Çalışma Ortamı Ev Düz Bar mı Z Bar mı

gamez34

Üye
Merhaba arkadaşlar şimdi yaş 17 evde yapıyorum bu sporu harclıkları biriktirip kendimi dumbell set felan aldım 20 kg lik döküm set war yanına düz bar veya z bar alıp 20 kg de ağırlık almayı planlıyorum ev ortamında hangisi daha işlevsel olur acaba z bar mı düz bar mı ? ne önerirsiniz 2 sinide al demeyin bitanesini alabilcek para var :D hangisi ev gibi bi ortamda daha iyi gider acaba .. saolun şimdiden

1 tane alabiliyorsan düz bar al.Temeli odur.Hem kullanım alanı daha çok olur.İlerde Z barda istersen edinirsin.

Düz bar hacim için ,Z bar izolasyonda iyidir.

Düz bar biceps te genel olarak daha etkilidir.Dezavantajı ağır kilolarda sıkıntı yaratıyor.Bileklerde sakatlık çıkarabilir.

skull un dediklerine katılıyorum yazmamış olsa ben de aynısını yazacaktım kesinlikle düz bar al.
barbell curl düz barda çok daha etkilidir. düz bar ile squat deadlift gibi temel hareketleri ağırlıksız yapabilirsin temelini güçlendirirsin. kesinlikle düz bar.

kaç cm lik bir düz bar alayım arkadaşlar ozaman ? sehpada yok dumbell var düz bar alıp 2 tanede plaka almak enayilikmi oluyor birisi böyle dedide dumbell la düz bar bir değilki değilmi :S

Orta boy 120 cm olanlarından alabilirsin... Yada 160 cm uzun bar da alabilirsin... Hem dumbel alıp hemde uzun bar + plaka almak niye enayilik olsun ki? Öyle diyenlere fazla kafanı takma...thums:

Zaten hepsini birden alacaksın diye bir şey de yok.Sen enayilik falan diyenlere bakma.Sonuçta kullanacaksın.Yavaş yavaş paran oldukça alırsın.

kesinlikle düz bar ama acıkcası 120 lik degilde biraz daha uzun olanını al özellikle bench press yaparken 120 sıkıntı yaratıyor ben pisman oldum aldıgıma

Back
Yukarı