1 kg kemikli kuzu gerdan 3 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı pirinç 8-10 diş sarımsak Tuz Kırmızı toz biber Karabiber Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra etler, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. En son olarak tereyağı ayrı bir yerde hafif kızdırılarak tencereye dökülür. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstünede gezdirebilirsiniz. Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. NOT: Lezzet için tereyağı eklenmiş ama ben zeytin yağı konması taraftarıyım illa tereyağı koymak isteyen varsa yarım yemek kaşığı koymak daha mantıklı olucaktır. Antreman sonrası olarak içmek isteyenler için ise sarımsak ilave etmeyin veya oranını azaltın şekeri düşürür çünkü.