Çökelek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve RaPPeRuA tarafından 14 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Bildiğim kadarıyla 100gr/51gr proteini var ve yağ yok denecek kadar az. Neden kimsenin beslenme programında görünmez kendisi? Ege bölgesinde çok tüketilir. Bilinmediğinden mi acaba? Çünkü bazı arkadaşlarım var akdeniz ve karadenizden. Adını dahi duymamışlar.
     
  2. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Kokusu ağır gelebiliyor bazı insanlara ve tuzlu olabiliyor yoksa ucuz ve kaliteli bir protein kaynağı.
     
  3. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Anladım. Kokusunun ağır geldiğini hiç duymamıştım çevremden ve kendimde böyle düşünmüyorum. Anlaşılan bölgeye göre gerçektende değişiyor damak tatları ciddi ölçüde :)
     
  4. SlipKnoT16
    Offline

    SlipKnoT16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    659
    Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa- Ankara(okuyor)
    % 51 protein Oha :D yarın pazar kurulunca ilk işim çökelek almak olucak :D
     
  5. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Tam olarak şöyleydi hatta.

    100 gr'ında.
    Protein:54 gr.
    kolori:379
    Yağ:11
    Karbonhidrat:13.1

    alıntıdır.
     
  6. Green Day
    Offline

    Green Day Yeni Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2012
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    her sabah omletimin içine çökelek koyarım tek başına yemek zor olabiliyor fiyatıda gayet ucuz.
     
  7. SlipKnoT16
    Offline

    SlipKnoT16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    659
    Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa- Ankara(okuyor)
    e Ben günde 150 gr bundan yesem birde protein tozunu içsem günlük protein tozu ihtiyacımı neredeyse karşılamış olucam vay be . :D
     
  8. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Evet fakat ben büyük marketlerde hiç görmedim yahut bakkallarda... Pazarlarda oluyor daha çok. bilen varsa paylaşsın
     
  9. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Çökelek dediğiniz zaten marketlerde satılan lor peyniridir.
    Fiyatı ucuzdur. böreklik diye satılır. ben alıyorum.
     
  10. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Tuzuna dikkat :) protein alacam derken su toplamasin vucudumuz :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:38 ----------

    En temizi tuzsuz, yagsiz lor peyniri ortalama 100gramda 20-22 gr protein :)
     
  11. SlipKnoT16
    Offline

    SlipKnoT16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    659
    Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa- Ankara(okuyor)
    Tuzunu su ile felan alamazmıyız ?
     
  12. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Tuzsuzu Kesik Peyniridir. Duydunuzmu bilmem. Protein değerleri yakın sanıyorum
     
  13. M0ssento
    Offline

    M0ssento Yeni Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Protein değeri inanılmaz yüksek ama tadı kötü.Nasıl yememi tavsiye edersiniz ?
     
  14. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    ege yöresinde çökelek biraz zeytinyağı katılır ve karıştırılır. öyle tüketilir. Karpuzla çok iyi gider ;)
     
    M0ssento bunu beğendi.
  15. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    176
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    çökelekle lor farklı gıdalardır arkadaşlar..çökelek için yağı alınmış ayran kestirilir ve kurutulur.lor ise daha yağlı ve daha az tuzlu bir peynir. iki farklı yöntemle yapılabiliyor, ya sütü kaynatıp kestirirsniz (ki evlerde genelde böyle yapılıyor. kestirmek için limon kullanılır) ya da sanayide en yaygın şekli ile peynir altı suyunu kestirerek yaparsınız.lorla çökelek arasındaki en temel fark içindeki su miktarıdır çökelek daha kuru ve yoğun olduğundan birim hacimdeki pretein daha fazladır. lor'un yağ miktarı arttıkça daha çok böreklik hale geliyor.bence lor çökelekten daha avantajlı. sanırım %22-23 protein oranının %16-17 si wheyproteindir.
    hem lordan hem de çökelekten aynı miktarda proteini alırken aldığınız yağ ve kalori miktarları eşit gibidirlordan daha fazla miktarlarda tüketmeniz gerekir ki bu miktarm diğer birçok protein kaynağına göre son derece düşüktür ve son derece hesaplıdır
     
    MarcoB ve RaPPeRuA bunu beğendi.
  16. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    kuru çökelek olacak tülbente sarıp suda bekletirseniz (sıcak) tuzu gider ama tercih edilmemesinin nedeni kasein olabilir ilk başta whey e sonra kasein e yöneliriz biz vg ciler o nedenle olabilir yoksa bence lordan iyi bir kaynak. programa adaptasyon dönemlerinde gelişmenin en hızlı olduğu zamanlar yiyorum
     
  17. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Ben salataya karıştırıyorum, kahvaltıda yiyorum, hatta bazen bir kasenin içine koyup yanında domates salatalık söğüşle bile yiyorum.
    Ama bu forumda biyerde lor peynirin geç sindirildiğini ve proteinlerin kana geç karıştığını okumuştum.
     
  18. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Lor, yogurt casein grubu proteinler gec sentez olurlar. Bu yuzden yatmadan once aliriz ornegin. yada gune yayilimi icin sabahtan. 4-8 saat sindirim sureleri vardir. Tum peynir secenekleri bu gruptadir.
     
  19. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Ben antrenmandan sonra 160gr ton balığı yiyorum. Sindirim süresine baktım 8saat yazıyordu. Sanırım hata yapıyorum :) Antrenmandan sonra en kısa sürede sindirilen nedir? Ton balığını yatmadan öncemi yemeliyim yoksa ara öğün olarakmı eklemeliyim?
     
  20. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Antremandan hemen sonra hizli kana karisacak proteinler tercih edilmeli, antremandan sonraki yemekte ise et, balik urunleri rahatlikla alinabilir. Antreman sonrasi whey protein en hizli kana karisandir. Ancak dogal olma yonunden sanirim yumurta tercih edilebilir.

    Yatmadan once lor peyniri. yogurt turu urunleri ye, balik et, tavuk ana ogun yemekleridir.
     

Sayfayı Paylaş