Çalışma şeklim yanlış mı?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve bra85der tarafından 21 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. bra85der
    Offline

    bra85der Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Merhabalar.

    17 yaşındayım
    1.80 cm boyum var
    69 kiloyum

    İki yıl öncesinde, yaklaşık 7 ay boyunca dövüş sanatları üzerine karma eğitim aldım. Vücudum elverişli ve esnekti, hızlıydım. Güçlüydüm de. Yüksek tempoda çalışabiliyorum. Ancak şimdi fazlası ile hantallaştim, öğrendiğim karma hareketleri unutmaya başladım..

    Evde, vücut ağırlıklarım ile çalışmaya başladım. Spor gecmisim olsa da vücut geliştirme konusunda pek bilgim yok. Pazular için dumbell yok, çanta kaldırıyorum ve barfiks ile çalışıyorum.

    Programımda yaklaşık 27 tane hareket var. Her kas grubu için yaklaşık 4 hareket içeriyor, pazular hariç.
    Tüm vücut çalışıyorum, program öncesinde ve bitiminde esneme hareketleri yapıyorum. Sabahları hiit, geceleri/akşamları ağırlık çalışıyorum. Baldırlarım vücudumun kalan kısmına göre daha yağlı.

    Her hareketi toptan yapıyorum. Yani hareketleri set set değil, sıra ila yapıyorum. Belirli bir sayıları yok yorulana kadar yapıyorum ve genellikle pek uzun sürmüyor yorulmam :D örneğin ilk seferde 5 barfiks çekiyorum, sonraki seferlerde 3e veya 4e düşebiliyor.

    Örnek olarak, önce yorulana kadar barfiks çekiyorum. 5 saniye durduktan sonra yine yorulana kadar sınav çekiyorum. 5 saniye sonra yine yorulana kadar mekik çekiyorum. 5 saniye durup çakı duruşuna geçiyorum vs vs. Tüm hareketler bu tempo ile gidiyor. Hareketler bitince 4 dakika dinleniyor, hepsini tekrar yapıyorum.

    Sorularim şunlar, hareketleri yaparken onları sayıya bağlamak gerekli midir, yoksa gelişimi görmek ve düzenli olmak için yapılmış ve zamanla kalıplaşmış mıdır?

    Hareketler arasında dinlenmem gerekir mi, dinlenmez ve yüksek tempo ile yaparsam ne olur?

    Ve programı setler halimde yapmak ile hareketleri setler halinde yapmak arasında fark varmıdır, varsa nedir?

    Bunlara ek, önereceğiniz çalışma stili veya yaptığım yanlış şeyler var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
     

Sayfayı Paylaş