Çok oturmak

Arkadaşlar benim sorum şu ben işim gereği hemen hemen bütün gün PC başında oturuyorum bunun göğüs kaslarına veya dieğr kas gruplarına zararı olur mu olursada nasıl telafi edebilirim şimdiden teşekkürler herkese

göğüs kaslarına olacağını sanmam ama iskelet sistemin bozulabilir. duruş bozukluğu yani.

çok oturmak dolaşım sistemini bozar
olumsuz yönde etkilenirsin
o yüzden 2 saatte bir 10 dk yürümen gerekir(en az)

Cok oturmak ozellikle Pc basinda oncelikle goz kurulugu ardindan ise omurga problemlerine neden olur.

Bunlari onlemek adina birkac onlem alinabilir.

1-Her saat basi 5 dakika monitorden uzaklasilir ve esnetme, germe hareketleri uygulanir.
2Ortam ergonomik kurallarina uygun hazirlanir https://www.google.com/imgres?q=erg...191&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:14,s:0,i:119
3-Sirt boslugu yastik vs ile desteklenir. Mumkunse linkteki urun edinilir: https://www.google.com/imgres?q=sit...&ndsp=21&ved=1t:429,r:2,s:0,i:81&tx=66&ty=104

Surekli bilgisayar basinda calisan biri oalrak bununla ilgili pek cok egitim aldim, aklimda kisa zamanda bununla ilgili bir makale yazmak var,Simdilik umarim bu yeterli olur.

Onemli olan durusunuzu kontrol etmek ayaginizan altina kutu koyup bel boslugunuza yastik koyarak arjaya yaslanin birkac gun sonra alisacaksiniz, saat basi ayaga kalkmaniz gerinmeniz, esnetme germe yapmaniz dogrusu.

Onemli olan durusunuzu kontrol etmek ayaginizan altina kutu koyup bel boslugunuza yastik koyarak arjaya yaslanin birkac gun sonra alisacaksiniz, saat basi ayaga kalkmaniz gerinmeniz, esnetme germe yapmaniz dogrusu.
Bel boşluğuna mı? Ben yastığı sırtıma koyuyorum. Şunu da belirtmek istiyorum. Bende bel çukuru var ve sırtım belimden çok daha geride. Bu yüzden sırtıma koyma gibi bir işlem yapıyorum. Yanlış mı yapıyorum?

Bel boşluğuna mı? Ben yastığı sırtıma koyuyorum. Şunu da belirtmek istiyorum. Bende bel çukuru var ve sırtım belimden çok daha geride. Bu yüzden sırtıma koyma gibi bir işlem yapıyorum. Yanlış mı yapıyorum?

Ozel bir durus bozuklugunuz varsa bilemeyecegim ama normalde yastik bel bosluguna koyulmali ve arkaya yaslandiginda bel boslugu desteklenilmelidir.

Birde bilgisayar başında oturmak dirseklerde ağrıya neden olmakta ilerliyen zamanlarda sıkıntılara neden olabilir

Buna kesinlikle katılıyorum nedenini bulamadığım dirsek ağrılarım vardı. Bilgisayardan uzaklaştıkça azaldığını farkettim.

Back
Yukarı