kalın kemıklıydım gel gorku ck kolay yag yakıyorum.oyle bırsey yoktur.

yağ yakma meselesi değilki iş yağ alma meselesi . içsen o karbonhidratlı tozları. o zayıf yapılı admala birliktesen toraman gibi olursun ötekiş garibimde5 gram aldım sanırım deyip sevinir.dediğim gibi 3 kesintip diye bişey yok zaten ama ana hatları bunlar.

savas cebecı abimiz cok dogru soyluyor.adam bilim diyor, siz su bole o bole dıyor dıyorsunuz.bu is bilime dayalidir. ;)

konu niye kapansın yahu bunları geçtim türk spor bilginleri size sesleniyorum vücut tipi falan keşfetmeyin. protein tozu falan üretmeyi başarın dsadecede 3 katı fiyata enayi edilmesin insanlar türk insanın sırtından milyonlar haksız paralar kazanılmasın. bu ülkeye ne futbolcular geldi ne teknik direktörler gitti hiçbiri futbolu bilmiyor diye yoladık.bu senede 50. dünya kupamızı aldık. vücut geliştirmededeöyle en iyiyi biz biliriz mr olympia çıkartıyoruzher yıl "yok gardaş" dedikmi oldu bitti bu kadar basit vücut tipi yok oda neymiş.[DOUBLEPOST=1405468001][/DOUBLEPOST]
savas cebecı abimiz cok dogru soyluyor.adam bilim diyor, siz su bole o bole dıyor dıyorsunuz.bu is bilime dayalidir. ;)
adam nerde bilim diyor be kahve muhabeti yapıyor. anc atürkiye olur zatem çocukluk fotolarnı gösteriyor bak yaşlanıncad agöbek oldudiyor:D. ee bende dayımı getireyim adam yiyor yiyor anca ufak bi göbek çıktı 60a dayanınca yaşı hala zayıf leblebi yutmuş solucan gibi.sizkahve kültürüyle anca dün nerdeyseniz bu günde aynı yerde olacaksınız.zekadan anladığınız tek zirvede taşra kurnazlığı. bilim dediği şeye bak adamların :)

Son düzenleme:
sen savas cebeci bise bilmiyor mu diyorsun.dostuma adam bu ısın as sehrı new yorkdan yapıyor, bılıme dayalı calısıyor.. uzmanın uzmanı dıyebılırız. yanı kaynagın bılımsel kanııtın olmadan burda kendını kucuk dusurme bence.. vucut tıpı bıse yok burası kesın.

şimdi öncelikle vücut tipi diye bişey var orası kesinde benden oxford falan belge beklerken şaklabanın tekini çıkartmışsın bak çocuken zayıtım sonra böyle oldum diye leptoptan resim gösteriyor.. benim oturduğum semptte bile her mahalede gym var hepsindede böyle birhoca:D:D:D. sizin bildiğiniz iş bu kadar olur.[DOUBLEPOST=1405474324][/DOUBLEPOST]bu işi öğrenmek basit: bilimle! endoydum değiştim mezo oldum diyen biriyle ecto bir gönüllü arkadaşımızı kullanalım. bilim için fedakarlık edip spora ara versinler uzunca süre. 6 aylık periyadolarla 1,5sene sonunda durumlarına bakalım.yanlız aynı tip beslenilecek bol karbonhidrat bol protein ve spor kesinlikle yok! ölcüm yapalım 2 senein sonunda tekrar başa dönelim ve bu sefer minimal protein minimal karbonhidrat. yani normal bir insanın yemesi gerektiği kadar. bakalım endo arkadaş ectoya dönüşecek mi. bilim konuşsun çeneler değil.[DOUBLEPOST=1405475054][/DOUBLEPOST]http://******/wp-content/uploads/2013/01/vucut-tipleri-2.jpg

salon hocalarından değilde şöyle bir örnekte verelim hade arnoldve jay'i geçtim . zane'nı endoya çevirsenize

Son düzenleme:
Turkiyedeki salonlarin %de 5 inde bukadar bilgili adam olsa daha ne.
Kahve muhabbeti yapyr dediginiz kisinin kim oldugunuda ogrenmis oldu herkes.oxford vs ornek istemissin.adam amerikada isin uzmanlarindan egitim almis.boyle birsey olsa soylerlerdi degilmi :)
Yoksa egitim aldigi universte hocalaridami kahveci :D

