Güzel kilo. Güzel kaldırış.
Şunları ekleyeceğim.
Bence, baş parmakların barın altında olduğu tutuşlar "ahmaklık" tan başka hiçbir şey değil. Bu tutuş şekli "zihin-kas" bağlantısını sağlayamayanların bunu bu şekilde daha iyi sağladıklarını (çalışması istenilen kasa daha iyi konsantre olmak) düşünerek yaptıkları saçma bir inanış ve uygulayıştan başka bir şey değil.
Ayrıca Bench Press potansiyelini kısıtladığını belirtmek istiyorum. Harekete başlamadan önce doğru pozisyonu alırsan daha çok ağırlık kaldırdığını göreceksin. Belini çukurlaştır, göğüsünü kaldır. Göğüsünü kaldırman için bir öneri : "Sırtındaki kürek kemiklerini birbirine yaklaştır, göğüsün yükselecektir." Bu pozisyon, bench' e uzandığında sırtında bir kavis yaratacaktır. Sırt ile Bench arasında hemen hemen bir insanın kolunu sokabileceği kadar bir boşluk yaratır. Dikkatli olman gereken husus, kalçanın kesinlikle Bench'ten hiçbir zaman ayrılmaması ve bacakların yerde sabit kalması. Bacaklarını sağa-sola aç ve zeminde tut, Bench' in demirlerinde değil. Bel çukurlaştırmasını da abartma, fazla çukurlaştırıldığı zaman kalçanın bir kısmı Bench' ten ayrılıyor. Kalçayı asla Bench'ten ayırma.
http://robkingfitness.com/wp-content/uploads/2010/06/bench-pressPowerLifter.jpg
Nefes olayına takılma. "Valsalva manevrası" ndan yararlanabilirsin. Bu nefes taktiğinde hareketin başlangıcında kocaman bir nefes alırsın, hareketin bir tekrarı bitinceye kadar tutarsın, hareketin başına döndüğünde nefes verirsin. İkinci tekrara başlarken prosedürü tekrar edersin.
Yahut da benim kendi uyguladığım şekilde, örneğin Bench Press'te harekete başlarken kocaman bir nefes alırsın, barı göğüsüne indirirken tutarsın, barı yukarı ittirirken yarı yolda nefes vermeye başlarsın.
Bu şekilde kaldırdığın kilolarda artış görme olasılığın çok yüksek.