Çaylağım..Yardıma İhtiyacım Var...

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve LSG tarafından 24 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. LSG
    Offline

    LSG Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Merhabalar..Foruma yeni üye oldum..
    Yaş: 23
    Boy: 1.84
    Kilo: 73

    Vücudumdan pek memnun degilim..Özellikle Karın bölgesinde, biraz yağlı..Yan taraflarda hiç hoşuma gitmiyor..Bel altımdan problemin yok..

    Yazın yağ yakmak için 2-2,5 ay haftanın hemen hemen hergünü 3-4 km kadar yürüyordum..Eve geldiğimde de mekik çalışıyodum..Bu dönemde 75 kilodan 69 kiloya kadar düştüm..Gözle görülür düzeydede vücudum şekle girdi..Fakat okulun başlamasıyla tekrar saldım vucudu..

    Şimdi tekrar niyet ettim..Bu vucudu adam dicem diye..Fakat istediğim kaslı bir vucut değil, daha çok atletik bir yapı..Ayna karşısında da baktığımda şekle girer gibi bir izlenim bırakıyor..

    Taviseleriniz benim için çok önemli, nereden başlamalıyım..Gerçi ufaktan başladı bu hafta içinde 3 gün salona gittim ve koşu bandı ile bisiklet üzerinde biraz ter attım..Bi gazla ağırlığıda girdim fakat ertesi gün kolları açmadığımı göründe yanlış yolda olduğu farkettim..

    Önerilerinizi bekliyorum...
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    1.84 boya 73 kilo sana fazla mı geliyor?
    65 kilo olduğun durumu düşünemiyorum..
    bence kilo vermek yerine en az 10 kilo kaliteli kilo almaya çalışmalısın..

    bazı insanlardaki bel bölgesi yağlanması genetiktir.. ne kadar zayıflarlarsa zayıflasınlar o bölgedeki yağlar bir türlü erimez..
    bu nedenle bence o yağları yakmak uğruna sağlığını riske atacağına diğer bölgelerini genişletip hacim kazanarak (bu ise body ile beraber kaliteli kütle kazanarak olur) bel bölgesi yağlanmanı deyim yerindeyse "ihmal edilebilir" kıvama getirebilirsin..

    kolay gelsin
     
  3. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Forumda diyetle ilgili çok fazla yazı var,arama yaparak bulabilirsin.Ama özetle;şekeri,unu azaltıp proteine ağırlık vererek en azından 15 kg almaya bak.Ondna sonra da diyete başlarsın,Sıkı bi antreman ve diyetle zaten yağları eritir,bel sorununu da büyük ölçüde halledersin,80 kg civarlarında güzel bi vücudun olur ;)
     
  4. LSG
    Offline

    LSG Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Açıkcası 1.84 boya 73 kilo bana fazla gelmiyor..Amacımda zayıflamak değil..
    70 kilo civarını kendim için ideal görüyorum..
    Farkındayım benden 5-6cm kısa insanlar 80 kilo falan..ben 73 dediğim zaman şaşırıyorlar..
    Zaten zayıfta gözükmüyorum..

    Ben yağ yakıcı faaliyetleri uygulayarak (bisiklet, koşu) ardından karın hareketleri ile bu karnı eritemezmiyim..Elbet, yağ ve şeker oranı besinlerede dikkat etmem gerekiyor..

    Ben vucudumda kasların bariz şekilde gözükmesinden yana değilim..Sadece biraz atletik olması benim için kabul edilebilir..Kollarımın biraz kalınlaşması, göğsün daha belirgin olması ve sıkıntım olan karın çevresinin düzgün olması..

    Merak ettiğim bir noktada koşmak zararlı mı? Daha doğrusu hangi durumlarda zararlı..Vucud geliştiren birini olumsuz yönde etkiler mi?
    Hafta içinde salona gittiğim 3 günde 20 dk kadar yüksek tempoda koştum..Koşu bandının hız göstergesi 10 civarındayı..Bir süre sonra kalbin oldugu bölge biraz sıkıştırdı..Anladım ki, daha yolun çok başındayım..
     

Sayfayı Paylaş