Çay ve kahve

sado 38

Üye
Merhaba arkadaşlar amatör olarak body yapıyorum.En çok merak ettiğim soru ise çay ve kahvenin kas gelişiminde olumsuz bir etkisi var mı?Günde iki bardak nescafe 4-5 bardak da çay içiyorum.
Teşekkürler:)

Şekersiz kahvenin daha yararlı olacağını düşünüyorum. Çayın da elbet yararı vardır. Neticede sıcak su yerine geçse bile yağ yakımına bir parça etki yapacaktır. Zararları olacağını tahmin etmiyorum. Çayı çok ve demli içersen kansızlık yapıyor diyorlar. Ben açık içiyorum ve özellikle midemi rahatlattığını, sindirimi hızlandırdığını düşünüyorum. Kahve çaya nazaran biraz daha ağır bir içecek. Sindirilmesi, kullanılması ve dönüşümü biraz uzun oluyor. Ama antremandan yarım saat önce kahve içmeye özen gösteriyorum. Diğer zamanlarda çayı tek geçerim...

Merhaba arkadaşlar amatör olarak body yapıyorum.En çok merak ettiğim soru ise çay ve kahvenin kas gelişiminde olumsuz bir etkisi var mı?Günde iki bardak nescafe 4-5 bardak da çay içiyorum.
Teşekkürler:)

Herhangibi bir zararı olmaz bu dozda içiceksen.Aynen devam keyf.:D

Benim çok çay içmem su tüketimime engel oluyodu bu yüzden çayı azaltıp içtiğim suyu artırdım. Onun haricinde kafeinli içeceklerin vücuttan su atılımını artırdığını okumuştum. O yüzden tüketimi abartmamak gerek diye düşünüyorum, ama senin miktar bana fazla gelmedi. Bir de kahvenin metabolizma hızına olumlu etkisini düşünürsek antremanlardan önce birer bardak içmek faydalı olabilir. Şeker atmadığını varsayıyorum.

Son düzenleme:
"Diyetisyen İpek Ağaca, yemekten sonra çay içilmesinin vücutta demir eksikliğine yol açtığını söyledi. Çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Ağaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, hangi restoran veya lokantaya girerseniz girin yemekten sonra garson size çay ikram etmek isteyecektir. Ya da; garsonun ikram etmesine zaman bırakmadan siz çayınızı zaten isteyeceksinizdir. Bu alışkanlığımız, sağlıklı beslenme açısından bakıldığında çok da doğru bir davranış değildir. Çünkü yemekten sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan demir mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar.

KAHVE DE SUÇLU

Bu ne demektir; örneğin; yemekte kırmızı et yemiş olun, yemeğin hemen ardından çay içtiğinizde vücudunuz, köfteden gelen demirden tam olarak faydalanamayacaktır; çünkü çayda bulunan ‘tanen’, demirle bağlanarak demir emilimini azaltıcı etki gösterir. Kahve için de aynı şey geçerlidir. Yemekten en az 1 saat sonra tüketilen çay ve kahve demir emilimini etkilemez. Bu nedenle çay yemekte en az 1 saat sonra içilmelidir."
alıntıdır!!

Son düzenleyen: Moderatör:
"Diyetisyen İpek Ağaca, yemekten sonra çay içilmesinin vücutta demir eksikliğine yol açtığını söyledi. Çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Ağaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, hangi restoran veya lokantaya girerseniz girin yemekten sonra garson size çay ikram etmek isteyecektir. Ya da; garsonun ikram etmesine zaman bırakmadan siz çayınızı zaten isteyeceksinizdir. Bu alışkanlığımız, sağlıklı beslenme açısından bakıldığında çok da doğru bir davranış değildir. Çünkü yemekten sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan demir mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar.

KAHVE DE SUÇLU

Bu ne demektir; örneğin; yemekte kırmızı et yemiş olun, yemeğin hemen ardından çay içtiğinizde vücudunuz, köfteden gelen demirden tam olarak faydalanamayacaktır; çünkü çayda bulunan ‘tanen’, demirle bağlanarak demir emilimini azaltıcı etki gösterir. Kahve için de aynı şey geçerlidir. Yemekten en az 1 saat sonra tüketilen çay ve kahve demir emilimini etkilemez. Bu nedenle çay yemekte en az 1 saat sonra içilmelidir."
alıntıdır!!

Hadi demir emilimini geçtim, mide ph'ını yükseltip sindirimi yavaşlatıyor bir kere.

Yemekten önce ve sonra su içmeyin demelerinin sebebiyle aynı.

Mide asitinin çalışması için asidik ortam gerekir. Yemekten hemen sonra içilen çay,kahve,su ... bunlar asidik ortamı bozar ve sindiri sekteye uğrar.

Son düzenleyen: Moderatör:

KAHVE DE SUÇLU

alıntıdır!!

Çayın demir emilimini azalttığı doğrudur yalnız buna dikkat etmesi gerekenler genellikle vejeteryan insanlardır. Özellikle bol bol et ve hayvansal ürünler tüketen insanların demir içerikli besin kaynağı bol olduğundan bu emilimin azalması belirgin bi demir eksikliğine yol açmamaktadır. Daha çok vejeteryan insanlar için dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yine de akılda bulundurulması gereken bir konudur.

Demir içerikli besinlerden birkaçı: Et, yumurta, pekmez, soya fasulyesi, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, antep fıstığı, kuru fasulye, mercimek.

bende çay bagımlılıgı olmasına ragmen içmemek için direniyorum özeillıkle yumurta yedıkten sonra sıkıyorum kendımı. zira eskıden yemek bitmeden çaya sarılırdım. ama arada içiyorum açık olarak yeşil çay içmeye çalsııyorum ama onun yerini tutmuyor:(

Back
Yukarı