Burada biz bize yazıyoruz da gidip de bodybuilding.com'da, simplyshredded forumlarında falan "ektomorfum, gelişemiyorum" diyenlere yapılan muameleyi ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Bu şekilde videolar önce yabancılarda başladı.Somatotype myth falan diye.Bence gayet de var ha bu tipleri bulan adamın verdiği tanımlara tam uymasada genelde bu sınıflandırmaya uyan tipler biraz daha yaygındır.Mezo ve endo çok karışık olduğundan bulmanız biraz daha zordur çünkü diğer faktörler herşeyi çok değiştirebiliyor.Fakat ektomorf dediğimiz yaygın tipi inkar etmek saçmalık olur.Ha bu demek değil ki ''çok zayıf uzun boylu olup da hızlı kas yapabilen adam yoktur'' tabi ki olabilir.Bu katı sınıflandırmanın bilimsel bi dayanağı olması zaten mümkün değil çünkü çok fazla çeşit insan var ve hepsini bu kadar sert sınırlar içine alamazsınız tabiki.Bu aralar mythbuster yani ''hurafeçürüten'' moduna girmek de moda olmuş kimse kusura bakmasın.Belki hormonlara ve genlere..vs göre daha doğru bir sınıflandırma yapılabilir fakat genele baktığınızda söylenenler yaygınlıkla doğrudur.Bu sınıflandırmaları kişiyi antrenmanlarla,beslenmeyle iyice test ettikten sonra yapan ve ona göre antrenman beslenme programı uygulayıp ona göre başarıya ulaşan bi ton bu işe hayatını vermiş profesyonel antrenör vardır.
Burda dikkat edilmesi gereken şey ordan burdan bişeyler okuyup ben şuyum deyip bunları kendinize engel olarak görüp depresyona girmemenizdir.Zaten,bazı antrenörlerin vücut tiplerine takılmakla ilgili şikayet ettiği şey de budur.
Uzuun yıllar uğraşıp ayı gibi olmuş ektomorfları veya mezoları gösterip gösterip ektomorf yoktur diyen adama gülerim bal gibi de vardır.Sayısız ektomorf arkadaşım var hiçbir sağlık ve hormonal problemleri yok.Hepsi de çok çok yavaş kas yapıyorlar çoğu gözümün önünde köpek gibi ağırlık basarak ,dropset,vs her türlü deneyerek günde 5-6 öğün caseinlerle wheylerle süper beslenmelerle neler denediler.Ektomorph denen tür aynen söylenen özellikleriyle baskın bi şekilde var malesef bunu inkar etmek körlük olur.Gelişmeleri gerçekten yavaş.Savaş hoca hurafeleri engellemeye niyetlenmişse L-carnitinle ilgili bilimsel çalışmaları araştırsın biraz.

ona ekto maze demek yerine, kiminin tiroid bezi hızlı, kiminin yavas.. kımının testesteronu yuksek kımının dusuk vs. bunlara bakılarak beslenme ayarlanırkı turkıyede bunu ypan bıldıgım sadece 2 kısı var oda murat tavman ve savas cebecidir.. ama kalın kemık dıyıpde vucut yaptıramazsın.. amerıkada bunu ornek alanlar sadece kemık olarak alır.

Burada biz bize yazıyoruz da gidip de bodybuilding.com'da, simplyshredded forumlarında falan "ektomorfum, gelişemiyorum" diyenlere yapılan muameleyi ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
gelişemiyorum ayrı bişey özel beslenme düzeni ve stroitle tabikide "gelişir".ama bu onun ecto olduğu gerçeğini değiştirmez değiştirmeyecektir.[DOUBLEPOST=1405520563][/DOUBLEPOST]
cahilliğinle batıyorsun, tamam bilim yalan soyluyorum sen doğrusun.
oxforlu sen dediğimi yap hem bi katkın olur sporu bırak ve ecto bi arkadaşla aynı beslenme düzeyine geç bakalım 2nizde aynı fizktemi olacaksınız.minimüs şöförü muhabeti yapmandan dahafaydalı olursun ;).

Son düzenleme:
Asıl ben ektomorf , mezomorf vücut tipi yok diyenlere gülüyorum. Ben kurumak için af edersiniz k.çımı yırtarken antrenman ekürim sanki yarın podyuma çıkacak gibi define dolaşmasını başka türlü izah edemiyorum. Bu arada ekürim çocukluk arkadaşım kardeşten öteyizdir. Ne yiyip ne içtiğini çok iyi biliyorum. Yediklerine bakıyorumda bu çocuğun önünde koca bi göbek olmalıydı diye kara kara düşünüyorum. Gel gelelim çocuk tığ gibi. Bilimsellikten bahsedenler bunu bilimsel olarak izah edebilirse çok iyi olur.

Back
Yukarı