yumurtanın sarısını yemememizin sebebi nedir?

Ben bir oturuşta 8-10 tane yumurtayı sarısı ile beraber götürürüm. yalnız yaşadığım için sık sık böyle beslenirim. spor yapmadan önce de böyleydi bu... bu yumurtanın sarısı ile ilgili bir çok söylenti var. biri diyor çok kolesterol, sonra haber çıkıyor yumurtanın sarısı çok faydalıymış yiyin bol bol falan...

bu konuda fikirleriniz nedir?
sağlık için mi sarıları yemiyorsunuz? yoksa yağ alımını minimumda tutmak için mi?

benim sarısını yeme gibi bi hastalığım yok ama ayırıp çöpe atamam hayatta, içim acıyor israf yani, verecek kedi falan olsa valla ayırıcam sarıları :)

sizin düşünceniz nedir bu yumurta sarısı ile ilgili?
 
Ben hem sadece beyazını yerken midem bulandığı için hem de çöpe atamayacağım için birlikte yiyorum.Kolesterol sıkıntı olacaksa da yemediğimiz yağlara saysınlar :)
 
bu genelde besleme programında her saat başı atıştıranların...lüksü.
yumurtanın sarısını yemezler, sütün yağlısını içmezler (6 gram yağ, 200 g da)
kilo aldırır vücut yağlanır hesabı.
Kolesterol var deniyor. Bir ara zeytinyağdada kolesterol deniyordu.
Şimdi kolesterol olmadığı açıklandı.
Yani meydan muğlak, neye inanırsanız.
Yumurta sarında yağ ve protein en çok olduğu kısım.
8-10 yumurta çok fazla değil mi? Bence biraz fazla.
bende ziyan etmem yiyecekleri. meyvelerin çekideğinden sapına kadar yerim.
 
hiç bi makul sebebi yok...besin değerleri "ortalama civciv-piliç eti " ile eşittir ...yani, "civcivi ,pilici göğsü, kanadı ,kemiği ,gerisi ile " değerlendirilip ortalaması alınınca aşağı yukarı aynı değerler çıkar...


sadece, yumurta endüstrisinin daha çok yumurta yenebilmesi kapsamında özellikle 1990 lardan sonra pompaladığı bi konsept!...(
 
sadece, yumurta endüstrisinin daha çok yumurta yenebilmesi kapsamında özellikle 1990 lardan sonra pompaladığı bi konsept!...(

yumurtacılar ayrı pompalar , tavuk ayrı , vg dünyası bambaska pompalar , pompalayan pompalayana :)

Yumurtayı ayırıp beyazını tükettigim günlere ibretle bile bakamıyorum , genclık cehalet dıyıp gecıyorum.
 
hiç bi makul sebebi yok...besin değerleri "ortalama civciv-piliç eti " ile eşittir ...yani, "civcivi ,pilici göğsü, kanadı ,kemiği ,gerisi ile " değerlendirilip ortalaması alınınca aşağı yukarı aynı değerler çıkar...


sadece, yumurta endüstrisinin daha çok yumurta yenebilmesi kapsamında özellikle 1990 lardan sonra pompaladığı bi konsept!...(

anlamadım yumurtacı niye malını kötülesin ki daha çok satılsın diye? toplam tüketilen yumurtanın %de kaçını bodyciler yiyorki zaten :). mantıklı gelmedi pek bu söylediğiniz.
 
Back
Yukarı