Çiğ/Pişmiş Tavuk proteininde hangisi baz alınmalı ?

Selam,hayırlı ramazanlar.

Sorum şudur: Hassas mutfak terazisiyle ölçtüğüm 200Gr Çiğ tavuk göğüsün pişince(ızgara) ortaya 100-130gr pişmiş tavuk çıkıyor yani burada pişmiş tavuğunmu protein oranını çiğ tavuktanmı hesap yapmalıyız ?
Çiğ 200gr tavuk: 23*2=46protein mi yoksa
Pişmiş 130gr t
avuk: 30gr protein
Olarak hesaplamam gerek.Bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum
O
 
Cevabın için teşekkürler.Bu sorumla ilgili 2 tane konu okudum ama her kafadan bir ses ve kesin cevap bulamadığımdan birdaha açma gereği duydum.

Bende senin gibi düşünüyorum hesaplamada ama herkez pişmişi hesapla diyince doğru bildiğimi sorgular oldum.
 
Back
Yukarı