400 Gr Tavuk Göğsü Pişince 275 Gr oldu

Merhabalar.Az önce 400 gr hassas terazide ölçtüğüm tavuk göğsünü pişirdim ve tekrar ölçtüm.Çiğ iken 400 gr gelen göğüs eti piştikten sonra 275 gr geldi. 125 gr lık bir su kaybı mevcut.Merak ettiğim ise bunu yedikten sonra aldığım protein 275 gr üzerinden mi yoksa yine 400 gr üzerinden mi hesaplanacak?
 
Malesef haklısın 275 gram üzerinden hesaplanacak :)

Sonuçta senin boğazından ne geçiyorsa o .
Bende kızarmış tavuk alıyorum yarısı kemik çöpe gidiyor .

Toptan aldım ben 5 kilo kadar daha ucuza geliyor.Başka bir yerde 100 gr tavukta ki besin değeri hesaplanırken su + et e göre hesaplanır yani 100 gr tavuk + su = 23.55 gr proteindir,bu yüzden suyu gidince geriye kalan tavukta ki protein miktarı hala 23.55 dir yani aslında susuz 70 gr tavuk eti 23.55 gr proteindir diye okumuştum.Hangisi net doğru ki acep?
 
100 gr tavukta sizlerinde yazdığı gibi 20-23 gr. protein var. Burada kastedilen miktar çiğ tavuk için.
 
100 gr tavukta sizlerinde yazdığı gibi 20-23 gr. protein var. Burada kastedilen miktar çiğ tavuk için.

Çiğ tavuktan kastınız nedir tam olarak? Çiğ tavuk + su 100 gr mı sadece tavuk 100 gr mı soruda da belirttiğim gibi örneğin 100 gr çiğ su + tavuk pişirdik suyu buharlaştı ve 60 gr tavuk kaldı diyelim o zaman çiğ halinde ki proteininden azalma gerçekleşiyor mu?
 
Çiğ, pişmemiş anlamında. Belirttiğin gibi pişince suyu buharlaşır. Diyelimki 100 gr çiğ tavuk pişince 70 gr oluyor. Ama proteini yine aynı kalıyor. Eksilen şey su. Suda da protein yok malumun. Tabi bu arada bi hatırlatma yapayım. Hem kanserojen oluşumları, hem de protein denatürasyonunu (bozulmasını) önlemek için tavuğu ızgarada ya da tavada pişirirken yakmamaya özen gösterin.
 
Çiğ, pişmemiş anlamında. Belirttiğin gibi pişince suyu buharlaşır. Diyelimki 100 gr çiğ tavuk pişince 70 gr oluyor. Ama proteini yine aynı kalıyor. Eksilen şey su. Suda da protein yok malumun. Tabi bu arada bi hatırlatma yapayım. Hem kanserojen oluşumları, hem de protein denatürasyonunu (bozulmasını) önlemek için tavuğu ızgarada ya da tavada pişirirken yakmamaya özen gösterin.

Teşekkür ederim hocam yani bugün çiğ olarak 400 gr pişirdiğim tavukta 4 X 23 = 92 gr protein almış oluyorum değil mi suyu gitse bile.
 
pişirirken suyunun ne kadar çıktığı,yağ koymuşsan yağın etkisi besin değerini değiştirir.Fakat normal bir şekilde pişince besin değerinde büyük değişikler meydana gelmez.20 -23 gram protein vardır.
 
Arkadaşlar bilmeyenler için ekleyeyim. Malumunuz haşlamada tavuk etindeki besin maddelerinin bir kısmı suya geçer. Haşladıktan sonra sadece tavuğu yer suyunu tüketmezseniz bu sefer besin değeri eksilir. Ama ne oranda ve hangi besin maddesi (vitamin, mineal, protein vb) eksilir onu bilmiyorum. Suyunu çorba niyetine içebilirsiniz. Ya da pilavda kullanın.
 
en sağlıklısı ve lezzetlisi önce haşlayıp sonra kızartmak. Biraz daha fazla alın tam istediğiniz besin değeriyle beslenin. 1 - 2 gram protein gidecek diye bu kadar rakamlarla kafanızı yormayın.
 
Back
Yukarı